Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificatoare pe tubuiri

George(sb)

Postări Recomandate

Am ocazia fac rost de niste tuburi rusest noi care sunt destinate pentru amplificatoare de radiofrecventa si sunt curios dacva imi pot face din ele amplificatoare audio de inalta fidelitate, tin sa mentionez ca lampile sunt rusesti sa ca nu am mai lucrat pana acum cu asaceva

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ovidanie

6

• George(sb)

5

• Dj_Dog

4

• mosfet

2

Top autori în acest subiect

PL519 este o pentoda conceputa pentru blocul de deflexie a televizoarelor color cu tuburi.Poate disipa 45W (anod) si poate fi inlocuita cu ruseasca 6P45.

Aproape orice tub poate fi folosit in audio.

Ai pomenit de PL519 pentru ca ai vazut la 'cumparari' topicul meu? Caut PL519 pentru plasma tweeter nu pentru amplificator audio. http://www.plasmatweeter.de/

Prototipul e deja functional dar 6P36 nu prea face fata.

Link spre comentariu

Am pomenit de PL519 pentru ca acum ceva timp - mai mult de un an, tot aici pe forum, intrebam daca e bun de ceva in audio. Gasisem la cineva de vanzare, de la Telefunken parca, cineva care le folosea in aplicatii RF daca tin bine minte.LE: e vreo discutie pe aici cu plasma tweeterul ala? Sunt curios tare :weedman:

Link spre comentariu

Nu-mi vine sa cred ca in ziua de azi, cind cei mai multi cumpara lucruri gata facute, mai sunt si din cei ce mesteresc, si inca cu tuburi!!! :rolleyes: Cred ca mai am si eu prin sertare vreun EF860, ECC81, EL 84.....Faine vremuri!

Link spre comentariu
Vizitator bzfcocon

Nu-mi vine sa cred ca in ziua de azi, cind cei mai multi cumpara lucruri gata facute, mai sunt si din cei ce mesteresc, si inca cu tuburi!!! :rolleyes:

IMHO, la tuburi merita cu adevarat sa le mesteresti singur, daca te pricepi - ampurile cu tuburi facute gata te cam ustura la buzunar. La cele pe semiconductoare, asa si asa, de multe ori iesi mai bine cumparand de-a gata, mai ales second hand, care se gasesc gramada deoarece, spre deosebire de tuburi, au devenit de larg consum.Evident, la pretentii mari se schimba situatia si la tranzistori.
Link spre comentariu

am primit pm de la un user, astazi ne-am intalnit, sa uitat putin prin cutiuta mea si se pare ca am avut noroc, am gasit 2 tuburi pentru pre amplificare si 2 pentru amplificare si sper daca am putin noroc sa mai fac rost de inca doi finali si sa ma apuc de un amplificator in clasa A de 2*25w, respectivul imi va da si o schema si ma va sustine sa imi pot duce la bun sfarsit proiectul, sunt foarte nerabdator si curios ce va iesi in final pentru ca nu am auzit niciodata cum suna un amplificator pe lampi :rock:

Link spre comentariu

nu stiu exact care e denumirea ca scrie in ruseste, dar ma interesez si voi posta si denumirea din cate am inteles va trebuii sa pun cate 2/canal, oricum fiind un proiect experimental nu ma arunc la investitii mari, acest proiect e un antrenament pentru ceva mai ambitios care sincer nu stiu cand se va materializa, dar cert e ca urmatorul amplificator va fi de macar 2*50; atasez o poza cu 2 dintre finali urmand sa mai fac rost de 2 bucati si cu tuburile ce le voi folosi pentru preamplificator; semnalul va fi primit (momentan) dintr-un USB-DAC facut cu un PCM2902, semnalul din respectivul DAC il voi da direct in intrarea preamplificatorului fara a mai folosi vre-un op-amp

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări