Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

2SD1207 sau echivalent

Vizitator aurelt60

Postări Recomandate

Vizitator aurelt60

Caut un tranzistor d1207 si la magazin nu al au si nici echivalent, am recuperat din alta placi dar nu are frecventa de lucru de aceasi valoare.....acest tranzistor este drive pe orizontala si se amperecheaza cu 1803 dhi. Ce credeti ca se poate pune an locul lui ....dar sa se si potriveasca si mai ales sa se gaseasca undeva. Va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• BUGHIU

2

• dan cod

2

• Toni Marginean

1

• laur_12

1

Top autori în acest subiect

Vizitator aurelt60

TV-ul este Panasonic TX21AT2P facut an Polonia si are placa de baza CP-521P. Problema este ca farama finalul in prima secunda cand cupleaza releul si pentru o secunda are si analta..... demontat si cu bec functioneaza normal, are sunet, schimba canalele, iar tensiunile toate sant bune,am gasit driverul intrerupt. Am scos traful l-am masurat si are in primar cam trei ohmi,este o valoare normala sau este scurt.......am masurat si alte trafuri si au cam tot atata.... oare sa mai fie ceva an scurt?

Link spre comentariu
Vizitator aurelt60

Am schimbat tranzistorul, am montat un final nou si binenteles ca a troznit si asta .... am verificat condensatorii din recuperare si sant buni, am dat jos traful si l-am comparat rezistiv cu unul aceias marca din recuperari si are aceleasi valori, m-a gandesc daca nu cumva valoarea tensiunii din baza sau forma semnalului sa fie de vina?...este posibil?...partea proasta este ca nu am osciloscop sa verific asta.

Link spre comentariu

Daca semnalul ar fi aiurea s-ar incalzi in timp, nu s-ar distruge instantaneu.De verificat cum au zis colegii conzii din colector, refacute lipiturile si verificat trafo linii si bobina de deflexie (trafo nu se masoara pe ohmetru, poate fi defect pe partea de FIT sau sa aiba spire in scurtcircuit si atunci se arde instantaneu finalul). Trebuie pus pe tester.

Link spre comentariu
Vizitator aurelt60

Revin cu problema; am verificat toate variantele expuse de colegi, am schimbat si traful, am pus tranzistor si aceias belea : a bagat tranzistorul in scurt iar inalta sa descarcat de la ciuperca la tub.... totul instantaneu. Poate sa fie ceva cu tubul? Cand mai cumpar tranzistori ( deoarece i-am terminat pe toti din stoc) incerc sa schimb si tubul..... voi ce parere aveti?

Link spre comentariu

Cand este tubul defect strapunge in interiorul tubului si face lumina albastruie in el.Nu cumva U1 sa fie foarte mare si de aceea FITul sa fie mult prea mare sau impulsdurile de linii chiar sunt aiurea rau.Ce frecventa au?

Link spre comentariu
Vizitator aurelt60

Nu detin decat un multimetru si un capacimetru, deci nu pot face alte masuratori.... este adevarat ca pana acum am carpit foarte multe aparate dar nu cu defecte foarte complicate care necesitau aprofundare intensa si asta pentru ca am invatat singur din greseli si deductii delungul timpului. Recunosc ca am invatat foarte multe din acest forum si de la voi cei care binevoiti sa explicati mici problrme de rezolvat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări