Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Compatibilitate capuri de redare


Vizitator

Postări Recomandate

Va salut!Va rog sa-mi dati un sfat in privinta capului de redare / inregistrare de la un deck JVC. El de la mama lui are capul permalloy. Nu gasesc. Am gasit totusi, dar ferita. Vanzatorul spune ca are aceeasi impedanta cu cel original. Intrebarea este lesne de inteles. Sunetul ar fi aceelasi ?Va multumesc de pe acum !Toate bune!Cornel

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • Voltus

    2

  • zal

    1

  • franzm

    1

  • goguboeru

    1

Top autori în acest subiect

Cu orice alt cap decat cel original sunetul va fi diferit mai mult sau mai putin .Capul de ferita ar avea un sunet mai aspru decat cel permaloy sau unul amorf dar poate avea SNR mai bun decat cel original . Cu micicorectii in bucla preamplificatorului de redare (daca este cazul ) poate fi facut sa sune corect . Ai grija la capurile de ferita care pot fi deteriorate in zona intrefierului desi uzura un pare a se fi instalat inca .Un microscop sau o lupa buna pot pune acest defect in evidenta .

Link spre comentariu

Am uitat sa va spun ca deck-ul are pe panoul frontal butonul de reglaj al bias-ului in trei trepte, in functie de caseta folosita (normal, ferro-chrome si chrom dioxid). Credeti ca ar ajunge sa setez o pozitie, doar din acest reglaj pentru compensarea sunetului ?

Link spre comentariu

Biasul ( curentul de premagnetizare ) este folost doar la inregistrare . Mai exista un buton de selectie al tipului de banda care la redare modifica corectia din preamplifcatorul de redare iar la inregistrare modifica atat biasul cat si corectia din amplificatorul de inregistrare .

Deci cred ca ar putea fi necesare modifcari atat pe partea de redare cat si la inregistrare ( daca folositi inregistrare ) . In orice caz va trebui umblat la ajustarea biasului ( sunt trimeri pe placa ) daca se modifica tipul de cap si daca deckul va fi foosit si la inregistrare .

Deci comutatorul de care mentionati nu rezolva problema .

Totusi , chiar si fara modficari asupra corectiilor functionarea pe redare poate fi chiar buna , nu optma dar buna .

Link spre comentariu

Aveti o schema de utilizare a capului de ferita? Daca da, simulati ambele scheme, cea a casetofonului Dvs. si cea pentru capul de schimb, vedeti care sunt diferentele caracteristicilor amplitudine/frecventa la redare (n-ar trebui sa fie prea mari daca se respecta standardele) si la înregistrare (pot fi diferente mari functie de caracteristicile capetelor) si adaptati corectiile. Ce scrie pe capul original? Eventual puneti o poza.

Link spre comentariu

Acum depinde dacă şi ce corecţii se pot face pe placa casetofonului, atît la redare cît şi la înregistrare. În mod normal nu ar trebui umblat la nimic dacă cele două capete au caracteristici electrice asemănătoare, în fond şi capetele originale au o toleranţă mare.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Capetele de ferita daca nu sunt noi se cumpara numai cu lupa in mana. Uzura se prezinta la ele sub forma de zone lipsa de material mai mari sau mai mici ("ciupituri") in zona fantelor.Eventualele modificari se fac la bias si corectiile de EQ la redare si imprimare.De regula daca nu are mare diferenta la impedanta s-ar putea sa nu se sesizeze la ureche diferente . Dupa cum spune si Voltus :Capul de ferita ar avea un sunet mai aspru decat cel permaloy sau unul amorf dar poate avea SNR mai bun decat cel original

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări