Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radio FM cu Silicon Labs SI4735

Vizitator luxornet

Postări Recomandate

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• 3 săptămâni mai târziu...

Pentru ca in schema pe care ai postat-o SEN nu e conectat, trebuie sa folosesti i2c. Il selectezi cum trebuie (tabelulde la pagina 27)?Pentru comunicatia i2c ai nevoie de adresa. Ce adresa folosesti? In functie de starea lui SEN ai alta adresa (data prin AN-uri). Citat din AN332

Although the device responds to only a single device address, this address can be changed with the SEN pin (notethat the SEN pin is not used for signaling in 2-wire mode). When SEN = 0, the seven-bit device address is0010001b. When SEN = 1, the address is 1100011b.

A propos, in schema postata SEN nu e conectat. Din data-sheet nu m-am prins daca are rezistente pull-up/pull-down interne. Tu l-ai conectat undeva?LE Mie SPI mi se pare mai usor de folosit.
Link spre comentariu

Am intrebat pentru ca m-ar interesa un receptor de scurte. Capsula SSOP il face usor integrabil si realizabil. Citind pe Internet (ceea ce m-a facut sa pun intrebarea aici) am vazut ca este aproape scos din fabricatie. Interesant era sa vad cat de sensibil si selectiv este; realizat fiind, nu dupa datasheet.SPI sau I2C ar trebui sa functioneze cu functiile Mikroe, dar nu am incercat. Tu avand hardware-ul ai putea sa incerci.

Link spre comentariu
Vizitator luxornet

Am sa mai incerc.Initial am scris codul in Picbasic apoi am trecut la MikroC.Am facut tot montajul, LCD la 3V, Pic16F690, SI4735 montat pe un cablaj adaptor (nu am cumparat modulul de la SparkFun, e mult prea scump la noi-150RON).Acum am de gand sa ii pun si quartul, desi este obtional si sa pun niste rezistente de 10K spre 3V, terminalelor SDA si SLC.

Link spre comentariu

Ieri citeam ca Sparkfun nu-l mai vinde si pentru ca era cu bube (nu stiu daca PCB-ul sau SI-ul). Din pacate nu gasesti prea multa info pe internet. Numai pe Sparkfun si site-uri de Arduino.

Stiu ca multe chip-uri radio sunt pentru ceasuri cu radio, nu neaparat pentru radiouri serioase. Oare merita efortul?

Uite ceva aici: http://carrierfrequency.blogspot.ca/201 ... oject.html

si Elektor l-a facut: http://files.radioscanner.ru/files/down ... 070101.pdf

Link spre comentariu

Am sa mai incerc.Acum am de gand sa pun niste rezistente de 10K spre 3V, terminalelor SDA si SLC.

Cum mai devreme am ajuns la concluzia ca folosesti i2c, daca n-ai rezistente pull-up si n-ai activat eventualele rezistente pull-up din controller, nici nu-i de mirare ca n-a mers comunicatia.
Link spre comentariu
Vizitator luxornet

Nu am mai lucrat cu i2c si de asemenea nici cu nenorociri asa de mici de smd-uri.Este posibil sa am ceva probleme si de la lipirea smd-ului pe placa adaptoare.Dar am terminat alt proiect intre timp, si acum vreau sa revin la radio.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări