Vizitator maryo26 Postat Februarie 6, 2014 Partajează Postat Februarie 6, 2014 Laptop HP dv 9000 dupa un update de Windows 7 (citeva sute de update-uri...)a cerut restart si dupa restart laptopul nu mi-a mai afisat nimic pe ecran (doar negru).laptopul e cu windows preinstalat din magazin si am intrat in partitia de recovery (erau 3 variande de recovery:Recovery win7 de la Microsoft; Recovery cu driverele instalateca in prima zi de cumparare; Recovery fara drivere instalate.)Le-am luat pe rind si imi facea la fel aceeasi problema dupa ce le terminam..Dar la ultima varianta displeyul si-a revenit dar dupa 2 minute am avut un mesaj: The video card driver no responding and was bien recoverid....Am incercat si un restart inca o data si imi merge asa doar cu cel mai vechi driver de Nvidia.Daca incerc sa fac update de driver se restarteaza si se deschide in low rezolution cu un triunghi in dreptul placii video.Solutii? Link spre comentariu
elmar Postat Februarie 6, 2014 Partajează Postat Februarie 6, 2014 trebuie intrat in BIOS si vazut cata memorie video mai are .... Link spre comentariu
Vizitator maryo26 Postat Februarie 6, 2014 Partajează Postat Februarie 6, 2014 ok elmar am sa incerc sa vad.Precizez ca am desfacut laptopul ,l-am curatat de praf si schimbat pasta la video card + procesor( fac asta din pasiune la toti prietenii mei),dar acelasi sintom.Cind am sa ma duc pe la persoana cu laptop-ul (laptop-ul nu este al meu) am sa intr-u in bios sa vad.Si in functie de memoria care o afiseaza ce rezulta? Link spre comentariu
regelesurubelnita Postat Februarie 7, 2014 Partajează Postat Februarie 7, 2014 daca iti arata 8biti, inseamna ca, ori nu este driverul instalat, ori placa video este pe duca( memoriile de pe placa video ) Ce pasta termica ai folosit , cand l-ai curatat si schimbat pasta?Hp dv9000 fac parte dintr-o serie problematica la capitolul placi video, si se recomanda ca, atunci cand ii schimbi pasta, sa pui si placute de cupru pe chip-ul video, pt o racire mai buna si durata de vita mai mare.Se gasesc pe net, costa 5-10lei/buc. Link spre comentariu
ovy83 Postat Februarie 7, 2014 Partajează Postat Februarie 7, 2014 daca merge cu driver-ul cel vechi si nu vrea altul nou inseamna ca cel nou nu este cu semnatura si nu o sa-l accepte in veci. la brand-uri precum fujitsu siemens,HP si altele ,daca componentele hardware sunt facute de acelasi brand precum laptop-ul atunci au pretentia sa fie instalate doar driverele lor,cu semnatura.am intalnit destule cazuri. in cazul cand se blocheaza o memorie de obicei apar artefacte. Link spre comentariu
regelesurubelnita Postat Februarie 7, 2014 Partajează Postat Februarie 7, 2014 nu este o regula, eu am avut un laptop, care avea o memorie defecta pe placa video , arata 700mb, si dupa ce am schimbat-o, a sarit la 1024, fara artefacte, linii verticale, patratele, etc Link spre comentariu
ovy83 Postat Februarie 7, 2014 Partajează Postat Februarie 7, 2014 posibil si asa,dar el a scris ca merge cu driver-ul vechi,probabil cel cu care a fost si instalat OS-ul deci... Link spre comentariu
Vizitator maryo26 Postat Februarie 7, 2014 Partajează Postat Februarie 7, 2014 Am curatat de praf laptopul si schimbat pasta dupa ce a inceput problemele. M-am gindit ca sa incins placa video prea tare din cauza asta,(pasta era aproape stearsa si uscata pe laterale ) .Pasta este din categoria buna ,se numeste NANO Silver termal compound. (http://www.maplin.co.uk/p/nano-silver-t ... ound-n59hq). Deci merge cu driverul care sa insatlat Windos-ul (Recovery). Dar am dat un update de video card din device manager,click dreapta apoi update driver..(Deci windosu-ul il face, si cred ca e cu semnatura..)La fel face daca scanez cu Driver Detecter si instalez driverul (ultimul) ,in momentul instalarii se inchide ptr 1 sec. ecranul si isi revine dupa aia . Dar dupa restart revine in Low resolution. Eu cred ca e pe duca placa video,pentr-u ca persoana respectiva care are laptopul joaca in disperare jocuri gen shuters Call of duty,Crysis ,etc; dar fara sa foloseasca un cool-ing pad sau da puna ceva ca distantiere sa se raceasca mai bine dedesupt laptop (gen carticele pe extremitati). Nu am folosit placute de cupru si nu credeam ca asa sensibile sa fie HP-urile(precizez ca laptop-ul are Procesor I5 ,Placa video Nvidia G450 GT ,6GB ram ,500 gB Hard..etc, deci ca si configuratie este un laptop bun.Sau era.. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Februarie 7, 2014 Partajează Postat Februarie 7, 2014 DV9000 nu a avut niciodata i5... Core 2 Duo sau AMD Turion 64 x2. E un laptop generatie 2006-2007-2008. Ori ai confundat modelul, ori ai scris gresit specificatiile.Daca intr-adevar este HP Pavilion DV9000, ai problema cunoscuta cu cipul grafic nVidia. Trebuie inlocuit. Link spre comentariu
Vizitator maryo26 Postat Februarie 8, 2014 Partajează Postat Februarie 8, 2014 Da scuze,ai dreptate ,nu este DV9000.Este HP DV7,6152er,17".Am mai incercat si alta varianta de rezolvare:am sters recovery partition si am instalat pe curat windows 7 ultimate 64 bit.A mers bine pina in momentul cind se face update la placa video..apoi aceeasi problema.Si eu sint de acord cu tine ca ar fi placa video pe duca . Laptop-ul a fost stresat mult timp in jocuri care rupe placa video in doua.......dar cred ca acest laptop daca avea un cool-ind pad tot timpul cin rula jocuri+ sa fi fost curatat si schimbat pasta la TIMP ,nu cred ca se fi intimpla asa ceva. Link spre comentariu
Vizitator maryo26 Postat Februarie 11, 2014 Partajează Postat Februarie 11, 2014 daca iti arata 8biti, inseamna ca, ori nu este driverul instalat, ori placa video este pe duca( memoriile de pe placa video ) Ce pasta termica ai folosit , cand l-ai curatat si schimbat pasta?Hp dv9000 fac parte dintr-o serie problematica la capitolul placi video, si se recomanda ca, atunci cand ii schimbi pasta, sa pui si placute de cupru pe chip-ul video, pt o racire mai buna si durata de vita mai mare.Se gasesc pe net, costa 5-10lei/buc.Imi poti da o adresa de sait de unde cumperi placutele de cupru? Si cum sa pun placutele (ma refer trebuie pusa pasta pe placa video dupa care vide placuta de cupru si pasta iarasi?). Link spre comentariu
regelesurubelnita Postat Februarie 11, 2014 Partajează Postat Februarie 11, 2014 buna ziua, v-am dat pm, sa nu se interpreteze ca reclama. Link spre comentariu
Vizitator maryo26 Postat Februarie 12, 2014 Partajează Postat Februarie 12, 2014 Daca pm inseamna mesaj privat, eu nu am primit nici un mesaj. multumesc. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Februarie 12, 2014 Partajează Postat Februarie 12, 2014 Si cum sa pun placutele (ma refer trebuie pusa pasta pe placa video dupa care vide placuta de cupru si pasta iarasi?).Exact asa. Merge si cu aluminiu, nu e mare diferenta. In orice caz va fi mai bine decat cu placuta de cauciuc.Personal recomand urmatoarea schema: Se acopera restul cipului video cu banda kapton, ca sa nu faca cumva scurt tablita pe vreun condensator. Se lasa doar pastila expusa. Se taie tabla de 1mm grosime, astfel incat sa acopere tot cipul. Se pune pasta pe pastila cipului, se pune tabla, se pune pasta si deasupra si se monteaza radiatorul.Tabla de dimensiune mai mare va ajuta la disiparea caldurii mai eficient. "Talpa" coolerului din fabrica este prea subtire pentru a prelua caldura uniform, si de multe ori heatpipe-ul este mai mic in latime decat pastila, deci evident, transferul de caldura nu se face optim si vor exista zone mai fierbinti, in lateralele pastilei. Prin aceasta metoda se mareste suprafata si volumul "talpii", obtinand o reducere de temperatura de cel putin 7 grade C, si o apropiere a temperaturii cipului de cea a radiatorului. Daca ai avut vreodata curiozitatea sa infigi o sonda termica pe radiator, vei vedea ca exista diferente si de 30-40 grade in configuratia de fabrica intre temperatura radiatorului si cea a cipului. Link spre comentariu
Vizitator maryo26 Postat Februarie 13, 2014 Partajează Postat Februarie 13, 2014 Daca condensatorii din jurul chip-ului video sint acoperiti ci un fel de plastic negru( si gros),mai trebuie izolati cu banda Kapton?Placutele de cupru sint cumparate pe dimensiunea Chip-ului video ? Si daca sunt mai mari ( adica daca acopera aria chip-ului cu tot cu condensatorii pina la lipituri -ca si dimensiune ma refer ) le fot folosi asa sau trebuie musai taiate la dimensiunea chip-ului video.?La acest model Placa video are placuta de cauciuc de grosime 2 mm zic eu.....Placuta de cupru e destul de groasa ca sa nu joace intre chip si radiator ?Multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum