Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare bec economic 110V la 220V

Vizitator danclp

Postări Recomandate

Vizitator danclp

Va salut.

Am achizitionat cu greu de peste mari si tari, din SUA un bec economic:

http://www.featherbrite.com/featherbrit ... -bu15.html

Cum il alimentez eu la cei 220V ai nostri? Din cate m-am gandit eu as avea 3 variante:

1. Il inseriez cu o rezistenta de aceeasi valoare.

2. Il desfac si ii schimb placuta cu electronica cu alta de la un bec de-al nostru de 15w.

3. Cumpar un convertor.

Parca nu as da 50 lei pe un convertor asa ca imi raman primele 2 variante. Merg? Aveti alte idei?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

2

• Spitfire

1

• iuli09

1

• marius_3004

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Varianta cu schimbatul placutei e cea mai rezonabila, mai ales ca demontandu-l, poate veti avea surpriza sa constatati ca nu trebuie schimbat decat electroliticul de filtraj cu unul capabil de-a rezista la 400Vcc, depinde de configuratia invertorului inclus in bec. O alta varianta ar fi un transformator coborator 230V-120V, pentru 15W nu e prea voluminos sau scump...Cat despre prima varianta, cu rezistor inseriat, nu e defel posibila... :rade:Si, sa nu va suparati, dar la 20$ gaseati un LED cu un spectru net superior acestui CFL...nu mai vorbim de durabilitate, nr. de aprinderi, etc...

Link spre comentariu
Vizitator danclp

In cazul meu la un Marele Alexander. Ii cad penele si am eliminat toate posibilele probleme: alimentatie deficitara, capusi, stres si mi-a ramas asta, lipsa luminii naturale in perioada iernii, caci acum se intampla. Am zis sa incerc si cu un astfel de bec.

Link spre comentariu

Becul ala are un CRI de 91 (5500k, 91 CRI, UVA 4%, UVB .05%. ) Ledurile care ating nivelul asta sunt rare si scumpe!

Cel mai simplu e sa schimbi montajul, dar e la ghici, poti sub sau supraalimenta becul f usor. Trebuie sa faci masuratori, cu un osciloscop sau un aparat de masura true-rms care stie sa masoare zeci de kHz, pt a imperechea corect becul cu balastul.

Deci cel mai corect ramane sa folosesti un autotraf de 220->110V. Ceva micut n-ar trebui sa fie scump!

Ma intreb daca nu puteai folosi un neon profesional, Philips MASTER TL-D 90 Graphica http://www.ecat.lighting.philips.ro/l/l ... 795081_eu/

CRI 97 (!!), 5300k (sunt si de 6500k), are si niste UV, vezi in grafic, intre 300 si 400nm: http://download.p4c.philips.com/l4b/9/9 ... _ronro.pdf.

Sunt de 18, 36 si 58W, pe la 50 lei, in romanaia.

Link spre comentariu

Daca nu reusesti sa adaptezi becul pe care il ai deja, cred ca as putea face rost de cateva becuri economice "full spectrum" facute pentru a functiona la 230V ; insa este vorba despre becuri Philips iar pretul unuia cred ca ar fi ...spectaculos .

Link spre comentariu
Vizitator danclp

Din cate m-am documentat eu pe net becul trebuie sa aiba neaparat UVA, tipul asta de ultraviolete stimuleaza cresterea penelor. UVB sunt nocive si trebuie sa fie in cantitati foarte mici. Sunt doar 2 producatori de astfel de becuri in lume si valorile la UVB difera un pic intre ei. La ceilalti, Arcadia, UVB sunt de vreo 5 ori mai mari.Neoanele le-am exclus din start deoarece am citit ca pasarile sunt foarte sensibile la "blitzurile" date de neoane, ele pot sa vada clipirile lor. Am inteles ca la becurile economice s-ar fi rezolvat asta prin folosirea balastului electronic.Exista tot felul de becuri pentru reptile, e plina piata. Majoritatea sunt cu UVB foarte ridicate. Am gasit unul cu UVA (Sun Glo Neodymium), am facut comanda la un petshop, m-au dus cu zaharelul vreo 2 saptamani pana am avut ocazia sa il iau pe acesta din State asa ca am anulat comanda.Oricum, chestia asta cu becurile UV la pasari e la inceput, nu se stiu prea multe detalii, asa ca am zis macar sa folosesc un bec pe care l-au folosit si altii. Cam toti lauda acest FetherBrite.Voi folosi un convertor de tensiune, m-ati lamurit ca orice alta solutie e prea complicata. Acum, pe convertoarele astea ieftine, de 40-50lei nu scrie daca scot 60Hz. Poate fi asta o problema? Habar nu am cu ce se mananca hertii! :d

Link spre comentariu

Exista balasturi electronice si pt neoane. La cele chinezesti si ieftine, montajul e aceelasi (ca si principiu, cantitate si calitate a pieselor) ca cel din becurile economice.Cu placere!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări