Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Suport minibormasina - sfat achizitie/constructie

fratello

Postări Recomandate

mai  exista o metoda de reglaj, fara tahogenerator, cu 2 bucle de reactie (ca la casetofoane), cam cum se intentioneaza in schemele amintite mai sus. problema lor este ca nu merg intr-o plaja larga de turatii. colac peste pupaza, e mult mai greu in alternativ. in cc problema s-a rezolvat la milioanele de masini unelte chinezesti vandute pe tot globul. toate au motoare de curent continuu, dar schema nu e simpla deloc.

post-178599-0-18975600-1403630365_thumb.jpg

post-178599-0-21574800-1403630378_thumb.jpg

post-178599-0-60388600-1403630395_thumb.jpg

post-178599-0-37581800-1403630403_thumb.jpg

Link spre comentariu

Suportul de la Li.d.l are si o menghina mobila care este destul de eficienta. Pentru minibormasini cred ca merg adaptate la gulerul de fixare mansoanele de cauciuc de la colierele metalice pentru fixarea tevilor din PVC. Ca idee, minidrill-ul meu Bud.g.e.t cred ca are diametrul acesta, Proxx.o.n.ul este mai subtirel.

Parerea mea: la 60 de lei daca este solid, merita banutii. Cu un astfel de suport si un regulator de turatie pot fi utilizate cu succes si bormasinile de la EA pentru cablaje.

Editat de albasete
Link spre comentariu

Parerea mea personala, in urma detinerii mai multor tipuri de suporturi pt bormasina, printre care si unul BOSCH, este ca cel de la Electro Arges sau Argis cum ii spune acum, este cel mai bun.Din ce vad pe saitul lor , e chiar ieftin.Vad ca mai au in fabricatie si MG 4 si ma bate gandul sa-mi achizitionez una ca sa o folosesc cu suportul respectiv. Si accesoriile acelea sunt interesante, destul de ieftine si de mare ajutor pt. un amator cu pretentii mai mici si spatiu limitat.La acel dispozitiv de polizat, pe vremuri, i-am facut o mica masa si am adaptat o mica panza de ce circular. Ani de zile mi-am facut treaba cu el.

BUDGET-ul nu intra in cei 43 mm, iar fixarea cu inele de cauciuc nu e recomandabila din cauza lipsei de precizie. Iar daca suportul are  un minim joc axial, precizia la gaurirea cablajelor este nula.Altfel, as fi folosit suportul EA pe care il am si care e destul de precis, dar nu pt burghie de carbura sau precizie maxima pt. lucrari de finete.

Editat de ss1958
Link spre comentariu

Am inteles. Budgetul nu are precizie pentru cablaje...se pretinde la alte lucrari. Pentru cablaje am Proxxonul. Suportul de la EA este chiar foarte bun, dar dublu la pret fata de Lidl si mai sunt si taxele de transport. Are cca 6 kg. Depinde si de scopul utilizarii, este mult mai "solid."

Link spre comentariu

Am acest tip de suport cam din `80 iar masina MG4 din `76 .

Suportul e solid si destul de precis.

Masina daca e ingrijita deasemenea e precisa deoarece are scutul metalic si rulmentii

nu stau pe "O" ringuri , sint ficsi.

Cu o mandrina de Focsani cu autostringere dadeam fara problema gauri de 0.5mm cu acest ansamblu.

Inca o mai am si o tin mai mult pentru gauri date tot din acest suport.

Prin 86-87 am vazut citeva suporturi de acest tip "refacute" la Vagoane Arad cu bucse de bronz la suport.

Alea mergeau ca un vis....

Cinstit, decit 60lei dati pe petarda aia de suport mai bine dublu pe ala romanesc, nu cred sa fie mai rau

lucrat decit cel vechi.

Grig

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

este ca cel de la Electro Arges sau Argis cum ii spune acum, este cel mai bun. Iar daca suportul are  un minim joc axial, precizia la gaurirea cablajelor este nula.

Asta am uitat sa precizez,daca este ceva joc imediat se rupe burghiul (si daca este de carbura este si mai pretentios la jocuri ).

Personal am un suport de tipul :

http://www.wolfcraft.com/en/products/p/drill_stands/1_drill_stand/s/p/index.html

este cu avans pe cremaliera dar la burghie mici are joc si nu merge.

Link spre comentariu

Jocul periculos la acest tip de suport, este cel unghiular - descris in atasament. Daca se reuseste preluarea acestui joc, totul va functiona ok, chiar si la gauri sub 0,5 mm.

Link spre comentariu
wally_gatter

Zilele urmatoare o sa postez si eu niste poze cu masinaria mea , cumparata de la cineva de acilea de pe forum. e facuta pe doua bari de diametru mare si rulmenti liniari. scuze ca nu am momentan pozele in calculator.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări