andreivlad1999 Postat Februarie 5, 2014 Partajează Postat Februarie 5, 2014 Dupa ce am rezolvat conectarea cuptorului, a plitei si masinii de spalat la tabloul electric a venit vremea sa inlocuiesc si ultima veriga slaba. Cuptorul si plita sunt legate pe un circuit din Cu de 4mmp protejat de o siguranta automata de 20A cu protectie diferentiala la 30mA iar masina de spalat e pe 2,5mmp cu siguranta de 16A si diferentiala la 30mA. Conductorii ce vin de la contor la tablou au cam 8 metri si sunt trasi prin tub rigid. Sunt din aluminiu si sectiunea lor pare a fi de 4 sau 6mmp. Eu intentionez sa-i inlocuiesc cu conductori flexibili din Cu avand sectiunea de 6mmp. Contorul este sigilat deci nu am cum sa intervin acolo. Trebuie sa apelez la un electrician de la Eon care sa-mi desigileze contorul, sa faca legaturile si apoi sa resigileze contorul. Intrebare pentru bacauani: stiti vreun electrician Eon care m-ar putea ajuta? :rade:Cam cat credeti ca ar fi manopera de inlocuire a cablului si resigilarea contorului? Link spre comentariu
H Robert Postat Februarie 5, 2014 Partajează Postat Februarie 5, 2014 De ce nu suni direct la ei sa it trimita un electrician? Link spre comentariu
marius_3004 Postat Februarie 5, 2014 Partajează Postat Februarie 5, 2014 Mergi la ei,spune-le ce vrei sa faci si o sa vina,eventual ii dai de-o bere celui care desigileaza . Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Februarie 5, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2014 Si daca sun si le spun ca vreau sa inlocuiesc conductorii vor trimite pe cineva? Ma cam indoiesc! Ar trebui sa reclam o falsa avarie? Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Februarie 5, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2014 Mergi la ei,spune-le ce vrei sa faci si o sa vina,eventual ii dai de-o bere celui care desigileaza .Dau si mai mult decat o bere! Eu as vrea sa-mi faca toata lucrarea si anume inlocuire conductori, desigilare , resigilare. Cat ar putea costa fara materiale? Link spre comentariu
marius_3004 Postat Februarie 5, 2014 Partajează Postat Februarie 5, 2014 Nu stiu,dar ce e dupa contor nu e problema renel,ei doar pana la contor.Mergi si vorbeste cu ei si eventual poate gasesti unul sa-ti faca si chestia aia(neoficial). Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Februarie 5, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2014 Stiu ca e neoficial. Nu ma deranjeaza atat timp cat imi sigileaza contorul dupa efectuarea lucrarii. Link spre comentariu
marius_3004 Postat Februarie 5, 2014 Partajează Postat Februarie 5, 2014 Aia e partea oficiala. Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Februarie 5, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2014 M-a ajutat cineva si mi-a zis cum a procedat el. Si-a cumparat conductorii cu lungime mai mare decat parea a fi traseul, a sunat la Eon si a reclamat ca nu are curent desi vecinii au. A fost intrebat daca si-a verificat sigurantele din tablou si el a zis ca totul pare OK. A venit o echipa de interventie de la EON si el avea curent. A zis ca nu stie ce s-a intamplat si i-a intrebat pe cei de la Eon daca pot sa-i inlocuiasca conductorii si sa resigileze contorul. A rezolvat. Intamplarea s-a petrecut in alt oras dar ma gandesc ca pot aplica stratagema si in Bacau. In definitiv eu nu ma pricep la ceea ce tine de retele electrice. Link spre comentariu
25L91N11 Postat Februarie 5, 2014 Partajează Postat Februarie 5, 2014 Dute la baietii de la interventii direct (afla unde se strang la sediul lor) si spunei cuiva ce vrei sa faci.Eu asa am facut, am fost la baietii de la interventii si m-au servit. Bani "de-o bere" nu strica la nimeni.Am cumparat cablul de 6 inainte si l-am rugat sa-l lase mai lung (invartit de doua ori pe mana) ca am intentia sa refac instalatia electrica si o sa schimb si tabloul mic, montat provizoriu.Fara nici o problema, ma servit baiatul respectiv. Suma totala: 50 sigiliul si 50 manopera = 100 toata distractia .Poate este prea mult sau prea putin, mi-am facut treaba sa pot merge mai departe cu lucrarea ...Pur si simplu nu am vrut sa las firele de aluminiu de la contor la tablou (toata casa o fac pe cupru). Pe langa asta oricum vroiam sal-l dau jos de pe placa aia metalica unde aveam si tabloul vechi cu 4 "patroane" (sigurante ceramice) si o priza.De la contor la tabloul de pe scara este aluminiu si te costa mult sa-l rezolvi singur, mai bine astepti sa se impuste si suni la interventii. Dupa aia vezi tu cu ei...Succes Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 5, 2014 Partajează Postat Februarie 5, 2014 O problema o reprezinta si firele de la punctul de distributie al contoarelor la contor. In general sunt legaturi intre fire de aluminiu, deci nu se poate pune direct cupru acolo! Link spre comentariu
belasajgo Postat Februarie 5, 2014 Partajează Postat Februarie 5, 2014 Acelasi lucru vreau sa fac si eu in curand, sa schimbam firele dintre contoare si tabloul de sigurante. Noi avem doua contoare in acelasi loc, dar de unde firele intra prin doua locuri diferite in locuinta. Acuma ca inlocuim toata instalatia electrica din locuinta, vreau ca firele de la ambele contoare sa intre in acelasi loc, sa am un tablou principal de sigurante. Si eu optez pentru fir de cupru de 6 mm² si vreau neaparat sa se respecte si culorile. Mai demult cand cineva de la Electrica a venit sa schimbe firul vechi de la contor la tabloul de sigurante (cand s-au schimbat contoarele vechi cu contoarele digitale noi), a tras fire de aceasi culoare si tot timpul cand trebuie sa fac o modificare la taboul actual, trebuie sa ghicesc care fir ce este. Mie mi s-a spus ca trebuie sa sun la numarul pentru reclamatii ca sa imi trimita pe cineva. La Arad electricienii care lucreaza la interventii, cica nu apartin de Electrica, ci sunt de la diferite firme private care lucreaza pentru Electrica. Link spre comentariu
25L91N11 Postat Februarie 6, 2014 Partajează Postat Februarie 6, 2014 Scoate firul de la nul (nul de lucru, nu impamantarea, oricum impamantarea nu iese din contor, vine direct in tablou)de la siguranta (care vine din contor la siguranta) si "trage" peste izolatia rosie, galbena (sau ce culoare are) un inel de la o izolatie de la un cablu mai gros cu izolatia albastra, sa nu mai stai sa verifici tot timpul care este faza. Banda izolatoare probabil ca se desface in timp. Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 6, 2014 Partajează Postat Februarie 6, 2014 Eu am pus pe toate firele banda izolatoare alba, ca eticheta, pe care am scris cu un marker permanent ce face firul Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Februarie 6, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2014 Din pacate la magazinele de profil sunt sanse putine sa gasesti stoc pe toate culorile. Eu nu am gasit galben-verde si am folosit albastru(ca pe nul) si l-eam etichetat ca sa stiu pe viitor fiecare ce reprezinta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum