Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Suport minibormasina - sfat achizitie/constructie

fratello

Postări Recomandate

Am inteles. Budgetul nu are precizie pentru cablaje...se pretinde la alte lucrari.

Ai inteles gresit. Suportul  in discutie nu este adecvat pentru minifreza BUDGET sau alta minibormasina. Daca ai urmarit posturile mele anterioare, ai vazut ca am realizat un suport de minibormasina cu tija de amortizor la care folosesc minifreza amintita si sunt f.f. multumit de precizia ei

Link spre comentariu

Nu, am inteles bine. Minifreza mea probabil nu are axul centrat foarte bine, burghiul descrie un mic - mic  cerculet. Sau nu am centrat eu burghiul bine ? :bataie

Editat de albasete
Link spre comentariu

E posibil, Albasete ... Si eu am returnat un Dremel 200 (Made in Mexic !), exact din acelasi motiv : axul avea o mica abatere, suficienta cat sa nu poti folosi burghie de diametru mic.

Link spre comentariu

Nu, am inteles bine. Minifreza mea probabil nu are axul centrat foarte bine, burghiul descrie un mic - mic  cerculet. Sau nu am centrat eu burghiul bine ?

Imi cer scuze, ALBASETE. Am crezut ca vorbesti de BUDGET in general.Eu o am de vreo 4 ani si am folosit-o intens si la taieri, polizari, slefuiri etc si e ca in prima zi. S-ar putea ca la tine penseta care tine burghiul sa fie de vina.Incearca o alta penseta, daca ai.Miezurile crestate se cam potrivesc  si de la alte pensete.

Link spre comentariu

Incerc sa pun si pensete de la Proxxon, sa vad cum lucreaza. Si eu am taiat, polizat, slefuit cu Budget si sunt foarte multumuit de el. Am folosit si prelungitorul flexibil si merge super.

Link spre comentariu
wally_gatter

Da , tot cu rulmenti liniari.. Am rupt cateva burghie de carbura metalica foarte scumpe de asemenea , dar nu din cauza preciziei masinariei , cateva din cauza lovirii lor laterale , fiind casante, iar cateva , vreo doua sau trei din cauza pensetei uzate care avea o mica bataie si corelat cu asezarea perpendiculara dar care lasa cablajul putin liber , se crea un decalaj sau o vibratie care ducea la rupere. Ideea e ca si suportul pe care se aseaza cablajul trebuie sa fie perpendicular pe burghiu si sa nu dea voie cablajului sau materialului de gaurit sa se miste defel in timpul gauririi. Deci , trebuie tinut bine , iar ca suportul sa aiba aderenta necesara si sa previna alunecarea cablajului , am folosit o bucata de parchet din ala vechi de lemn masiv , de20 x 20 cm , cu grosime de 1,5 cm , fiind si plan , fara denivelari. In felul asta am dat peste 30.000 de gauri cu un burghiu de 0,8 mm fara sa-l rup , cu toate ca pana la urma l-am rupt cand masinaria era oprita :rade:  deoarece l-am lovit din lateral. daca nu-l rupeam mai dadeam 100.000 de gauri , deoarece burghiul taia ca unul nou (Bungard) .. 

Link spre comentariu

"Am rupt cateva burghie de carbura metalica ....." si daca-l scapi pe covor se rupe...Eu pun cablajul pe o bucatica de scandura de brad 100x100x20mm si nu aluneca. Daca burghiul nu este perpendicular pe cablaj, normal, se rupe...

Link spre comentariu

Azi am fost la Lidl si am vazut suportul de bormasina,are joc si nu poate fi folosit la cablaje(0,8mm) si la burghie de carbura,chiar daca faci adaptor si pui o masina de gaurit de finete.

Editat de mihaighe
Link spre comentariu

"Am rupt cateva burghie de carbura metalica ....." si daca-l scapi pe covor se rupe...Eu pun cablajul pe o bucatica de scandura de brad 100x100x20mm si nu aluneca. Daca burghiul nu este perpendicular pe cablaj, normal, se rupe...

Puneti sub cablaj o bucata de polistiren extrudat si ati rezolvat problema.

Link spre comentariu

De o saptamana am inceput sa-mi fac si eu un suport pentru bormasina. pentru constructie am folosit ce am gasit prin curte, cu exceptia amortizoarelor de cielo luate de la fier vechi cu 10 de lei. Amortizoarele le-am folosit asa cum sunt ( initial voiam sa folosesc doar axul pt ghidaj dar am renuntat) le-am scos doar uleiul. Mai trebuie sa finalizez parghia pentru coborare si ar trebui sa caut un arcmai mare si mai solid.

Va astept cu critici, opinii, sugestii :)

post-177866-0-21650200-1404676147_thumb.jpg

Editat de zaitzus
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări