dany_cta Postat Iulie 18, 2018 Partajează Postat Iulie 18, 2018 (editat) Nu este M8, ci ceva mai special - M8x0.75, un filet care nu prea exista teoretic. M8-ul este M8x1.25 si cel fin este M8x1. Editat Iulie 18, 2018 de dany_cta Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iulie 18, 2018 Partajează Postat Iulie 18, 2018 Exista si de 0,5mm pas. 0,75mm este in grupa 2`a de pasi. https://www.scribd.com/doc/89942091/Standard-Filete-Metric-IsO-724 Link spre comentariu
Stelian Leonard Postat Iulie 18, 2018 Partajează Postat Iulie 18, 2018 (editat) Acum 2 ore, dany_cta a spus: Nu este M8, ci ceva mai special - M8x0.75, un filet care nu prea exista teoretic. M8-ul este M8x1.25 si cel fin este M8x1. Stiam, scrie pe toate paginile de prezentare a mandrinei Proxxon M8x0.75mm; exemplu la ei acasa - http://www.proxxontools.ro/proxxon-28941-mandrina-rapida-cu-3-falci.aspx Filetul ISO METRIC FIN - DIN 336 - vezi aici http://www.calibre-filetate.ro/tehnic.aspx M8x0.75 nu-i nimic special la el, exista practic si se foloseste in multe domenii !? Probabil nu l-ai intalnit! Editat Iulie 18, 2018 de Stelian Leonard Link spre comentariu
dany_cta Postat Iulie 18, 2018 Partajează Postat Iulie 18, 2018 (editat) Cred ca l-am intalnit foarte bine. Am scule de la proxxon si am si mandrina prezentata. Vibreaza tot utilajul de la ea, nu merge la turatii mari, si asta pe o freza de banc, nu de mana. Poate in mana nu se simt asa bine vibratiile dar burghiele de 0.8 sigur o sa le simta. Dupa ce mi-am batut capul cu mandrina respectiva si chiar o suspectez ca imi distrugea rulmentii, am trecut inapoi pe pensete, si ulterior pe ER11. Pe utilajul asta am folosit-o, si oricat de simplu ar suna "e o mandrina cu prindere intre 1 si 3" nu este o solutie asa de buna cum crezi. Dremelul are o mandrina mai mica si mult mai buna. Cateodata e bine sa asculti si sfaturi de la cei care au trecut de mult timp prin astea in loc sa actionezi superior cand tu tot ce sti despre ea este doar ce ai citit pe pagina vanzatorului, si doar sa calci pe acelasi drum si sa descoperi singur ca puteai sa eviti intepaturile daca ascultai ce spun aia destepti. Editat Iulie 18, 2018 de dany_cta Link spre comentariu
Stelian Leonard Postat Iulie 19, 2018 Partajează Postat Iulie 19, 2018 mini mandrina in cauza - https://goo.gl/WgrTpw Link spre comentariu
Dan57 Postat Iulie 19, 2018 Partajează Postat Iulie 19, 2018 (editat) Acum 15 ore, dany_cta a spus: Cred ca l-am intalnit foarte bine. Am scule de la proxxon si am si mandrina prezentata. Vibreaza tot utilajul de la ea, nu merge la turatii mari, si asta pe o freza de banc, nu de mana. Poate in mana nu se simt asa bine vibratiile dar burghiele de 0.8 sigur o sa le simta. Folosesc de multi ani proxxon, inclusiv respectiva mandrina, daca este noua poti prinde in ea si un burghiu de 0.5 mm care nu bate daca este bine prins. Problema nu este la mandrina ci la burghiu. Daca este carbura nu poti da gauri cu orice proxxon dar de exemplu cu o freza BFW 40 (Kit 10000) poti oricand sa dai gauri si de 0.3 mm. In general am ajuns la concluzia ca burghiele normale de dimensiuni mici bat sanatos in orice tip de mandrina dar le poti centra cu putin efort. Ambele mandrine miniatura de tip proxxon sau dremel au aceiasi parinti asa ca nu se deosebesc. P.S. Pentru gaurire cablaje folosesc FBS 240 cu suport MB140 tot proxxon si merge bine. Editat Iulie 19, 2018 de Dan57 Link spre comentariu
mihaighe Postat Iulie 19, 2018 Partajează Postat Iulie 19, 2018 Atentie sa acele minimandrine sant cu 2 feluri de filet M8X0,75 la Proxxon M7X0,75 la Dremel(de obicei,dar am gasit si unul cate avea M8). Link spre comentariu
dany_cta Postat Iulie 19, 2018 Partajează Postat Iulie 19, 2018 (editat) Eu vorbesc de probleme de vibratii aici, nu de joc la burghiu. Am folosit mandrina respectiva pe MF70, un utilaj mai solid decat o freza de mana si cu ea vibreaza vizibil mai tare decat cu pensete. Pe MF70 vibratia se simte atat de tare incat, asa cum am zis mai sus, eu banuiesc ca imi strica rulmentii la ax. Schimbam continuu la ei. De asta producatorii pun pensete la dimensiuni mici, nu este usor sa rotesti o mandrina reglabila care sa fie si echilibrata la turatii mari. Toti au tendinta sa treaca pe madrine dar pensetele sunt superioare, chiar daca se umbla mai greu cu ele. Vrei mandrine ? Asta e solutia perfecta, fara vibratii si prindere buna, dar fiecare cap de-ala costa cat 2-3 freze ieftine de mana, fara sa punem la socoteala utilajul principal. Editat Iulie 19, 2018 de dany_cta Link spre comentariu
Stelian Leonard Postat Iulie 19, 2018 Partajează Postat Iulie 19, 2018 (editat) Acum 2 ore, mihaighe a spus: Atentie sa acele minimandrine sant cu 2 feluri de filet M8X0,75 la Proxxon M7X0,75 la Dremel(de obicei,dar am gasit si unul cate avea M8). Eu a comandat pe cea de la Proxxon, e sigur M8x0.75 cat are si Panzer Editat Iulie 19, 2018 de Stelian Leonard Link spre comentariu
mihaighe Postat Iulie 19, 2018 Partajează Postat Iulie 19, 2018 (editat) Acum 2 ore, Stelian Leonard a spus: Eu a comandat pe cea de la Proxxon, e sigur M8x0.75 cat are si Panzer Folosesc mandrine de la Proxoon si pot spune ca sant precise si de cand le am burghiile rupte sant din cauza mea si nu de prindere. Nu trebuie comandate se gasesc la Dedeman(fara reclama). Editat Iulie 19, 2018 de mihaighe Link spre comentariu
dany_cta Postat Iulie 19, 2018 Partajează Postat Iulie 19, 2018 Confirm, mandrinele si sculele proxxon in general sunt destul de bune incat sa nu aiba joc. Eu am specificat cu totul altceva dar limba romana e grea pentru unii sa inteleaga diferenta dintre joc si vibratii. Ca o parabola: o roata de masina care are joc este periculoasa si imposibil de condus in conditii de siguranta, trebuie schimbat rulmentul, pe cand una care are vibratii merge fara probleme pana in anumite limite si doar devine inconfortabila iar problema se rezolva cu echilibrarea rotii. Sunt doua lucruri complet diferite. Eu am trecut inapoi pe pensete, nu mai vreau sa vad mandrina la scule de turatie mare. Doar pe dremelul 4000 de rezerva a ramas montata una dar aia este superioara celei proxxon. Poate ca intru in detalii prea tehnice pentru niste persoane care nu pot sa inteleaga diferenta dintre vibratie si precizie, dar e plin netul de comentarii si toti se plang de vibratii la sculele de turatie cu mandrine. Quote My Proxxon FBS 115/E came with a chuck, no collets. The chuck is fine for many applications but it would loosen, due to intense vibration, when I was cutting plastic with a carbide bit. This collet set solved the problem. Link spre comentariu
Stelian Leonard Postat Iulie 20, 2018 Partajează Postat Iulie 20, 2018 Acum 7 ore, mihaighe a spus: Nu trebuie comandate se gasesc la Dedeman(fara reclama). Nu are in magazinul fizic la Braila si mai nimic de la Dremel, am fost saptamana trecuta special pentru asta, trebuie numai online. Iau de la Conex, care spune ca e pentru Proxxon MICROMOT .... e si la juma de pret fata de cea din Dedeman care este Dremel 4486 . In general am observat ca Dremel & accesorii e ca cam dublu la pret.fata de Proxxon. Link spre comentariu
albasete Postat Iulie 20, 2018 Partajează Postat Iulie 20, 2018 De patru ani folosesc Proxxon cu burgie de 0,8 si 1 mm fara probleme. Initiatorul acestui topic a testat un Dremel si nu a fost multumi, drept pentru care a trecut la Proxxon. Asa ceva folosesc: Link spre comentariu
Stelian Leonard Postat Iulie 20, 2018 Partajează Postat Iulie 20, 2018 (editat) Nu stiu de ce Dremel este mai scump fata de Proxxon Micromot?! Tehnic vorbind, Proxxon sta mai bine la solutia constructiva. Editat Iulie 20, 2018 de Stelian Leonard Link spre comentariu
fratello Postat Iulie 20, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2018 Folosesc suportul (facut de mine) din 2014 ! Am schimbat O DATA burghiul (folosesc 1mm, carbura) pentru ca l-am rupt din greseala. Si am dat milioane (?!) de gauri. Deci da, Proxxon este foarte bun ! 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum