fratello Postat Februarie 7, 2014 Partajează Postat Februarie 7, 2014 Va salut ! Intrucat la rubrica "mecanica" e liniste aproape deplina, m-am gandit sa deschid aici acest topic, intrucat am nevoie sa achizitionez sau sa imi construiesc un suport pentru minibormasina. Ceva de genul : http://www.conexelectronic.ro/img_gd.ph ... /35232.jpg Aveti cumva ideee daca acest model este bun si merita banii sau exista alte modele, mai bune/ieftine ?! 100 lei nu este un capat de tara, dar macar daca ar asigura o gaurire de precizie ...parca m-as orienta spre niste burghie de carbura ; m-am saturat sa tot cumpar hss-uri ... Iar FR4 este -dupa cum stiti- mare "amator" de burghie ! Pe de alta parte, poate cineva si-a construit "in regie proprie" un astfel de suport si e multumit de rezultate ... Desi accesul meu la "prelucrari mecanice" este destul de complicat ! Nota : minibormasina mea este cam ca cea din poza ... Imi cer scuze daca locatia topicului este nepotrivita ! Multumesc anticipat pentru orice raspuns ! Link spre comentariu
dj_steel Postat Februarie 7, 2014 Partajează Postat Februarie 7, 2014 si eu am avut nevoie sa dau cateva sute de gauri in cablaje rapid si mi-a fost mai usor si ieftin sa o construiesc.Am folosit parchet,cornier de aluminiu si ceva PAL de 18mm.Nu are joc in nici o parte.eu am folosit o bormasina cu acumulator de 12v (cel mai ieftin model) care a ramas fara carcasa,insa ar merge mai bine un dremel sau o freza cum este in poza( a mea nu are turatie mare).Incerc sa pun si niste poze Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 7, 2014 Partajează Postat Februarie 7, 2014 Si eu as fi interesat de un astfel de proiect,dar pentru o inaltime ceva mai mare de lucru,undeva pe la 25-30 cm loc pentru piesa. E vorba de piese din lemn.Am vazut prin comert cateva astfel de stative pentru bormasina,dar bataiau ca draqu in toate partile Link spre comentariu
adicontakt Postat Februarie 7, 2014 Partajează Postat Februarie 7, 2014 mai intreba cineva sapt trecuta de asa ceva intr un alt topic. un coleg a dat niste lonkuri f interesante pt constructie de asa ceva . am salvat o poza . o s o postez diseara cand ajung acasa Link spre comentariu
GeoMar Postat Februarie 7, 2014 Partajează Postat Februarie 7, 2014 O varianta "Home Made" care momentan este destul de utila.Realizarea este destul de usoara, zic eu, daca ai un meserias in "fiare" care se impaca cu sudura.Necesar o placa de baza (din fier ~5mm pentru stabilitate) 2-3 tiji recuperate de la amortizoare auto, cateva bucsi si ceva sudura.Eu impreuna cu cel care m-a ajutat la realizarea ei, am improvizat si o penseta pentru burghiele de carbura care au coada de prindere de 3,2 mm. Calitatea gaurilor date cu aceste burghie este net superioara fata de HSS.Motorul este recuperat dintr-o bormasina pe acumulatori de 12v, fara reductorul de turatie.De gaurit cu ea cablaje, pot spune ca am gaurit destule, am realizat bormasina in timpul cand m-a ocupam cu realizarea cablajelor.Cam asa arata bormasina mea "Home Made": Link spre comentariu
crispus Postat Februarie 7, 2014 Partajează Postat Februarie 7, 2014 cei care sunteti din bucuresti, puteti merge duminica in autovit. E un nene care vinde din astea. Era undeva pe la 70 lei de diverse dimensiuni si face si pe comanda... Link spre comentariu
fratello Postat Februarie 7, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2014 Multumesc pentru raspunsuri !=======================Ca sa ma citez : "accesul meu la "prelucrari mecanice" este destul de complicat"... De fapt acesta este motivul pentru care nu am facut ceva de genul acesta pana acum ; locuiesc la bloc, lucrez intr-un domeniu (sanitar) fara legatura cu lacatuseria ...Crispus : "E un nene care vinde din astea... undeva pe la 70 lei"Pai, nu mai bine dau 100 lei pe ceva de calitate (e totusi Donau) ?! Finisajele mi se par a fi bune, la un nivel care nu cred ca se poate atinge in regim DIY.Mai "culeg" opinii si apoi voi lua o decizie ...Multumesc inca o data tuturor ! Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 7, 2014 Partajează Postat Februarie 7, 2014 Daca n-ai scule/materiale/cunostiinte, mai bine o cumperi p-aia, clar! Link spre comentariu
yo9hnf Postat Februarie 8, 2014 Partajează Postat Februarie 8, 2014 Adelectrocom : Link spre comentariu
XAN77 Postat Februarie 8, 2014 Partajează Postat Februarie 8, 2014 O idee care pare interesantă Link spre comentariu
GeoMar Postat Februarie 8, 2014 Partajează Postat Februarie 8, 2014 Destul de interesanta si usor de realizat ideea din clip. Recomandat pentru cei care nu pot realiza prelucrari mecanice, sudura, etc.Coltarele acelea plus restul pieselor se gasesc la magazinele cu materiale de constructii/mobila. Link spre comentariu
kinderu56 Postat Februarie 8, 2014 Partajează Postat Februarie 8, 2014 poate va inspirati de aici Link spre comentariu
crispus Postat Februarie 8, 2014 Partajează Postat Februarie 8, 2014 Adelectrocom :Cei de la adelectrocom au suportul de la "nenea" ala care ziceam eu, doar ca semnificativ mai ieftin Link spre comentariu
fratello Postat Februarie 8, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2014 Am comandat pana la urma suportul din primul link/primul post. Daca intereseaza pe cineva voi posta impresii...Multumesc pentru raspunsuri ! Link spre comentariu
adicontakt Postat Februarie 8, 2014 Partajează Postat Februarie 8, 2014 ceva usor de realizat http://www.fototank.ru/wp-content/uploa ... 250232.jpg Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum