Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

14V - 3.7V pentru incarcator NOKIA

Vizitator Tomy

Postări Recomandate

SalutareAsi vrea sa-mi fac un incarcator de masina ptr. telefoane nokia. Incarcatorul de camera este de 3.7V, 360mA. Are cineva un montaj ptr. asa ceva. Se poate face cu vreo-un VTC ? Stiu ca ar fi mai simplu sa imi iau din pitza un incarcator cu 150.000, dar asa parca ii mai fain daca ti-l faci tu.Cu stimaTOMY

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator Tomy

am citit datasheetul si de la MC34063, si de la VTC. Oare casa sa incerc sa-l fac. Ar fi mai bine cu MC34063 sa fac susrsa in comutatie ?La VTC m-am prins cum se da comanda la tensiiune, cu rezistenta aceea, si ii calculul relativ simplu. Dar la MC34063, nu imi dau seama de unde controlez tensiunea de iesire. Oricum inca nu am studiat destul de insistent datasheetul.Astept idei.Mersi

Link spre comentariu
Vizitator Tomy

ok, mersi am sa incerc sa-l fac asta, azi sau maine.am 2 intrbari:1.cum sa fac sa limitez curentul sa imi incarce telefonul la 600 mA, ca mi se incarca telu in 5 minute si atat va si tine bateria...Sau telefonul isi ia cat ii trebuie, are el limitatorul acesta ?2.cat de tare se va incalzi circuitul? nu are nevoie de racire ?Mersi,Cu respect

Link spre comentariu

1. Cred ca isi ia el cat trebuie.2. O sa se incalzeasca un pic, de asta trebuie ca bobina sa o dimensionezi pentru un curent de 1A, pt asta iei un tor de ferita cu dimensiunile: inaltime 5 mm, diametru intern 8mm, diametru extern 13mm, pe care bobinezi 55 spire de sarma Cu de grosime 24 AWG (0.51mm). Apoi rezistorul RS il iei de 0.33ohm/3W.

Link spre comentariu

bai, da' cate complicatii..urmeaza sa folositi si un microcontroler...

un incarcator de casa pentru telefoanele Nokia au, in general, un transformator, o punte redresaore si un condensator de filtraj si asigura vreo 8-9V .. bun, ala de masina din targ are o rezistenta de limitare a curentului... pe baza legii lui Ohm :partyman:

da' nu exagera cu acel curent..un 50 sau, hai, 100mA sunt suficienti..deci o rezistenta de 220, respectiv 100 ohmi, a rezolvat totul

PS: daca, totusi, vrei ceva mai destept..vezi http://wiki.xda-developers.com/index.ph ... Connectors

Link spre comentariu
Vizitator Tomy

eu nici macar nu stiu la ce tensiune se incarca telul. :DDaca stie cineva la ce tensiune trebuie incarcat un nokia...? pe incarcatorul de camera scrie clar 3,7V/355mA/1,3VA.MersiCu respectTOMY

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

am desfacut un incarcator Nokia cu acelasi inscrisuri ca ale tale, are in componenta un transformator si o punte redresoare, fara filtraj... tensiunea masurata in gol: 9,4Vconcluzia mea: in acumulator e toata "smecheria"..partea de incarcare, inclusiv cea de oprie a incarcarii..am vazut asta intr-un acumulator de Nokia 5110/6310 :yawinkle:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări