Dj_Dog Postat Octombrie 24, 2006 Partajează Postat Octombrie 24, 2006 cam la ce preturi se gasesc el34 ? de preferat noi si unde? Link spre comentariu
Blind Postat Octombrie 24, 2006 Partajează Postat Octombrie 24, 2006 mojnost avea de vanzare din cate stiu...si noi Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Octombrie 24, 2006 Partajează Postat Octombrie 24, 2006 eu vreau sa fac un amplificator dupa o schema dintr-un tehnium de 2 x 30W cu 2 x EL34 / canalde ce l-am ales pe ala? pt ca datele trafului sunt date mura-n-gura ca pt incepatori in alea amplificatoarelor cu lampi Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Octombrie 24, 2006 Partajează Postat Octombrie 24, 2006 vedem... in functie de ce date gasesc si in funtie de ce preturi o intampin la achizitionarea tuburilor am sa ma hotarasc Link spre comentariu
Ovidanie Postat Octombrie 25, 2006 Partajează Postat Octombrie 25, 2006 Ca incepator intr-ale lampilor e bine sa incepi cu ceva mai usor de exemplu schema asta: http://www.elektronika.lt/schematic/theme/64/503/ Are toate datele transformatorului de iesire. Daca vrei doua 6P3CE si doua 6N8C pot sa-ti dau eu.Trebuie sa-mi faci rost de schema despre care este vorba in topicul asta: http://www.dvd-software.info/forums/ftopic7804.html Vezi ca ai adresa de mail a lui Fabio Berutti pe acea pagina. Link spre comentariu
George(sb) Postat Octombrie 25, 2006 Autor Partajează Postat Octombrie 25, 2006 pentru inceput, as dori sa fac un amplificator cu tuburile din atasament, vreau sa fie in clasa A am inteles ca ar scoate doar 6w, dar asta e doar de experiment sa vad ce si cum, daca ma poate ajuta cineva sa-mi identifice lampile i-as fi deosebit de recunoscator; as mai avea o intrebare, nu sunt Toma necredinciosu', dar intreb si eu ce le face pe lampi sa deau un sunet mai curat decat tranzistorii? Link spre comentariu
Ovidanie Postat Octombrie 25, 2006 Partajează Postat Octombrie 25, 2006 Foarte pe scurt:Tuburile si in special triodele genereaza preponderent armonici pare.Tranzistorii genereaza armonici impare.Urechea umana este deranjata de armonicile impare.Armonicile pare suna oarecum placut si de fapt asta este sunetul de lampa.Amplificatoarele cu tuburi au distorsiuni mai mari decit cele cu semiconductori dar asta nu deranjeaza auzului. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Octombrie 25, 2006 Partajează Postat Octombrie 25, 2006 Si mai este o treaba cu limitarea:Daca dai volumul la maxim un amplificator cu semiconductori limiteaza semnalul ,tinde sa-l transforme in semnal dreptunghiular, pe cind unul cu tuburi inainte de a limita semnalul il va 'rotunji' asa ca vei auzi fara sa te deranjeze auditiv cum tubul intra in limitare...e chiar placut. Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Octombrie 26, 2006 Partajează Postat Octombrie 26, 2006 eu la asta ma oprisem Link spre comentariu
Vizitator bzfcocon Postat Octombrie 27, 2006 Partajează Postat Octombrie 27, 2006 Daca dai volumul la maxim un amplificator cu semiconductori limiteaza semnalul ,tinde sa-l transforme in semnal dreptunghiular, pe cind unul cu tuburi inainte de a limita semnalul il va 'rotunji' asa ca vei auzi fara sa te deranjeze auditiv cum tubul intra in limitare...e chiar placut.Efectul este folosit si la unele preamplifuri/procesoare de sunet pentru a "incalzi" sunetul si a-i da o nota de lampa. De ex. se alimenteaza tuburile la o tensiune mai mica pentru a forta intrarea in limiatare. Evident, nu e acelasi lucru cu un sunet adevarat de lampa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum