Vizitator Postat Februarie 7, 2014 Partajează Postat Februarie 7, 2014 De curiozitate, care este perceptia acustica a dvs legat de introducerea unui procent de reactie negativa intr-un etaj final fara a vizualiza oscilograma initiala pe o sarcina rezistiva ?Am facut o experienta interesanta cu citirea semnalului pe traductorul numit difuzor cu ajutorul unui microfon profesional AKG in situatia 0 NFB si 2-4-6-8-10 dB NFB aplicat amplificatorului, deci ce credeti ca ar putea sa se auda ? Link spre comentariu
adrian_pic Postat Februarie 8, 2014 Partajează Postat Februarie 8, 2014 Marius raspunsul la aceasta intrebare poate fi dat de foarte putini oameni. Sigur vor mai apare si carcotasi care vor spune ca experimental pe care l-ai facut este un caz particular (difuzoarele sunt foarte diferite, microfonul nu este ideal, etc.) Eu personal sunt curios de rezultatul (perceptia) ta vis-à-vis de experimental facut. Tot ce "ivoraste" din masuratori practice este o sursa foarte valoroasa de informatie. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Februarie 8, 2014 Administratori Partajează Postat Februarie 8, 2014 Am facut o experienta interesanta cu citirea semnalului pe traductorul numit difuzor Difuzor is Lumea nu mai asculta la astfel de traductoare asa ca experimentul tau este irelevant. Link spre comentariu
zal Postat Februarie 8, 2014 Partajează Postat Februarie 8, 2014 În mod normal, ar trebui să scadă cîte puţin amplificarea cu fiecare treaptă de reacţie. Dacă reacţia e şi cu afectarea benzii de redare, atunci se va simţi şi în timbrul semnalului redat. Bănuiesc că e muzică, nu semnal sinus din generator.Dar sînt prea puţine detalii despre experiment. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 8, 2014 Partajează Postat Februarie 8, 2014 Am facut o experienta interesanta cu citirea semnalului pe traductorul numit difuzor Difuzor is Lumea nu mai asculta la astfel de traductoare asa ca experimentul tau este irelevant. Reformulez, ascult pe osciloscop, OK, Vasile hai sa abandonam humorul, ai o solutie de avarie ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 9, 2014 Partajează Postat Februarie 9, 2014 Damping factor-ul va creste (cu reactia negativa) dar nu cred ca asta e ideea aici.Logic DF influenteaza perceptia acustica dar influenta acustica ar trebui sa fie proportionala cu gradul de modificare electric in lantul AF asa ca intrebarea ramine deschisa Link spre comentariu
adrian_pic Postat Februarie 9, 2014 Partajează Postat Februarie 9, 2014 marius tu ce amplificator ai folosit in experiment? Eu stiu ca tu esti "tata" SE-ului in clasa A2 aici pe forum deci as banui ca ai facut experimentul pe un SE . Ma gandesc ca la un PP s-ar putea ca perceptia sa nu fie chiar asa de evidenta (si fara NFB un PP sta bine la capetele benzii). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum