Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

constructie boxe - incepator

turcu_dan

Postări Recomandate

Salutare ..... vreau sa cer parerea celor care au mai multa experienta in urmatoarea problema. Acum 4 ani am achizitionat un sistem Sony Strdh-500 + sony ssf-6000 , am ajuns la concluzia ca boxele nu sunt cine stie ce si ca numai din gama HI-FI nu fac parte. Asa ca m-am gandit sa-mi fac eu o perechie de boxe dupa un proiect pe care cineva de pe acest forum l-a finalizat cu succes si de care este multumit. Vreau sa intreb daca pentru cutia acestora se poate folosi pal melaminat? Difuzoarele le-as achizitiona la indrumarea voastra+filtre. Sau ar fi mai simpu si mai usor sa achizitionez ceva second? Credeti niste boxe Boxe Canton Karat 920, Boxe Canton Fonum 300, Boxe Canton Fonum 400 sau Boxe Jamo Concert II s-ar auzi mai bine ca acele sony ssf-6000? Intreb pentru ca nu am avut ocazia sa ascult altfel de boxe inafara de Radiotehnika s30B pe care le-am avut acum 12 ani si care sunau destul de placut mai ales pe partea de bas.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• turcu_dan

3

• Adamath_2006

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nici o parere cu referire la comparatia de mai sus?Pentru ca sunt incepator, m-am gandit sa realizez intai un proiect mai simplu. Momentan lucrez la un amplificator cu TDA2050 si mai am inca un modul de realizat, m-am gandit sa-mi fac 2 boxe mici (pentru calculator) in care sa montez cate un difuzor Full Range si care sa fie puse la acest amplificator. Am cautat pe net difuzoare care cred ca se preteaza pentru ceea ce-mi trebuie. Acestea ar trebui sa fie pe 4 sau 8 ohm?Am gasit la miv..om dif fullrange Visaton care sunt la un pret de jumatate fata de cele de la Monacor, atasez si un mic tabel cu difuzoarele pe care la am in vizor. Pentru construirea incintelor e suficient palul presat? Ma puteti ajuta cu un sfat in alegerea difuzorului, marimea cutiei? Multumesc....

post-59360-139829753698_thumb.jpg

Link spre comentariu

Nici o parere cu referire la comparatia de mai sus?Pentru ca sunt incepator, m-am gandit sa realizez intai un proiect mai simplu. Momentan lucrez la un amplificator cu TDA2050 si mai am inca un modul de realizat, m-am gandit sa-mi fac 2 boxe mici (pentru calculator) in care sa montez cate un difuzor Full Range si care sa fie puse la acest amplificator. Am cautat pe net difuzoare care cred ca se preteaza pentru ceea ce-mi trebuie. Acestea ar trebui sa fie pe 4 sau 8 ohm?Am gasit la miv..om dif fullrange Visaton care sunt la un pret de jumatate fata de cele de la Monacor, atasez si un mic tabel cu difuzoarele pe care la am in vizor. Pentru construirea incintelor e suficient palul presat? Ma puteti ajuta cu un sfat in alegerea difuzorului, marimea cutiei? Multumesc....

Eu am postat aici cateva proiecte de boxe si sunt si monitoare de studio. Uita-te peste ele pentru inspiratie. http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=4&t=162512&start=15Preferinta mea din cele de sus ar fi Canton Karat 920 dar aici e discutabil si stii de ce ? Fiecare "aude" in felul lui. Eu iti pot spune ca astea imi plac. Parere pur personala. Alt coleg de forum iti poate spune ca lui ii plac altele. E chestie de "gust" auditiv :)
Link spre comentariu

Ce parere aveti de difuzoarele anumerate mai sus? Care credeti ca ar merge mai bine cu acest tda2050? O idee pentru marimea incintei?

Cele la 100 de lei sunt perfecte. Pe segmentul tda2050 de 24-32W in 8 ohmi. Ele suportand 40wSe pot numi monitoare de studio sau boxe bookshelf cu avantaje in ce priveste spatiul folosit pentru utilizare.Costurile sunt mai mult decat acceptabile si calitatea audio este destul de buna pe doua cai.Pretul pe boxa, incluzand cutia, difuzoarele, conectica, tubul de bass reflex, vatelina, vopsire este mai mult decat convenabil.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări