rodanny Postat Februarie 7, 2014 Partajează Postat Februarie 7, 2014 Va salut,AM un led pe care vreau sa il alimentez la 60V.Actrualemnte are un transformator de la 85-265V -> la 60-72V si 350ma.MA paote ajuta cinev acu o solutie?Vreau sa il alimentez d ela o baterie....In primul rand trebuie sa aiba daor 350mA ?Nu paote fie de exemplu la 60v 2A? Link spre comentariu
modoran Postat Februarie 7, 2014 Partajează Postat Februarie 7, 2014 POate fi si de 1000A, 60V sa scoata. Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 7, 2014 Partajează Postat Februarie 7, 2014 POate fi si de 1000A, 60V sa scoata.Habar-nu-ai cum lucreaza un led Curentul trebuie neaparat limitat la 350mA, si sursa trebuie sa poata asigura pana la 70V, exact cum era cea originala!Pt a-l alimeta de la baterie: se poate folosi o sursa de tensiune, care ridica tensiunea la 73-74V, urmata de o SCC (sursa de curent constant), cea mai simpla, cu 2 tranzistori, care va limita curentul Link spre comentariu
rodanny Postat Februarie 7, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2014 Salt,Dr.L....ne poti lumina?Deci daca era led pentru 12 v nu il puteam pune pe o baterie auto direct? hm..BTW, o schma functionala..care sa fac ce amnevoie se poate?Multumesc,danny Link spre comentariu
validae Postat Februarie 7, 2014 Partajează Postat Februarie 7, 2014 Poti sa pui o poza cu respectivul led ? Ca eu nu inteleg logica de a ridica tensiunea de la 12V pana la 60V pentru un led care se alimenteaza cu o tensiune maxima de 3,3V.Doar daca nu e vorba de fapt de un bec cu led ce se alimenta inainte la 60V si are o sursa de curent constant inclusa, sau un grup de leduri. Daca vrei sa-l alimentezi la 12V, demontezi ledul de pe sursa lui originala si-l alimentezi printr-o sursa de curent constant care sa-i asigure cei 350mA din bateria de 12V.Asta e simplu de facut si cu un LM317 de exemplu. Link spre comentariu
rodanny Postat Februarie 7, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2014 E un "bec"...u stiu ce contiene rotund..plat..se incastreaza in tavn fals...are un trasnformtaor..actualemnte..are partea din fata mata.....si difuzeaza puternic lumnina...la 180 gradenu stiu daca are mai multe leduri inauntru...o sa incerc sa vad daca se poate desface...Mercic... Link spre comentariu
validae Postat Februarie 7, 2014 Partajează Postat Februarie 7, 2014 E clar un corp de iluminat cu leduri, nu un led, asa cum reiesea din primele informatii.Are sigur o sursa proprie de curent constant, si daca vrei s-o utilizezi la12V, cel mai sigur e sa adaptezi o sursa de curent constant care sa functioneze cu 12V. Simplu de construit, asa cum am spus.Se gasesc si pe forum la vanzare la preturi mai mult decat rezonabile. Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 7, 2014 Partajează Postat Februarie 7, 2014 @rodanny -pune ceva poze cu el.Trebuie intai sa stim daca are ceva electronica in interior, sau nu. Acea SCC.Ledul, ca element electronic, se alimenteaza mereu cu curent constant, si tensiunea ce vade pe el variaza cu acel curent si cu temperatura Link spre comentariu
rodanny Postat Februarie 9, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2014 Saluytari,Am desfacut jucaria..are 2 benzi puse in serie..cu leduri smd foarte fiane..2835 de 0,2w, in total 90 ( 45 + 45)Fiecare banda se poate alimenta de la 27V.Acum clar vreu sa le desfac sa le pun pe doua ramuri..fie aprind jumatate fie tot...si alimentat la 12 v.Deci ar treubi sa ridic de la 12v la 27VVa rog...ceva sfaturi detalii si evenatual o schema...functionala...Multumesc,danny Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Februarie 9, 2014 Partajează Postat Februarie 9, 2014 Exista 2 variante:- invertor pe 50hz cu transformatoare de retea- invertor cu sursa in comutatiePentru prima varianta se utilizeaza un trafo de retea (de fapt 2 bucati care se desfac si se reface un trafo cu cele 2 secundare una peste alta) care se alimenteaza 12v-0-12v iar in secundar se obtine 24v care mai departe se redreseaza si se stabilizeaza cu un LM317.Schema completa este intr-un Tehnium almanah, parca 89 sau 90.Dar utilizeaza un CD4060 care comanda 2 tranzistoare 2n3055 pe fiecare ramura de 12v.A 2 varianta este construirea unei surse in comutatie cu un integrat dedicat, sau modificarea unei surse de PC, exista varianta alimentata la 12v dar este destul de mult de lucru.Mai exista si integrate care ridica tensiunea, parca LM2596? care se pot utiliza cu succes la 1-2A pe iesire. Link spre comentariu
rodanny Postat Februarie 10, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2014 @Minitehnicus...Din nefericire nu am posibilitate de a desface si reface transforamtoare :(Pe de alta partea..eu vreu sa il alimentez de la o baterie auto de 12V.....Deci imi trebuie un ridicator de tensune...STEPup.....LM2596 din cate vad e de tip STEPdown...daca nu gresesc...MErci oricum..astept ideii.... Link spre comentariu
UDAR Postat Februarie 10, 2014 Partajează Postat Februarie 10, 2014 Cu LM2577 ar trebui să poți obține 60V/350mA. Pe eBay s-ar putea să găsești gata făcute. Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 10, 2014 Partajează Postat Februarie 10, 2014 Si sunt si pe forum module, la 10-15 lei.Pui un modul d-asta + o scc pt fiecare set de leduri si gata, mai simplu/rapid/ieftin nu se poate! Link spre comentariu
rodanny Postat Februarie 10, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2014 Si sunt si pe forum module, la 10-15 lei.Pui un modul d-asta + o scc pt fiecare set de leduri si gata, mai simplu/rapid/ieftin nu se poate!Salut,Scuze...ce inseamna "+ o scc "Ce e scc? sursa de curent continuu? Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 10, 2014 Partajează Postat Februarie 10, 2014 viewtopic.php?p=1465904#p1465904Da, dupa cum am scris cand am prezentat pt prima data termenul in acest subiect. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum