Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfaturi privind amplificatoare

Postări Recomandate

http://www.ebay.com/itm/400562962588

Bună ziua. Am un amplificator HK 655 cu un etaj final defect. Tensiunile de alimentare sunt +- 55v

Aș dori ca in locul et finale sa montez amplificatoarele din link. Acestea au doua perechi de bipolari, se pot alimenta la tensiunea pe care o am, si se pot folosi la boxe 4 ohmi.

Sunt bune de ceva?

Vă mulțumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Nu da banii pe chinezariile acelea. Am experienta cu modulele ieftine de la chinezi de pe ebay si sunt fff slabe.Cel mai bine este sa cumperi cablaje si sa-ti plantezi tu piesele luate dintr-o sursa sigura cum ar fi farnell.ro sau distrelec.roTotusi ar merita incercat reparat finalul original al amplifului.

Link spre comentariu

Se încălzește perechea q420/416.Am folosit din greșală 4 boxe de 4 ohmi fiecare in pozitia 1+2. Cred ca impedanța a coborât la 2 ohmi și a ieșit fum din el.Acum, un canal merge, unul nu. Am schimbat semireglabilii pt offset, curent de repaus cu unii multitură și pe canalul bun am exact tensiunile si curenții din caietul service. Am măsurart toți tranzistorii si sunt buni. Am schimbat între ei finalii și prefinalii de pe canalul bun pe celălalt și merg foarte bine. Etajul bun nu se încălzește excesiv nu are brum, e super.Am verificat rezistenta din filtrul RL de pe ieșire, alimentarile le-am schimbat între ele crezând ca acolo e problema....Chiar nu stiu de unde a iesit fumul...Chiar si cu prefinalii si finalii deconectati perechea de mai sus se încălzește teribil. Trebuie sa-l opresc repede ca altfel se ard.Ma gândesc să deconectez q 418 care pune baza lui q 420 la masa in caz de scurt. Anterior am masurat Q 418 si e bun.Normal protecția nu ar trebui sa lucreze daca finalii nu sunt alimentati....

Link spre comentariu

Ai avut dreptate, am găsit ceva, o punte din cositor căzuta între 2 picioare de tranzistor. Am găsit-o când i-am scos din placă.Acum nu se mai încinge nici unul dar am tot vcc pe ieșire, de data asta -14 v; cam tot atâta pe baza finalilor, deși ar trebui 0,6.Semnalul se aude dar foarte încet, cu ceva distorsiuni.Pt mine este târziu, dacă nu te deranjează, încercăm din nou maine seară sau sâmbătă?Mulțumesc și Dumnezeu să-ți răsplătească.Prefinalii si finalii sunt buni, măsurati afară din montaj

Link spre comentariu

Verifică şi rez fuzibile din montaj, ori se întrerup, ori îşi măresc valoarea cînd se încing. Foloseşte căşti la probe şi depanare, aşa nu pui în pericol nici boxele, nici ampliful............Cam mare tensiunea în amplif, nu e HK PM655? Dacă da, atunci poate e o variantă la care trafo de reţea are şi priză de 240V şi se poate lega aşa ptr binele amplifului.

Link spre comentariu

Ce tensiune ai la bornele lui C412 (montat intre emitorul si colectorul superdiodei Q430) ?Deasemenea, masoara potentialul terminalelor acestui condensator fata de masa. Banuiala imi este indreptata spre o defectiune / intrerupere in zona diferential - pilot si aceste trei masuratori pot confirma aceasta banuiala.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări