Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

lumini

Vizitator fast25

Postări Recomandate

mi s-ar parea interesant, o orga de lumini de putere mare si cu cateva proiectoare de culori diverse, zic ca ar fi de efect, insa din cate am observat, efectele luminoase trec pe locul 2, "coronita" locului 1 fiind luate de lasere. O idee interesanta pe care am vazut-o in strainatate, vreo 10 sfere de oglinzi prinse in stil ciorchine de strugure, cu 2 lasere le-ai furat ochii "clubberilor" :))later edit: cum se numeste piramida mult cautata, ca nu stiu daca am vazut asa ceva...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• niq_ro

6

• Kytan666

5

• George(sb)

5

• one

3

Top autori în acest subiect

orgile de lumini sunt dintr-o era de mult apsa, nu se mai folosesc, tot din aceeasi era sunt si globurile da am vazut ca reintra la moda, le-au sters de praf multe cluburi care se respecta, sunt cam kitch, da mie imi plac

Link spre comentariu

am gasit o poza pe net ... , ideea e simpla , o piramida din oglinzi luminata de spoturi colorate ... pana aici e simplu . un motoras cu reductor 4 becuri piramida se face usor se taie sticla si se lipeste de un suport de tabla cu un sistem de prindere... modul de actionare a motorului , aprinderea becurilor si alte minuni le face fiecare cum vrea ...

Link spre comentariu

cautare pe google .... e singura poza pe care am gasit-o ... nici nu am cautat prea mult ... tot ce tine de constructie se intelege din poza .. in rest modul de constructie si functionarea depind de fiecare .. eu nu am timp sa caut scheme care s-ar potrivi la ea. eu am folosit pt motor un filtru RC pt frecvente joase ( de prin o carte veche)dupa el un preamplificator cu un tranzistor ,atacam alt tranz de putere ceva mai mare cu care comandam un releu(contacte duble, inversare de polaritate ) si din releu pleca la un motoras de casetofon cu o cutie reductoare de la o masinuta de jucarie la care era pusa piramida . pt spoturi eu am facut una cu 4 spoturi simple (becuri colorate cu lupa in fata), si la urmatoare am folosit cate 2 spoturi pe fata adik 8 bucati culori diferite pe care le comandam cu un numarator .. schema clasica de lumina dinamica cu CDB-uri si triaci....... schemele nu le mai am .. caietul s-a pierdut demult pe la un alt incepator ce incerca sa calce cumva pe urmele mele ... :weedman: tot ce va trebuie se gaseste pe net trebe doar rabdare , vointa, si creativitate .... :partyman:

Link spre comentariu
Vizitator fast25

Ba baieti am crezut ca o sa aflu mai multe dar numai poza ii ceva restu is porcarii daca ati facut careva dc nu spuneti uiteeu asa am facutsi gata nu sa tot intreb si sa se rapunda ca fac cum vreau DEZAMAGIT ati facut si nici nu stiti cum se numeste dar am aflat intre timp si va zic eu......caracatita

Link spre comentariu

bai desteptule, ce ai aflat tu? ca unii ii zic caracatita, esti tare .. de schema de am postat-o eu ce zici? aia nu e partea de comanda? o sa mai postez una zilele astea, ca am cautat-o prin zecile de reviste si carti... pentru cineva cu adevarat interesat..PS: banuiesc ca nu ai fost in stare sa gasesti schema in pagina indicata asa ca am anexat-o aici... :yawinkle:

Link spre comentariu

fast25 eu cred ca am fost destul de clar in ce am scris in postu ala in care am zis cum le-am facut eu pe primele , si nu se numesc caracatite , e o prostie .. caracatitele sunt cu totu altceva si sunt printre cele mai complexe jocuri de lumini.... daca lenea e mare ca sa dai un search pe Google asta nu inseamna ca iti poti permite si sa te declari dezamagit de niste oameni care vor sa te ajute , fiecare face ce poate si nu e nimeni obligat sa iti tina meditatii despre constructia unei piramide. daca erai baiat destept , cautai si tu niste scheme , le puneai aici , cereai o parere si mai dadeam si noi o sugestie .... doar nu vrei sa ma apuc eu si cu niq_ro sa facem una si sa ne prezentam cu ea la tine la usa ......

Link spre comentariu
Vizitator fast25

mai baieti eu nu-s dezamagit de voi ci am sperat ca o facut cineva si o sa zica mai multe detalii am cautat si eu informatii si am si vazut cum merge asa un minut nu mai mult si detaliu de aceea am si intrebat asa a ajuns sami placa dar stiu cum e sa incepi sa faci ceva de la 0 si cand e gata iti dai seama ca nu merge chiar cum ar trebui.Eu va multumesc ca va-ti pierdut timpul si curentul incercand sa ma ajutati

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări