Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

zgomot in preamp - problema de potentiometru ?

Vizitator ficus

Postări Recomandate

Nu radiaţia electromagnetică este resposabilă în cazul descris de tine ci capacitatea parazită care apare între reţeaua electrică şi electrozii tubului prin ecranarea tubului cu folia de aluminiu ai introdus o armătură conectată la masă(un ecran electrostatic) practic capacitaea parazită a fost mult diminuată.

Cu allte cuvinte impedanţa relativ mare din intrare şi câştigul mare în lipsa ecranajelor electrostatice conduce la un transfer capacitiv între reţeaua electrică şi intrare.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 64
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• carageae

6

• zal

5

• RockDok

5

• THOMAS

4

Top autori în acest subiect

Vizitator ficus

Multumesc de explicatie. Am constatat ca miscand respectivul tub din folie se aude un fel de parait slab in boxe, acum se leaga.

O cusca permanenta (cu "gaurele") peste toate tuburile e la fel de eficienta ? 

Link spre comentariu

Multumesc.

...... Cu playerul scos din priza face fix la fel.....

Acum imi dau si eu cu parerea, poate e un mare fasss, ai incercat sa pui o sarma de la carcasa CD-ului la carcasa preampului si apoi la carcasa amplificatorului? Au toate impamantare, priza care o folosesti are impamantare?

Link spre comentariu
Vizitator ficus

dap, am incercat de la inceput ( am si pick-up :-) ) , n-are niciun efect.

E buna treaba cu socluri/caciulite metalice - vaz pe net tot felul de modele, sa vad daca gasesc si pe la noi. Deja improvizatia din folie are efect.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări