Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

clock pulse generator

Vizitator hyper

Postări Recomandate

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• leoncris

2

• The Stressmaker

1

• ratza

1

• Mondan

1

Top autori în acest subiect

...care se gaseste in orice ceas electromecanic ieftin (comanda electronica, restul fiind rotite de plastic) alimentat de la o singura baterie AA si care are in plus partea de comanda pentru tranzistorul/releul pentru semnal. Nu am incercat, dar presupun ca daca apropiati un releul reed de acea bobina a ceasului (perpendicular pe axul bobinei, in dreptul magnetului original) ar trebui sa cupleze la fiecare secunda intocmai ca miscarea acelui magnet rotund.Am completat mesajul anterior.PS: fiecare pin al bobinei da "+" o data la 2 secunde asa ca este necesar sa adaugati doi tranzistori npn in paralel pentru a avea semnal la secunda. Alimentarea ceasului se face folosind doua diode 1n4007 inseriate cu o rezistenta de 500 ohm (presupun ca se alimenteaza la 5V) pentru a avea 1,4V, cadere de tensiune pe diode, si filtrare cu un condensator electrolitic in paralel pe diode de 100-1000 uF.

Link spre comentariu

Eu zic ca esti deja avansat daca ai facut schema aia !

Sau un oscilator de 32,768kHz urmat de o divizare cu 32768 (2^15).

Urmatorul cuart de ceas uzual e pe la 4 si ceva MHz

Ca generator de tact eu la inceput foloseam 4060. Nu costa mai mult de 1RON. Si cuart de ceas gasesti si la maganzine si in aparate vechi:

http://www.radiomuseum.org/forumdata/users/4942/1kHz_time.GIF

Posted Image

Vezi pe care iesire a integratului ai 1Hz. Poate CD4060, depinde

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări