Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Suport minibormasina - sfat achizitie/constructie

fratello

Postări Recomandate

Va salut !

Intrucat la rubrica "mecanica" e liniste aproape deplina, m-am gandit sa deschid aici acest topic, intrucat am nevoie sa achizitionez sau sa imi construiesc un suport pentru minibormasina.

Ceva de genul : http://www.conexelectronic.ro/img_gd.ph ... /35232.jpg

Aveti cumva ideee daca acest model este bun si merita banii sau exista alte modele, mai bune/ieftine ?!

100 lei nu este un capat de tara, dar macar daca ar asigura o gaurire de precizie ...parca m-as orienta spre niste burghie de carbura ; m-am saturat sa tot cumpar hss-uri ... Iar FR4 este -dupa cum stiti- mare "amator" de burghie !

Pe de alta parte, poate cineva si-a construit "in regie proprie" un astfel de suport si e multumit de rezultate ... Desi accesul meu la "prelucrari mecanice" este destul de complicat !

Nota : minibormasina mea este cam ca cea din poza ...

Imi cer scuze daca locatia topicului este nepotrivita !

Multumesc anticipat pentru orice raspuns !

Link spre comentariu

si eu am avut nevoie sa dau cateva sute de gauri in cablaje rapid si mi-a fost mai usor si ieftin sa o construiesc.Am folosit parchet,cornier de aluminiu si ceva PAL de 18mm.Nu are joc in nici o parte.eu am folosit o bormasina cu acumulator de 12v (cel mai ieftin model) care a ramas fara carcasa,insa ar merge mai bine un dremel sau o freza cum este in poza( a mea nu are turatie mare).Incerc sa pun si niste poze

Link spre comentariu

Si eu as fi interesat de un astfel de proiect,dar pentru o inaltime ceva mai mare de lucru,undeva pe la 25-30 cm loc pentru piesa. E vorba de piese din lemn.Am vazut prin comert cateva astfel de stative pentru bormasina,dar bataiau ca draqu in toate partile :da

Link spre comentariu

mai intreba cineva sapt trecuta de asa ceva intr un alt topic. un coleg a dat niste lonkuri f interesante pt constructie de asa ceva . am salvat o poza . o s o postez diseara cand ajung acasa

Link spre comentariu

O varianta "Home Made" care momentan este destul de utila.Realizarea este destul de usoara, zic eu, daca ai un meserias in "fiare" care se impaca cu sudura.Necesar o placa de baza (din fier ~5mm pentru stabilitate) 2-3 tiji recuperate de la amortizoare auto, cateva bucsi si ceva sudura.Eu impreuna cu cel care m-a ajutat la realizarea ei, am improvizat si o penseta pentru burghiele de carbura care au coada de prindere de 3,2 mm. Calitatea gaurilor date cu aceste burghie este net superioara fata de HSS.Motorul este recuperat dintr-o bormasina pe acumulatori de 12v, fara reductorul de turatie.De gaurit cu ea cablaje, pot spune ca am gaurit destule, am realizat bormasina in timpul cand m-a ocupam cu realizarea cablajelor.Cam asa arata bormasina mea "Home Made":post-17385-139829753794_thumb.jpgpost-17385-139829753802_thumb.jpgpost-17385-139829753807_thumb.jpgpost-17385-139829753814_thumb.jpgpost-17385-139829753821_thumb.jpg

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspunsuri !=======================Ca sa ma citez : "accesul meu la "prelucrari mecanice" este destul de complicat"... De fapt acesta este motivul pentru care nu am facut ceva de genul acesta pana acum ; locuiesc la bloc, lucrez intr-un domeniu (sanitar) fara legatura cu lacatuseria ...Crispus : "E un nene care vinde din astea... undeva pe la 70 lei"Pai, nu mai bine dau 100 lei pe ceva de calitate (e totusi Donau) ?! Finisajele mi se par a fi bune, la un nivel care nu cred ca se poate atinge in regim DIY.Mai "culeg" opinii si apoi voi lua o decizie ...Multumesc inca o data tuturor !

Link spre comentariu

Destul de interesanta si usor de realizat ideea din clip. :da Recomandat pentru cei care nu pot realiza prelucrari mecanice, sudura, etc.Coltarele acelea plus restul pieselor se gasesc la magazinele cu materiale de constructii/mobila.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări