Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modelare carcasa

nosferatu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nosferatu

5

• dividivus

4

• Blind

2

• George(sb)

1

Top autori în acest subiect

CNC vine de la Computer Numeric Control. E un fel de robotel. Mai multe detalii poti gasi tot pe forum in special pe link-ul asta. http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=8508&postdays=0&postorder=asc&highlight=cnc&start=0.

Iar CNC-ul meu e asta - http://www.phipsoft.lx.ro/cnc.html

Ideea e ca nu fabricarea matritei imi pune probleme ci chimicalele(materialele) din care sa le fac.

Link spre comentariu

Nu am incercat nimic pana acum..Acum vreo cativa ani am folosit aracet cu o carpa sa vad daca poate iesi ceva..si atat. Cat costa gipsul? Apropo, cine stie de unde se pot cumpara chimicale? Adica exista un "supermarket" al chimicalelor?

Link spre comentariu

"supermarket"-uri pentru chimicale sunt de doua tipuri:- farmacii- magazine cu materiale de constructii si amenajari interioareCred ca la un mag de amenajari vei gasi gips.Daca gipsul e mai scump, poti incerca si cu ipsos, insa se intareste mult mai repede decat gipsul, si crapa....

Link spre comentariu

M-am uitat pe Discovery la o emisiune in care se tuneaza masinile si foloseau o groaza de substante si materiale ca: - "par de pisica" - facute din niste fibre cu rasini- silicon cu un intaritor- o substanta lichida si transparenta care se intareste in cateva secunde si e foarte dura si devine opaca.Are cineva vreo idee despre ce este vorba?Am observat ca siliconul e foarte folosit.Pentru junior: Ai realizat vreo ceva cu gipsul pentru modelare?Exista ghips special pentru modelare?

Link spre comentariu

"par de pisica" - facute din niste fibre cu rasini

Aia este defapt fibra de sticla iar rasina aia este folosita ca sa o intareasca; fibra de sticla e ceva ca o panza pana sa pui rasina pe ea

silicon cu un intaritor

Asa au spus ei, ca ala este silicon? Din cate am mai vazut pe la tv, chestia aia nu era silicon ci un amestec de 2 substante care dupa ce vin in contact, la cateva minute se intaresc si rezulta ceva gen plexiglass, transparent. Principalul avantaj este ca suprafata rezultata va fi perfect plata (se "aplatizeaza" gravitational, fiind lichid la inceput) chiar daca cea pe care este turnat amestecul asta nu este "prea plata" (ai nevoie de un mic cofrag)Legat de ultima substanta....nu-mi trece prin cap in clipa de fata numele....nu au vazut ochii mei asa ceva inca
Link spre comentariu

Nu inteleg pentru ce-ti trebuie matrita. Daca de exemplu vrei sa faci carcasa din AL atunci faci rost de o bucata mare de AL si restul face masina CNC (dupa specificatiile tale introduse in soft). Daca vrei sa torni AL atunci ai nevoie de matrita negativa rezistenta la caldura (nisip). Daca vrei sa faci matrita cu ajutorul masinii CNC atunci trebuie sa faci o matrita pozitiva (la fel cum va iesi piesa finala) care sa fie dintr-un material care nu rezista la caldura si se topeste (ceara, polistiren expandat etc), luandu-i locul aluminiul. Normal ca matrita pozitiva este pus in nisip.

Link spre comentariu

M-am uitat pe Discovery la o emisiune in care se tuneaza masinile si foloseau o groaza de substante si materiale ca: - "par de pisica" - facute din niste fibre cu rasini- silicon cu un intaritor- o substanta lichida si transparenta care se intareste in cateva secunde si e foarte dura si devine opaca.Are cineva vreo idee despre ce este vorba?Am observat ca siliconul e foarte folosit.Pentru junior: Ai realizat vreo ceva cu gipsul pentru modelare?Exista ghips special pentru modelare?

1. fibra de sticla + rasini epoxice2. silicon + intaritor (era acela albastru, nu?) sau era spuma poliuretanica?3. rasina epoxi + intaritor
Link spre comentariu

Pentru dividivus: Da, era substanta de aia albastra - "silicon + intaritor"Stiu ca piesele turnate in nisip, au nevoie de prelucrare si se preteaza pentru metale.In reportajul de pe Discovery, piesa a fost relizata in pozitiv peste care s-a turnat siliconul albastru si s-a obtinut o matrita elastica(pentru ca sa poata fi scoasa piesa). In matrita de silicon s-a turnat rasina aia "fantastica" care s-a intarit rapid.Are cineva documentatie vizavi de silicon?Multa bafta!

Link spre comentariu

Poti sa incerci si cu argila de modelare.O carcasa o poti realiza direct prin prelucrarea unui bloc de material, aluminiu, lemn etc prin frezare cu masina CNC la dimensiunile cerute.Pentru realizarea unei matrite se prelucreaza un bloc de material carese foloseste pentru turnare sau "imprimare" si se obtine negativul.Ca sa folosesti fibra de sticla se face un negativ pe care se intinde rasinaepoxidica, se depunde un strat de fibra, se da un strat rasina,etc depindecat de gros trebuie sa fie modelul.Dupa uscare se scoate de pe matrita, se finiseaza si se vopseste.Se mai fac matrite care se folosesc la masinile de injectie sub presiune.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări