Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Suport minibormasina - sfat achizitie/constructie

fratello

Postări Recomandate

Acum 40 minute, fratello a spus:

Folosesc suportul (facut de mine) din 2014 ! Am schimbat O DATA burghiul (folosesc 1mm, carbura) pentru ca l-am rupt din greseala. Si am dat milioane (?!) de gauri. Deci da, Proxxon este foarte bun !

Cum sta cu zgomotul? Nu neaparat la turatia maxima,  prin zona 5.000-12.000 rot/min. Stau la bloc si aspectul asta ...este important!

Eu intentionez sa fac un mic CNC si sa utilizez un Micromot 50;  zic eu ca imi va satisface cerintele.

De unde ai recuperat barele + suporti ? 

Sincer, imi place solutia simpla, zdravana si la indemana de prindere; sunt fel si fel de solutii printate 3D pe net. Printarea 3D nu-i chiar ieftina.

Editat de Stelian Leonard
Link spre comentariu

Se tiparesc le usor...  insa eu am spus ca nu-i chiar ieftin.

donpedro e din Galati ... vecin. Pentru tiparit l-am depistat recent, concitadin, reprapmania. M-am bucurat; nu mai platesc transport! 

Link spre comentariu
Acum 16 ore, Stelian Leonard a spus:

Se tiparesc le usor...  insa eu am spus ca nu-i chiar ieftin.

donpedro e din Galati ... vecin. Pentru tiparit l-am depistat recent, concitadin, reprapmania. M-am bucurat; nu mai platesc transport! 

Rectific: donpetru, admin pe forum tehnium, daca vorbim de aceeasi persoana.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am cumparat o mini mandrina Proxxon; merge uns. Nu vibreaza.

A trebuit insa sa scurtez piulita si filetul din corp cu cca, 7mm. Nu deranjeaza cu nimic.  

1669950648_panzerproxxon.jpg.4c5c464bdb261e04d86722e6c0fd8cd1.jpg

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Inainte sa va apucati sa mesteriti ceva, stati la panda si prin targ. M-ati provocat cu ce am vazut aici si nu am clipit cand am gasit acest suport la 99 roni ( atat mai aveam la mine) in targ. E greu de iti rupe mana.

post-133363-0-57651700-1535262866_thumb.    

poza 2

https://forum.softpedia.com/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_rel_module=post&attach_id=2122056

https://forum.softpedia.com/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_rel_module=post&attach_id=2122058

Link spre comentariu

Clar este rezistenta. Nu am cantarit-o in mod special dar promit ca o voi face.

Aproape sigur merge la masini de gaurit mari. E faina ca este precisa si nu se indoaie teava principala.

Link spre comentariu

Nu e pentru cine se doreste ( sau cine o doreste) ci pentru cine se nimereste.

Eu chiar nu aveam nevoie deosebita de suportul asta.

Am un suport de bormasina facut de electroarges ( cumparat cand eram in liceu deci acum 20 de ani) si am masina de gaurit cu colana , romaneasca. MG 13 ( daca nu ma insel) .

Chiar nu ma aveam nevoie de suportul asta dar citind pe aici ce proaste sunt astea actuale de la Lidl sau similar ( chiar nu am sudiat atent ce este pe piata acum) am sarit direct pe suportul asta fara sa comentez, am dat toti banii pe care ii aveam la mine ( de aceea a fost si 99 de roi, omul cerand 100)

. Cert este ca , cu cat il studiez mai atent, cu atat prind mai mare drag de el si il voi pune la loc de cinste in atelier ( dupa ce il voi reconditiona -desi este mult spus reconditionat).

Va sfatuiesc sa cautati prin targuri de fieratanii chestii de astea old. Sunt extrem de trainice.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări