Vizitator bufferzone Postat Februarie 9, 2014 Partajează Postat Februarie 9, 2014 Salut,Nu stiu daca am postat unde trebuia, insa imi cer scuze pentru eroare. Incerc sa fac un proiect care sa conecteze 2 magistrale de cablu. Problema este ca nu stiu cum sa fac pentru ca cablurile nu se conecteaza mereu in acelasi fel. Spre exemplu o data se conecteaza 1 - 2, 2 - 1, 3 -3, 4 - 4, iar alta date 1 - 1, 2 - 2 etc. Incerc sa programez un mcu pic18f4520 insa nu stiu la ce sa dea comanda picul. Sa incerc cu 74hc595? Si tot nu pot sa ma dumiresc cum sa fac.Multumec mult pentru ajutor! Link spre comentariu
Vizitator bufferzone Postat Februarie 20, 2014 Partajează Postat Februarie 20, 2014 Salut, nu ma poate ajuta nimeni cu o sugestie?Merci! Link spre comentariu
elmar Postat Februarie 20, 2014 Partajează Postat Februarie 20, 2014 Fiti mai explicit! ca eu unul nu prea inteleg ce doriti sa faceti... Link spre comentariu
ratza Postat Februarie 20, 2014 Partajează Postat Februarie 20, 2014 Sincer, eu nu am înţeles nimic din explicaţia ta. Ce vrei să faci? Link spre comentariu
Vizitator bufferzone Postat Februarie 21, 2014 Partajează Postat Februarie 21, 2014 Salut,Haideti sa va explic din nou cum sta treaba si am sa incerc sa fiu mai explicit. Am un numar de 100 aparate la clienti, iar eu trebuie sa merg regulat la ei sa conectez calc. la ele pentru modificarea unor parametri. Comunicarea se face serial(RS232), la aparate mufa RJ11 iar la calc. DB9. Problema este ca aceste aparate sunt modele diferite si daca un model are pini in mufa mama RJ11 asa: RX = 1, TX = 2, GND = 3un alt model are pini asa: RX = 2, TX = 1, GND = 4Ma gandesc cum sa fac sa plimb dupa mine un singur cablu si un soi de adaptor pe care sa-l pot seta dupa modelul de aparat la care ma conectez.Atasez si o diagrama de conectare a 2 dintre cabluri. Sper sa ma fi facut inteles si sa ma ajutati cu aceasta problema.O zi faina! Link spre comentariu
ratza Postat Februarie 21, 2014 Partajează Postat Februarie 21, 2014 A, păi atunci e foarte simplu, practic vrei să faci un cablu cu selecţie direct sau crossed. Nu îţi trebuie decît un comutator DPDT cu conexiunile ca mai jos (nu am paint la îndemînă). o o \ /----o \ o---- / \ o o | | | | Link spre comentariu
salsa Postat Februarie 21, 2014 Partajează Postat Februarie 21, 2014 Nu neaparat. Din cate am inteles la aparat nu exista un standard, inclusiv masa poate fi pe diferiti pini. S-ar putea face cu un distribuitor telefonic cu 5 iesiri. Scuze pentru poza, sunt foarte grabit si nu am timp sa fac poza reala. Distribuitorul are PCB in interior si conexiunile se pot (re)face dupa bunul plac, cu putina atentie. Eu le folosesc ca si distribuitoare pentru unele centrale telefonice. Sper ca ati inteles ideea, revin diseara cu amanunte daca nu apare o idee mai buna. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum