Vizitator Tomy Postat Octombrie 16, 2006 Partajează Postat Octombrie 16, 2006 SalutareAsi vrea sa-mi fac un incarcator de masina ptr. telefoane nokia. Incarcatorul de camera este de 3.7V, 360mA. Are cineva un montaj ptr. asa ceva. Se poate face cu vreo-un VTC ? Stiu ca ar fi mai simplu sa imi iau din pitza un incarcator cu 150.000, dar asa parca ii mai fain daca ti-l faci tu.Cu stimaTOMY Link spre comentariu
Blind Postat Octombrie 16, 2006 Partajează Postat Octombrie 16, 2006 Pentru astea de telefoane NU SE MERITA EFORTUL! Daca vroiai sa faci pentru o bormasina cu acumulator sau ceva.....la astea se merita.PS: Un incarcator facut de tine nu il poti care in bagaje prea usor... Link spre comentariu
bogdan_ Postat Octombrie 17, 2006 Partajează Postat Octombrie 17, 2006 LM317, 2 rezistente, 2 conzi si un radiator? cel mai simplu... dar mai bine cumperi unul, ala o sa fie in comutatie deci fara radiator asa de mare... Link spre comentariu
Vizitator Tomy Postat Octombrie 28, 2006 Partajează Postat Octombrie 28, 2006 detalii si eventual o schema, sau sa ma uit la datasheet...? Link spre comentariu
blackthorium Postat Octombrie 28, 2006 Partajează Postat Octombrie 28, 2006 Sau poti sa faci o sursa in comutatie cu un MC34063. Schema o gasesti in datasheet. Link spre comentariu
Vizitator Tomy Postat Octombrie 31, 2006 Partajează Postat Octombrie 31, 2006 am citit datasheetul si de la MC34063, si de la VTC. Oare casa sa incerc sa-l fac. Ar fi mai bine cu MC34063 sa fac susrsa in comutatie ?La VTC m-am prins cum se da comanda la tensiiune, cu rezistenta aceea, si ii calculul relativ simplu. Dar la MC34063, nu imi dau seama de unde controlez tensiunea de iesire. Oricum inca nu am studiat destul de insistent datasheetul.Astept idei.Mersi Link spre comentariu
blackthorium Postat Octombrie 31, 2006 Partajează Postat Octombrie 31, 2006 Uite cum se poate modifica tensiunea de iesire. E exact schema care se gaseste in datasheet. Link spre comentariu
Vizitator Tomy Postat Noiembrie 2, 2006 Partajează Postat Noiembrie 2, 2006 ok, mersi am sa incerc sa-l fac asta, azi sau maine.am 2 intrbari:1.cum sa fac sa limitez curentul sa imi incarce telefonul la 600 mA, ca mi se incarca telu in 5 minute si atat va si tine bateria...Sau telefonul isi ia cat ii trebuie, are el limitatorul acesta ?2.cat de tare se va incalzi circuitul? nu are nevoie de racire ?Mersi,Cu respect Link spre comentariu
blackthorium Postat Noiembrie 2, 2006 Partajează Postat Noiembrie 2, 2006 1. Cred ca isi ia el cat trebuie.2. O sa se incalzeasca un pic, de asta trebuie ca bobina sa o dimensionezi pentru un curent de 1A, pt asta iei un tor de ferita cu dimensiunile: inaltime 5 mm, diametru intern 8mm, diametru extern 13mm, pe care bobinezi 55 spire de sarma Cu de grosime 24 AWG (0.51mm). Apoi rezistorul RS il iei de 0.33ohm/3W. Link spre comentariu
niq_ro Postat Noiembrie 2, 2006 Partajează Postat Noiembrie 2, 2006 bai, da' cate complicatii..urmeaza sa folositi si un microcontroler... un incarcator de casa pentru telefoanele Nokia au, in general, un transformator, o punte redresaore si un condensator de filtraj si asigura vreo 8-9V .. bun, ala de masina din targ are o rezistenta de limitare a curentului... pe baza legii lui Ohm :partyman: da' nu exagera cu acel curent..un 50 sau, hai, 100mA sunt suficienti..deci o rezistenta de 220, respectiv 100 ohmi, a rezolvat totul PS: daca, totusi, vrei ceva mai destept..vezi http://wiki.xda-developers.com/index.ph ... Connectors Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Noiembrie 2, 2006 Partajează Postat Noiembrie 2, 2006 vedeti ca la 3,7 volti nu o sa prea incarce.eu as recomanda un 5-6 volti si vreo 500mA la incarcator. Link spre comentariu
Vizitator Tomy Postat Noiembrie 2, 2006 Partajează Postat Noiembrie 2, 2006 eu nici macar nu stiu la ce tensiune se incarca telul. :DDaca stie cineva la ce tensiune trebuie incarcat un nokia...? pe incarcatorul de camera scrie clar 3,7V/355mA/1,3VA.MersiCu respectTOMY Link spre comentariu
niq_ro Postat Noiembrie 12, 2006 Partajează Postat Noiembrie 12, 2006 am desfacut un incarcator Nokia cu acelasi inscrisuri ca ale tale, are in componenta un transformator si o punte redresoare, fara filtraj... tensiunea masurata in gol: 9,4Vconcluzia mea: in acumulator e toata "smecheria"..partea de incarcare, inclusiv cea de oprie a incarcarii..am vazut asta intr-un acumulator de Nokia 5110/6310 :yawinkle: Link spre comentariu
sogard_2003 Postat Noiembrie 18, 2006 Partajează Postat Noiembrie 18, 2006 frumos "PDF" avem acolo referitor la legea lui OHM :axe: ...sa ne gandim totusi ...de ce va complicati??sa faceti o astfel de schema cand se gasesc atatea pe piata...lumea telefoniei nu e deloc frumoasa din punct de vedere electronic..... :partyman: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum