Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Suport minibormasina - sfat achizitie/constructie

fratello

Postări Recomandate

Probabil la mine s-au compensat jocurile si a iesit un lucru absolut functional.Imaginati-va ce tristi devin cei care folosesc astfel de componente la cnc uri. Ciudat totusi ca cei care le vand nu au dat inca faliment.Poate era bine ca bcristian sa explice de ce nu sunt buni acesti rulmenti, eventual sa detalieze un pic dezamagitoarea sa experienta.Altfel interventia sa este una tipic romaneasca: carcotasa si defetista.

Link spre comentariu

Sa fim realisti, clar ca ar fi dat faliment daca aceste componente pentru CNC-uri ar fi asa proaste cum se spune.Nu neg faptul ca este si cum spune @bcristian, poate a folosit ceva uzat sau ceva facut la numari de chinezi,dar eu dupa pererea mea spun ca 2 ghidaje si o bara de 16 nu vor avea joc, rulmentul este destul de lung avand 34mm...jocurile eu cred ca o sa fie inexistente.Momentan nu am nici timp nici finante pentru asa ceva, dar cand vine randul eu cu rulmenti liniari o sa fac....Bafta.

Link spre comentariu

Oops, am facut o confuzie in privinta modelului realizat de yo9dl.Da, cu metoda respectiva merge - imi ramasesera in cap cele comerciale, cu o singura coloana si bucsa.La asta ma refeream ca jocurile vor dezamagi - y09dl, demonteaza de test unul dintre rulmenti si ai sa vezi la ce problema ma refer.Am si eu cnc construit cu asa ceva, si am vazut care sunt limitarile sistemului.Acolo jocurile se scot simplu - orice element culiseaza pe cel putin 4 rulmenti, asa ca problema se rezolva din tensionare.E acelasi lucru ca la rulmentii cu bile: desi unul singur are joc considerabil, 2 rulmenti montati in tensiune il elimina.Pe cnc-ul meu de exemplu axa cea mai lunga e pe rulmenti lineari pe tije cilindrice sprijinite, iar axa verticala e pe 2 pistoane de amortizor.

Link spre comentariu

Stimati colegi !!Va rog ponderati-va si reveniti la tonul civilizat, colegial.Aici dezbatem proiectele unora dintre noi si ne dam fiecare cu parerea.Nimeni dintre noi nu detine adevarul absolut si de aceea nu au rost ironiile si jignirile. Este dreptul fiecaruia sa aibe o parere personala si sa o argumenteze, noi, ceilalti, tragem concluziile. Eu nu spun ca proiectul meu e cel mai bun, cel mai....etc.Spun doar ca EU sunt f.f. multumit de cum functioneaza si nu ma asteptam la asta. Voi, ceilalti, sunteti cei care trageti concluziile si m-as bucura daca vor fi unii care vor imbunatati proiectul. Cred ca asta e spiritul care trebuie sa ne anime pe toti.Polemicile sunt binevenite, dar numai cele constructive si civilizate.fratello, multumesc de aprecieri si link, dar sa stii ca acesta nu functioneaza, imi deschide o pagina alba.Daca mai ai putina rabdare, sambata sau duminica voi pune un filmulet cu suportul meu si vei trage singur concluziile.Pt. constructie trebuie putina rabdare si indemanare.

Link spre comentariu

Multumesc f. mult @fratello@, am accesat link-ul si cred ca e o singura schema care mi s-ar potrivi. Nu stiu sigur, dar mi se pare ca am mai abordat schema asta , dar fara rezultat. Mai incerc.

Link spre comentariu

gasesti regulatoere de 220v constant electronic la flexuri exemplu BOSCH GWS 14-125 CE :daexact asa se comporta la turati mici livreza mai mult curet in motor

Nu stiu de unde as putea lua regulatorul respectiv si chiar daca l-as gasi , cred ca ar costa de 2-3 ori cat bormasina mea. As prefera o schema si sa-l construiesc eu.Oricum, multumesc de indrumare.
de ce putere este motoru la 220v?
Link spre comentariu

"Motorul" este o banala bormasina de 220v - 1000w cu 2 trepte de turatie care se schimba mecanic si care este fixata intr-un suport de banc de o calitate f. buna si f.precis.Din cele cateva scheme gasite pe net si experimentate de mine, nici una nu a facut ce trebuia, adica turatie constanta in functie de cuplu.Toate se comporta ca un simplu dimer.Am sa mai caut prin revista Tehnium, parca vazusem ceva pe acolo

Link spre comentariu

Iata ca am revenit cu filmuletul promis. Scuze pt aglomeratia din atelier, dar e f.mic si trebuie sa ma descurc cum pot.Sper ca ati inteles ce am vrut sa spun, iar daca nu , va stau la dispozitie cu alte lamuriri.

Multumesc @kinderu56@, schema e ceva asemanator publicata in Tehnium prin 1986 - 1988 si pe care tocmai voiam sa o abordez.Am sa le incerc pe amandoua si va spun rezultatele.

Link spre comentariu
Vizitator hover

super suportul ! :aplauze ce marca este freza ?vreau sa cumpar maine o freza ieftina si nu stiu ce sa aleg intre budget(135w) de la praktiker si go on de la bricostore(170w),eu inclin catre go on dar un sfat ar fi binevenit

Link spre comentariu

Nu mai are stkerul cu marca, dar cred ca e Budget, are si o valijoara din aluminiu cu toate accesoriile.Eu o am de vreo 3-4 ani si a fost muncita din greu la gaurit, frezat , taiat etc. si merge perfect.

Link spre comentariu
Vizitator hover

multumescma tenteaza go on-ul din cauza puterii 170w,dar nu pot fi sigur ca sunt reali asa ca o sa merg cred tot pe budget ca am auzit numai de bine,chiar daca nu mai are accesoriile de alta data

Link spre comentariu
Vizitator hover

Nu mai are stkerul cu marca, dar cred ca e Budget, are si o valijoara din aluminiu cu toate accesoriile.Eu o am de vreo 3-4 ani si a fost muncita din greu la gaurit, frezat , taiat etc. si merge perfect.

intrerupatorul este normal on/of ?am vazut ca acum au un intrerupator mai ciudat si nu stiu cat rezista sau cum se comporta in timp ?cat ar costa suportul pentru freza ?
Link spre comentariu

intrerupatorul este normal on/of ?am vazut ca acum au un intrerupator mai ciudat si nu stiu cat rezista sau cum se comporta in timp ?cat ar costa suportul pentru freza ?Intrerupatorul frezei este simplu , basculant, dar are si regulator de turatie pe partea opusa intrerupatorului, cu rotita. Dupa cum am mai scris, pe mine suportul m-a costat cam 20 de lei, amortizoarele si placa de baza, restul am avut prin atelier.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări