Vizitator hover Postat Martie 18, 2014 Partajează Postat Martie 18, 2014 multumesc de raspunsce au acum au altfel de intrerupatorv-am lasat un pm dar vad ca nu se ducei-mi trimiteti un pm cu numarul de telefon ? Link spre comentariu
florinmarinoiu Postat Aprilie 1, 2014 Partajează Postat Aprilie 1, 2014 Buna seara. Am vazut lucrarea din filmuletul lui @ss1958 si in cateva ore am facut ceva asemanator: http://i1231.photobucket.com/albums/ee5 ... 2e9c01.jpg http://i1231.photobucket.com/albums/ee5 ... 217fad.jpg http://i1231.photobucket.com/albums/ee5 ... 41a9de.jpg "Masa" suportului este o bucata de tabla groasa de 10mm cu dimensiunile 200X215mm care am procurat-o de la un atelier de confectii metalice.Restul materialelor provin din recuperari:doua telescoape de Matiz(unul mare,din care am facut tija principala si unul de la portbagaj din care am facut maneta de actionare),doua bucati de platbanda 5X50X100mm,un prezon din care am facut tija de ghidare,suruburi M8 si M6,seibi,piulite,arcuri,colier si o minibormasina achizitionata de la un magazin second-hand. Cele cateva puncte de sudura au fost date de mine cu un aparat de la un prieten.Nu ma criticati:este prima oara cand pun mana pa asa ceva . Masinaria a iesit foarte stabila,nu are niciun fel de joc si va fi folosita numai pentru gaurirea cablajelor. Sfaturile si criticile sunt binevenite. Cu stima, Florin. 1 Link spre comentariu
fratello Postat Aprilie 2, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2014 Super ! Bravo !...ce bucsi ai folosit ? Cele din amortizorul mare de Matiz ? Sunt 2 ? Link spre comentariu
florinmarinoiu Postat Aprilie 2, 2014 Partajează Postat Aprilie 2, 2014 Super ! Bravo !...ce bucsi ai folosit ? Cele din amortizorul mare de Matiz ? Sunt 2 ?Multumesc pentru aprecieri.Nu am folosit nicio bucsa.Nu a fost nevoie.Am dat gaurile cat de cat perfect si ansamblul nu are niciun fel de joc. Link spre comentariu
ss1958 Postat Aprilie 3, 2014 Partajează Postat Aprilie 3, 2014 Felicitari @florinmarinoiu@ !!! Lucrare f. frumoasa. Sa te bucuri de ajutorul pe care ti-l va da si la cat mai multe gauri date !! Ideea cu tijele filetate in locul unei laturi din platbanda , e excelenta.Asta ne ajuta enorm la reglajul unghiurilor patratului si la culisarea usoara pe tija..Raman la convingerea mea, ca e f. util ca sa ne facem cunoscute proiectele. Din ideile si experienta fiecaruia dintre noi se pot realiza lucruri f. utile in micile noastre ateliere. Link spre comentariu
Voltus Postat Aprilie 4, 2014 Partajează Postat Aprilie 4, 2014 Cam asa arata si suportul realizat de mine cu materiale recuperate disponibile de pe langa casa . Am folosit ca suport un disc de tabla de 3mm ( 20cm diametru ) pe care am sudat o bucata de teava dreptunghiulara de 16mm care intra perfect pe axul dispozitivului ( circa 4cm lungime ). Drept ax am folosit o tija recuperata de la un cuptor de imprimanta laser ( este mai subtire decat cei 20-22mm ai aimortizoarelor dar este suficient de solid ) .Acest ax are la ambele capete o portiune mai subtire de 6mm asa ca pentru o fixare mai buna am dat o gaura in suportul -baza de tabla cu un diametru de 6mm . In acest fel axul devine detasabil el se fixeaza prin presare usoara in gaura practicata in baza dar si in bucata teava dreptunghiulara de 16mm . Constructia este suficient de solida , fara jocuri . Astfel suportul se poate demonta usor el ocupand mai putin spatiu . Pentru realizarea cadrului am folosit niste cornier . Pe post de bucsi am folosit doua bucati de 2cm de teava ( ceva mai groasa in carne ) care avea un diametru asemanator cu cel al axului .A fost nevoie de ceva polizat ( operatia asta mi-a luat cel mai mult timp ) pana am obtinut o culisare usoara a acestor "bucsi" Cum nu am avut textolit de grosime suficienta am folosit o bucata de lemn de esenta tare care serveste ca ghidaj in plan orizontal . Am folosit si o tija de inox de 5.5mm pe care am fixat-o la capete folosind cate o saiba de siguranta in canalul creat cu o panza de bomfaier ( mai usor decat filetarea ) . Arcurile sunt cam firave insa isi fac treaba pana vor fi inlocuite cu altele . Pot spune ca sunt multumit de rezultat .Intreg ansablul nu prezinta jocuri iar operatiunea de gaurire ( a cablajelor ) a devenit mai usuara . Link spre comentariu
Vizitator Mythica Postat Aprilie 4, 2014 Partajează Postat Aprilie 4, 2014 Eu am folosit ghidaje cu bile pentru mobila si profil aluminiu de la geamuri termopan. Link spre comentariu
ss1958 Postat Aprilie 5, 2014 Partajează Postat Aprilie 5, 2014 Felicitari @Voltus@ , felicitari @Mythica@ si va multumim pt.ca ne-ati aratat si noua proiectele voastre.Inca o data se adevereste faptul ca avem colegi inventivi si ca se pot realiza proiecte practice din ce avem prin "casa".Mai asteptam si realizarile altor colegi din care sa ne inspiram.Celor care vor sa abordeze un proiect asmanator cu al meu si al lui @Voltus@ si au o problema cu tija subtire de ghidare, adica are joc, le sugerez sa cresteze suportul din mijloc la fel ca in partea opusa, sa puna un surub la fel ca acolo si sa stranga surubul pana la eliminarea jocului orizontal si o culisare usoara. Link spre comentariu
albasete Postat Iunie 7, 2014 Partajează Postat Iunie 7, 2014 Buna seara. Multumita unui prieten si user cunoscut pe acest forum si nu numai, am reusit sa termin si eu suportul pentru minibormasina destinata cablajelor. Nu este ceva spectaculos, cu exceptia suportului maro si a colierului, toate provin din recuperari. Am facut teste pe un cablaj aflat in asteptare si sunt suuuper multumit ! Cateva poze: IMG]http://i57.tinypic.com/kda7x2.jpg[/img] Link spre comentariu
fratello Postat Iunie 7, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2014 Cool ! Ma bucur ca am putut fi de ajutor ... Link spre comentariu
albasete Postat Iunie 8, 2014 Partajează Postat Iunie 8, 2014 (editat) Multumesc ! Atat suportul maro (cadrul) cat si partea de glisare (care provine de la o imprimanta matriceala) au fost donate de Fratello. Glisarea este perfecta, nu are "strop" de abatere. Editat Iunie 8, 2014 de albasete Link spre comentariu
TITI Postat Iunie 9, 2014 Partajează Postat Iunie 9, 2014 Salutare, daca totusi ar fi de achizitionat acest support unul din cele mai stabile care le-am avut eu pe mana ar fi asta de Arges luat de prin targ. http://i57.tinypic.com/2qmpu1s.jpg[/img] http://i61.tinypic.com/2rfr78k.jpg[/img] http://i58.tinypic.com/2zzjbl3.jpg[/img] http://i57.tinypic.com/2nt8zrr.jpg[/img] Pe suport exista o masina de Electroarges care nu are pic de bataie la mandrina si careia i-am pus si un variator de 500W pe fir. Fiind un support mobil , la baza i-am pus un universal de 160mm pentru ceva stabilitate plus ca asa cum o vedeti am reusit sad au o gaura intr-o bucsa destul de ok apropiat de strung sa zic asa ca si precizie ( bucsa fiind fixata in bacurile universalulului ) desi intre timp am rezolvat si cu strungul numai ca momentan sta pe dreapta ca trebuie sa lucrez la constructia atelierului . 1 Link spre comentariu
fratello Postat Iunie 9, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2014 Va prezint si realizarea mea ... Cu tije si rulmenti liniari. Destul de scump, dar precizia este exceptionala. Link spre comentariu
albasete Postat Iunie 9, 2014 Partajează Postat Iunie 9, 2014 Eheee, fratello, meserie. Felicitari ! A meritat efortul ! Titi, ma minunez ca mai exista acel suport. O bormasina din aceea de Arges foloseam si eu pentru cablaje, este destul de precisa, dar fara suport este mai greu de gaurit, te doare mana. Link spre comentariu
yo9dl Postat Iunie 9, 2014 Partajează Postat Iunie 9, 2014 Salutare tuturor si felicitari userilor care si-au prezentat realizarile aici! O dovada in plus ca inventivitatea este fara limite ceea ce nu-i rau de loc. Pentru ca de curand am achizitionat o bormasina de gaurit/frezat Proxxon FBS 240/E am deci sa fac un nou suport. Dupa cum se vede manopera este destul de redusa si simpla. Am folosit rulmentii liniari cu diametrul de 12 mm, tije cu lungimea de 200 mm filetate la ambele capete - operatiune realizata de firma furnizoare, un arc recuperat de la un service auto, placa de baza 180x120x8, platbanda de 150x40x4, 2 saibe din textolit care se pun la capetele arcului si cateva suruburi. Pentru prinderea bormasinii am folosit un suport capat de ghidaj cu diametrul de 20 mm care a fost frezat cate 5 mm pe laterale. Strangerea se face comod cu un inbus. Distanta burghiu - tije este de 100 mm, deci se pot gauri cablaje cu latimea maxima de 200 mm. Se poate face si un reglaj pe verticala in limita a 50 mm. Glisarea este lina si usoara si n-am simtit nevoia unei manete speciale pentru actionare. Daca se renunta la arc si se fixeaza rulmentii liniari in pozitie fixa cu doua suporturi capete de ghidaj se obtine o freza artizanala pentru aplicatii nepretentioase. 2 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum