H Robert Postat Februarie 14, 2014 Partajează Postat Februarie 14, 2014 Un sinugur circuit cu un singur consumator (6,9 Kw 30A) pe tot bransamentul monofazat, hai sa pune conductor 3,2,5m,m2! Vad ca nu ai inteles ideea. Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Februarie 14, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2014 Nu stiu cui i se adreseaza mesajul dumneavoastra oarecum criptic domnule @H Robert. Avand in vedere ca nu ati citat nici un alt mesaj presupun ca el se adreseaza celui care a postat imediat inaintea dumneavoastra adica mie. De aceea am sa va raspund atat cat ma pricep eu.Pentru un singur consumator de 6900W alegi un conductor care sa reziste curentului de 30A. Daca discutam de trei conductori in tub atunci putem alege conductori de 6mm2 caci acestia vor suporta 34A. Siguranta trebuie sa protejeze reteaua astfel ca ea poate fi de 32A. De fapt mi se pare ca aceasta este si cea mai mare siguranta pe care furnizorul o pune la un bransament monofazat. Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Februarie 14, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2014 Ia sa verific eu chestia cu doza intermediara. Tubul pare a avea vreo 20 de mm asa ca nu ma gandesc ca trei conductori de 6mmp deci cu diametru de 5.3mm nu ar trebui sa intre greu.Am verificat si se pare ca nu este nici o doza intermediara. Am luat la masurat si distanta dintre tabloul meu si contor. Nici in cel mai negru scenariu nu pot ajunge la 18metri. Acest scenariu negru e cel in care nu voi putea trage conductoarele prin tub si va trebui sa le pozez aparent. Ma intreb daca chiar trebuie. Conductorii dintre contor si tablou sunt de fapt aluminiu de 6mm2.Dupa cum am masurat ar fi undeva la vreo 9 metri, maxim 10. Daca e sa cumpar conductorii am sa iau cate 12 metri ca sa fiu sigur. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum