Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cu ce pot sa inlocuiesc un condesator

Vizitator costymzd

Postări Recomandate

Vizitator costymzd

salut.am si eu o intrebare ce as putea sa pun in loc la un condensator 25v/1000qf daca nu am unu la fel,unu cit mai aproape de el da sa nu afecteze alte piese,condensatoru trebuie schimbat la un televizor,va multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

2

• niculita59

2

• validae

1

• japan

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

salut.am si eu o intrebare ce as putea sa pun in loc la un condensator 25v/1000qf daca nu am unu la fel,unu cit mai aproape de el da sa nu afecteze alte piese,condensatoru trebuie schimbat la un televizor,va multumesc

Evident ca numai cu un alt condensator poate fi inlocuit. Banuiesc ca este vorba de 1000 microfarazi la 25V. Gasesti cu siguranta acest condensator daca esti sigur ca nu-si mai face treaba. Atentie la tensiunea de strapungere, sa nu fie mai mica de 25V ca face bum.bum. Mai mare poate sa fie .50V,63V ,totul este sa ai loc sa-l montezi. Capacitatea nu este asa critica ,poate sa fie si de 150-200microfarazi (filtraj mai bun). Bafta!
Link spre comentariu

Poti folosi si valori mai mici puse in paralel, de ex. doua de 470uF/25V sau trei de 330uF/25V. Legi plusurile impreuna si minusurile impreuna.Tensiunea de lucru sa fie de minim 25V, poate fi insa si mai mare.

Link spre comentariu
:rade: :rade:

Evident ca numai cu un alt condensator poate fi inlocuit. Banuiesc ca este vorba de 1000 microfarazi la 25V. Gasesti cu siguranta acest condensator daca esti sigur ca nu-si mai face treaba. Atentie la tensiunea de strapungere, sa nu fie mai mica de 25V ca face bum.bum. Mai mare poate sa fie .50V,63V ,totul este sa ai loc sa-l montezi. Capacitatea nu este asa critica ,poate sa fie si de 150-200microfarazi (filtraj mai bun). Bafta!
Am vrut sa spun ...1000-2000microF :da
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări