Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Despre motoarele brushless

Ombladon2002

Postări Recomandate

Motoarele de c.c. mici pot avea putere la ax foarte mare pe durata mica. Pe vremuri am avut un motoras de 500 g care incarca tunul de 37 mm de pe un MIG 15. Mergea cateva secunde si se termina munitia.

Link spre comentariu

Tot pe MIG15, erau doua pompe pentru combustibil, alimentate la 27V. Una, cea care era imersata si racita de combustibil, am folosit-o cativa ani, sa scot apa din fantana, supravoltata la 48V. 

S-a ars cand s-a uzat simeringul si a intrat apa in ea...

Link spre comentariu

Era motor de ca sau cc? In aviatie frecventa de lucru e de 400Hz pt. a reduce greutatea echipamentelor.

Legat de puterea motoarelor in general, principalele limitari sunt date de inductia magnetica si temperatura maxima suportata de materialele disponibile iar in zona comerciala si de cost. In zona militara sau spatiala unde costul este spre ultimul loc, densitatea de putere e mult mai ridicata fata de tot ce e comercial.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări