Vizitator hyper Postat Februarie 6, 2014 Partajează Postat Februarie 6, 2014 Salutare! Vreau sa construiesc circuitul din videoclipul de mai jos si nu stiu cum sa fac partea de generare a pulsului de ceas. Daca ma poate ajuta cineva as fi foarte bucuros. Multumesc! http://www.youtube.com/watch?v=UB2U2AXBnvQ Link spre comentariu
leoncris Postat Februarie 6, 2014 Partajează Postat Februarie 6, 2014 Vrei sa realizezi un ceas , sau ... ? Link spre comentariu
Vizitator hyper Postat Februarie 6, 2014 Partajează Postat Februarie 6, 2014 Da, e facut, numai ca este controlat manual. Eu vreau sa genereze periodic semnalul, la o secunda fara sa apas eu de fiecare data. Link spre comentariu
leoncris Postat Februarie 6, 2014 Partajează Postat Februarie 6, 2014 Foloseste un MMC351. Link spre comentariu
ratza Postat Februarie 9, 2014 Partajează Postat Februarie 9, 2014 Sau un oscilator de 32,768kHz urmat de o divizare cu 32768 (2^15). Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Februarie 9, 2014 Partajează Postat Februarie 9, 2014 ...care se gaseste in orice ceas electromecanic ieftin (comanda electronica, restul fiind rotite de plastic) alimentat de la o singura baterie AA si care are in plus partea de comanda pentru tranzistorul/releul pentru semnal. Nu am incercat, dar presupun ca daca apropiati un releul reed de acea bobina a ceasului (perpendicular pe axul bobinei, in dreptul magnetului original) ar trebui sa cupleze la fiecare secunda intocmai ca miscarea acelui magnet rotund.Am completat mesajul anterior.PS: fiecare pin al bobinei da "+" o data la 2 secunde asa ca este necesar sa adaugati doi tranzistori npn in paralel pentru a avea semnal la secunda. Alimentarea ceasului se face folosind doua diode 1n4007 inseriate cu o rezistenta de 500 ohm (presupun ca se alimenteaza la 5V) pentru a avea 1,4V, cadere de tensiune pe diode, si filtrare cu un condensator electrolitic in paralel pe diode de 100-1000 uF. Link spre comentariu
Mondan Postat Februarie 13, 2014 Partajează Postat Februarie 13, 2014 Eu zic ca esti deja avansat daca ai facut schema aia ! Sau un oscilator de 32,768kHz urmat de o divizare cu 32768 (2^15).Urmatorul cuart de ceas uzual e pe la 4 si ceva MHz Ca generator de tact eu la inceput foloseam 4060. Nu costa mai mult de 1RON. Si cuart de ceas gasesti si la maganzine si in aparate vechi: http://www.radiomuseum.org/forumdata/users/4942/1kHz_time.GIF Vezi pe care iesire a integratului ai 1Hz. Poate CD4060, depinde Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum