Vizitator stefan daniel Postat Februarie 8, 2014 Partajează Postat Februarie 8, 2014 Salut .... caut poteniometre pentru volum ,mono si stereo de 100k pentru un amplificator romanesc A350 .. Link spre comentariu
zal Postat Februarie 8, 2014 Partajează Postat Februarie 8, 2014 Ampliful are numai puţometrii stereo, iar de cumpărat poţi încerca la bazar.Valorile corecte sînt:Volum - 2x100kOhmi liniar cu priză.Tonuri - 2x100kOhmi liniar.Balans - 2x5kOhmi liniar. Link spre comentariu
atupi Postat Februarie 8, 2014 Partajează Postat Februarie 8, 2014 La Volum s-a utilizat pot liniar ??? Din experienta mea un pot liniar pus la volum reactioneaza f nasol. Link spre comentariu
zal Postat Februarie 8, 2014 Partajează Postat Februarie 8, 2014 În cazul ăsta da, e un puţometru liniar, nu logaritmic. Link spre comentariu
Vizitator stefan daniel Postat Februarie 9, 2014 Partajează Postat Februarie 9, 2014 cred ca e liniar ..ca nu-i amplificator A350 ... e un amplificator Home Made facut de ceva timp ... si vreau sa il reconditionez pentru ca inca mai poate la anii lui .. Link spre comentariu
zal Postat Februarie 9, 2014 Partajează Postat Februarie 9, 2014 Adică e un amplif făcut cu modulele de la A-350? Link spre comentariu
Vizitator stefan daniel Postat Februarie 9, 2014 Partajează Postat Februarie 9, 2014 Nu ... am dat un exemplu cu amplificatorul A350 , ca-sa va dati seama de ce potentiometre am nevoie. Link spre comentariu
Patefon Postat Februarie 10, 2014 Partajează Postat Februarie 10, 2014 Cel mai bine incearca sa ridici schema si sa vezi cum se leaga. In anumite cazuri se "logaritmeaza" potentiometre liniare. Ca in schema de aici: http://sound.westhost.com/p01-f1.gif Valoarea rezistentei de "logaritmare" este de 1/10 din valoarea potentiometrului; (la potentiometrul de 100KOhmi, R= 10KOhmi). Unele scheme folosesc smecheria pentru controlul balansului. In locul rezistentei R se pune potentiometrul de balans. Cu rabdare, creion si hartie rezolvi usor. Totul e sa ridici schema de conectare. Link spre comentariu
zal Postat Februarie 10, 2014 Partajează Postat Februarie 10, 2014 De fapt, cred că a vrut să dea exemplu acele puţometre doar ca formă constructivă. Ce valori şi caracteristici au, e altă poveste. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum