Dr.L Postat Februarie 8, 2014 Partajează Postat Februarie 8, 2014 @Alexutz -sunt leduri de 5mm, n-au radiator.Si curentul e prea mare, ca se ard ledurile, deci trebuie marite rezistentele.Si cum sunt atat rezistente pt grupuri de leduri cat si unele generale, cel mai simplu se cresc alea generale.Curentul e de doar 400mA, pe ramura. Link spre comentariu
dyrty Postat Februarie 8, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2014 Alea generale fiind acum la 1 Ohm ce valoare sau valori ar trebui sa folosesc.Chiar daca scade putin intensitatea luminii dar sa nu mai am treaba cu ele.Am avut 2 bucati de noi noute erau demo la un magazin si tot asa s-au ars cateva led-uri albastre.Sa inteleg ca e o greseala de proiectare de la chinezi. Link spre comentariu
Alexutz Postat Februarie 8, 2014 Partajează Postat Februarie 8, 2014 Din contra, pare "proiectat" fie sa schimbi leduri, fie sa iei alt proiector. Incearca cu mai multe valori, 2.2....10R/3W. Link spre comentariu
dyrty Postat Februarie 8, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2014 Proiectoarele sunt 4 la numar si le folosesc ocazional. Dupa cum am scris in primul post sunt niste pari de forma dreptunghiulara. De cumparat altele nu pot ca nu i-mi permit. Pe langa astea 4 ce le folosesc ocazional mai am 10 buc cu o gramada de led-uri arse pe care vreau sa le ajustez cumva sa le pot folosi. Iata o poza cu ele: Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 8, 2014 Partajează Postat Februarie 8, 2014 Pune de proba, rez de 4,7ohmi/3W, pe un canal, si masoara ce tensiune cade pe ea, cand e aprins la maxim.Prin marirea rezistentelor ar trebui sa scapi de probleme. Dar si ledurile vor lumina mai slab (pana la 50%, pt o viata muult mai mare), deci va trebui sa folosesti mai multe proiectoare. Link spre comentariu
dyrty Postat Februarie 9, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2014 Inainte de a ma apuca de teste mai am o intrebare:Ar fii bine sa schimb la fiecare proiector condensatorii din sursa sau nu e obligatoriu?Am cu ce masura dar din pacate numai pana in 10 micro. Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 9, 2014 Partajează Postat Februarie 9, 2014 Am cu ce masura dar din pacate numai pana in 10 micro.Condensatorii se masoara si cu un ESR-metru. Un condensator poate fi uscat (cu un ESR marit), dar inca sa aiba capacitatea ok...Evident, nu mai functioneaza prea bine, de la ESRul marit. Link spre comentariu
dyrty Postat Februarie 10, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2014 Am facut proba cu rezistenta de 2.2 ohm 5w si 4.7 ohm 5w.In urma testelor am masurat urmatoarele:2.2 ohmi voltaj masurat 0.83 v curent pe rezistenta 370 miliamperi4.7 ohmi voltaj masurat 1.7 v curent pe rezistenta 360 miliamperiSa incerc si cu valori mai mari si daca da pana unde sa urc.Inca nu mi se pare ca a scazut vizibil din luminozitatea led-urilor. Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 10, 2014 Partajează Postat Februarie 10, 2014 Da, trebuie sa scada si curentul mai mult.Incearca cu 22-47 ohmi Link spre comentariu
dyrty Postat Februarie 14, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2014 Tocmai am incercat cu rez. de 22 ohmi 5w si avem asa:tensiune 3.4 v si curent 154 miliamperi.E ok asa?Parca tot nu a scazut din intensitatea lluminoasa a led-urilor sau daca a scazut nu fac diferenta. Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 14, 2014 Partajează Postat Februarie 14, 2014 Daca ti se pare ca lumineaza ok, lasa-le asa. Ar trebui sa mearga muuult si bine! Rezistentele sa fie de 2-3W, sa nu se incalzeasca tare (disipa cam 0,5W).Daca incap, pot fi si de 5W. Link spre comentariu
dyrty Postat Februarie 14, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2014 Cam dupa 10 minute de functionare rezistentele de 22 ohmi 5w aveau peste 50-60 grade.Cele dinainte care erau de 1 ohm erau doar de 3w sau mai mici si nu erau asa de fierbinti.Acuma in alta ordine de idei daca mai scad putin resistentele sa mai cresc putin luminozitatea pana la cati miliamperi pot urca sa fie bine.Am comparat 2 reflectoare,asta de teste si unul normal si e oarecare diferenta.Nu e mare dar exista.Daca vreau sa pun si cate un cooler as putea sa-l alimentez din sursa principala a led-urilor?Daca da cum sa-l alimentez de la sursa de 24v,as putea doar inseriind ventilatorul cu rezistor sau am nevoie de montaj separat. Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 14, 2014 Partajează Postat Februarie 14, 2014 Cam dupa 10 minute de functionare rezistentele de 22 ohmi 5w aveau peste 50-60 grade. Atunci pune-le de 10W... Acuma in alta ordine de idei daca mai scad putin resistentele sa mai cresc putin luminozitatea pana la cati miliamperi pot urca sa fie bine. 250-300mA. Dar la 300mA, iarasi e posibil sa tai din viata ledurilor (dar cred ca duc 1000-5000h). Daca vreau sa pun si cate un cooler as putea sa-l alimentez din sursa principala a led-urilor? Da Daca da cum sa-l alimentez de la sursa de 24v,as putea doar inseriind ventilatorul cu rezistor sau am nevoie de montaj separat. Da, doar cu o rezistenta e cel mai simplu. Rezistenta se va incalzi si ea. Sau cumpara coolere de 24V. Link spre comentariu
dyrty Postat Februarie 14, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2014 OK,voi experimenta incontinuare.Multumesc pentru asistenta acordata,inseamna mult pentru mine.Voi mai reveni cu update in urma testelor. Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 14, 2014 Partajează Postat Februarie 14, 2014 Cu placere!Spor la teste! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum