Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Corector de ton stereo....o intrebare

Jamaicanu

Postări Recomandate

Ma intereseaza daca un corector de ton poate fi alimentat la 12v 5A. Voltajul de 12v stiu ca este cat ii trebuie corectorului, dar nu stiu daca amperii sunt prea multi sau prea putini. Apelez la ajutorul vostru deoarece nu vreau sa ard corectorul.De fapt este vre-o diferenta intre 5miliamperi si 5 amperi?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Jamaicanu

4

• Blind

2

• Tavi

1

• one

1

Top autori în acest subiect

o sursa poate sa permita un amperaj maxim insa consumatorul este cel care dicteaza cati amperi debiteaza sursa in acea configuratiedeci ca sa intelegi, poti alimenta si un led de la un acumulator de masina , nu e nici un pericoldeci alimenteaza cu incredereps : intre 5mA si 5A este o diferente de ordin de marime = 1000o sa inveti toate astea in clasele 5-8 cred

Link spre comentariu

Posted Image

Pai si daca corectorul de ton cere 5mA, eu pot folosi 5A?

Pun aceasta intrebare deoarece am un alimentator de 12v 5A gata facut.

Blind tu mi-ai raspuns la intrebarea asta?

Multumiri anticipate :prayer:

Link spre comentariu

Imagineaza-ti chiuveta de la bucatarie:Teava care vine din instalatie este alimentatorul tau, iar robinetul si teava prin care curge apa in chiuveta este corectorul tau de ton.Corectorul tau poate deschide robinetul doar foarte putin iar apa(curentul absorbit) care va curge va fii, implicit foarte putina(5 mA), comparativ cu debitul pe care il poate asigura instalatia(5A). 5A = 5000 mACu siguranta teava(alimentatorul tau) nu se va sparge(arde).Ok?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări