Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Înlocuire leduri faruri dayline

Vizitator adi23482

Postări Recomandate

Vizitator adi23482

Salutare. Am nevoie de niște sfaturi/pareri cu privire la următoarele:Am cumpărat un set de faruri dayline(no-name) pentru mașina, dar din păcate o parte din ele s-au ars. Tot ce pot sa va spun este ca erau niște smd-uri de culoare alba.Acum,linia de leduri conţine 8 leduri, si eu as dori sa înlocuiesc acele smd-uri cu niște leduri normale transparente.Am văzut așa ceva in magazinul Dioda, de 3 v si de 12 v. Cum as obține o durata de viata cat mai lunga pentru acele leduri si bineînţeles si o intensitate luminoasa acceptabila, cu cele de 12v legate în paralel, sau cu cele de 3v legate în serie? In funcţie de sfaturile dumneavoastră v-as ruga sa îmi spuneți și dacă mai e nevoie de alte piese(rezistente),ținând cont ca tensiunea in mers poate depăşi 14v.Va mulţumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ombladon2002

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator adi23482

Mulţumesc pentru sfat, dar nu cred ca merita sa dau niște bani in plus pentru smd-uri,pana la urma linia de leduri este poziția in sine. Deci, v-as fi recunoscător dacă m-ati ajuta cu privire la legarea ledurilor normale. Va mulţumesc.

Link spre comentariu
Vizitator adi23482

intrebarea mea este simpla:un led alb 12v mai necesita o rezistenta pentru a functiona la masina,daca tensiunea data in momentul incarcarii(in mers) ajunge undeva la 14,5v???amperajul bateriei auto de 70A o sa arda ledurile sau conteaza doar voltajul?un raspuns concret poate sa imi dea si mie cineva?

Link spre comentariu

Nu am mai folosit LED-uri care se alimenteaza direct de la 12V,dar am in masina benzi cu LED-uri pe care scrie se alimenteaza la 12V si nu au fost probleme pana acum.Amperajul bateriei nu conteaza,atat timp cat ledul este facut sa mearga la tensiunea respectiva.

Link spre comentariu
Vizitator adi23482

Mulţumesc pentru răspunsul Legat de intensitatea bateriei. Asta ma interesa. Azi am montat ledurile in paralel, fără nici o rezistenta. Merg perfect, sper sa ma tina un timp... Am găsit ledurile la un magazin Dioda, cu alimentare la 12v.stiu de banda cu leduri, problema e ca nu puteam pune asa ceva in faruri, distanta intre orificiile pentru leduri este destul de mare si nu picau bine.Numai bine.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări