Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

constructie incinta

Vizitator adibrs2416

Postări Recomandate

Vizitator adibrs2416

buna seara, am 2 cutii pt boxe cu dimensiuniea L-24 CM, l-19 cm , H- 67 cm , ce difuzoare imi recomandati pt ele , eu m-am gandit la doua dif de mid-bass si un tweeter dinamic pentru fiecare incinta , daca puteti sa imi spuneti de cati inch sa fie difuzoarele si ce firma maxim 300 lei sunt dispus sa investesc pt difuzoare. Va multumesc

post-74227-139829752155_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Adamath_2006

7

• remus68

1

• dj_bryz

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

buna seara, am 2 cutii pt boxe cu dimensiuniea L-24 CM, l-19 cm , H- 67 cm , ce difuzoare imi recomandati pt ele , eu m-am gandit la doua dif de mid-bass si un tweeter dinamic pentru fiecare incinta , daca puteti sa imi spuneti de cati inch sa fie difuzoarele si ce firma maxim 300 lei sunt dispus sa investesc pt difuzoare. Va multumesc

Daca te-ai gandit la 3 difuzoare, gandeste-te si la un filtru care sa duca 3 difuzoare :da

Pana una alta recomandarile la filtrul pe care il ai sunt urmatoarele :

Cred ca pozele sunt mai mult decat sugestive.

Ai aici capacitatea carcaselor, difuzoarele folosite, filtru folosit. Te orientezi dupa preferinte. Sunt proiecte cap-coada SAL.

Nu e musai sa folosesti difuzoare SAL dar ca sa iti faci o idee cam ce si cum, eventual te inspiri cam ce specificatii sa folosesti.

precizez ca folosesc un amplificator de minim 8 ohm

Cum il cheama, ce putere are ? Trebuie sa tii cont si de puterea lui atunci cand te apuci de boxe.

Daca e mai mare decat boxele care le faci, daca ai scapat o data mana pe volum, ai ars tot :)

Daca sunt mai mici in Ohmi boxele decat amplificatorul daca e teapan tine daca are finalii mai sensibili faci praf amplificatorul.

si inca ceva, as dori sa stiu cum leg 2 difuzoare de 8 ohm in incinta ca sa obtin tot 8 ohm, precizez ca folosesc un amplificator de minim 8 ohm

Difuzoarele le legi frumos la filtru pe care il ai :ras:

Un sfat : Atentie mare la condensatorii de pe filtru, daca ai noroc sunt ok, daca nu prea ai noroc o sa trebuiasca sa ii schimbi destul de repede pentru ca iti crapa. Daca dupa cateva zile nu ti fac popcorn inseamna ca esti "norocos".

post-81537-139829752418_thumb.jpg

post-81537-139829752424_thumb.jpg

post-81537-139829752429_thumb.jpg

post-81537-139829752434_thumb.jpg

Link spre comentariu

cum leg 2 difuzoare de 8 ohm in incinta ca sa obtin tot 8 ohm

... daca e vorba de alea de joase, nu ai nici o sansa...
http://www.speakerimpedance.co.uk/E un sistem teoretic de calcul dar... Pe domeniul audio Teoria nu seamana de multe ori cu ce e in Practica.Sunt multe de luat in calcul,, si un calculator doar calculeaza, nu "aude" difuzoarele si nu calculeaza in functie de specificatiile difuzorului; 100w are si alien, si monacor, si dibeisi, si sal, si tonsil, si fostex, si etc... diferentele sunt mari in rest.
Link spre comentariu
Vizitator adibrs2416

cum leg 2 difuzoare de 8 ohm in incinta ca sa obtin tot 8 ohm

... daca e vorba de alea de joase, nu ai nici o sansa...
Da , difuzoare de joase sa fie ambele , eventual sa le leg in serie ?
Link spre comentariu
Vizitator adibrs2416

Daca te-ai gandit la 3 difuzoare, gandeste-te si la un filtru care sa duca 3 difuzoare :da

Pana una alta recomandarile la filtrul pe care il ai sunt urmatoarele :

Cred ca pozele sunt mai mult decat sugestive.

Ai aici capacitatea carcaselor, difuzoarele folosite, filtru folosit. Te orientezi dupa preferinte. Sunt proiecte cap-coada SAL.

Nu e musai sa folosesti difuzoare SAL dar ca sa iti faci o idee cam ce si cum, eventual te inspiri cam ce specificatii sa folosesti.

precizez ca folosesc un amplificator de minim 8 ohm

Cum il cheama, ce putere are ? Trebuie sa tii cont si de puterea lui atunci cand te apuci de boxe.

Daca e mai mare decat boxele care le faci, daca ai scapat o data mana pe volum, ai ars tot :)

Daca sunt mai mici in Ohmi boxele decat amplificatorul daca e teapan tine daca are finalii mai sensibili faci praf amplificatorul.

si inca ceva, as dori sa stiu cum leg 2 difuzoare de 8 ohm in incinta ca sa obtin tot 8 ohm, precizez ca folosesc un amplificator de minim 8 ohm

Difuzoarele le legi frumos la filtru pe care il ai :ras:

Un sfat : Atentie mare la condensatorii de pe filtru, daca ai noroc sunt ok, daca nu prea ai noroc o sa trebuiasca sa ii schimbi destul de repede pentru ca iti crapa. Daca dupa cateva zile nu ti fac popcorn inseamna ca esti "norocos".

ampificatorul care il folosesc este INTERVISION SA1100RK

Link spre comentariu
Vizitator adibrs2416

ampificatorul care il folosesc este INTERVISION SA1100RK

Adica pe romaneste cam despre specificatiile astea e vorba30w+30w+10W+10w+10wPentru Front Speakers 30W+30W ce ti-am recomandat eu o sa fie ok.
ms mult , scuze dar nu ma prea pricep la incinte cu mai multe difuzoare cum sa fac boxa sa fie pe 8 ohm ca mai putin nu duce amplificatorul , asta e dilema mea cea mare
Link spre comentariu

Adamath spui ca: "Daca sunt mai mici in Ohmi boxele decat amplificatorul daca e teapan tine daca are finalii mai sensibili faci praf amplificatorul".Acum depinde si de amplificator ....de ex ampliful meu daca este la volum ridicat si eu umblu sa nimeresc bornele plus/minus la fire (ca sunt transparente) si ating firele ....intra in ANTIPROST si revine. Dar si protectia asta are o limita. Eu am pus 2 difuzoare de 4ohm in paralel (de joase...foarte important de specificat) si au rezultat 2ohm si ceva. Le-am legat la amplif care suporta 4-8 ohm front si 8-16 ohm front+surround. Am dat in el cu 2ohm si ceva...pana am ajuns cu volumul foarte putin peste jumate (si are 2x70w in 4 ohm) si abia dupa ce trec de jumatate cu volumul intra in Antiprost. Depinde de amplificator.

Link spre comentariu

@dj_bryzEvident conteaza si amplificatorul ca daca ai un cap de serie sau ceva apropiat e diferenta mare fata de un entry level. Nu cred ca poti sa compari un Akai cu un Marantz, sau un Sony cu un Harman Kardon.Unele au protectia aia altele nu. Daca ai noroc sa ai unul cu protectie toate bune si frumoase dar daca nu ai... iese cu :cry: @adibrs2416Asa cum ti am spus, si cum ti am atasat si planurile pentru boxe.Semnalul pe boxe e de 8 ohmi.Alege una din configuratiile pe care ti le-am propus si construieste proiectul de boxa.Daca vrei sa iasa ceva cat de cat de "Doamne Ajuta" alegi un proiect de acolo si ai sanse mari ca rezultatul muncii tale sa poata fi numit "Boxe audio" Daca vrei sa incurci fire, sa faci impedante la ghici si sa iasa un zgomot de palnie sau de tunel, sa ai o auditie metalica asta in cazul in care nu reusesti sa faci alta bucurie : sa arzi difuzoarele sau sa arzi finalii din Intervision-ul tau, alege difuzoarele dupa culori, dupa dimensiune, dupa ce iti place tie, sistem de prindere sau dupa pret "difuzoare de 150 Lei" sau la cantitate "eu vreau 2 asa, unu asa, si 4 ca sa dea bine la calcul.Proiectele sunt standardizate. Facute de Sal. Nu are sens sa iti bati capul daca nu te pricepi ca o sa ai un rezultat care cu siguranta nu o sa te satisfaca si pe urma o sa regreti si investitia.Asa treaba e simpla : E totul "mura in gura". Difuzorul asta+Difuzorul asta+Filtrul asta. Cutia e asta. Tubul de bas in parametrii astia. Antifonarea. Le-ai pus cap la cap ai conectat boxa si treaba e gata.Fiecare face cum crede de cuviinta. Alegerea e a ta pe mai departe. Spor si succes la proiect.

Link spre comentariu
Vizitator adibrs2416

06"]@dj_bryzEvident conteaza si amplificatorul ca daca ai un cap de serie sau ceva apropiat e diferenta mare fata de un entry level. Nu cred ca poti sa compari un Akai cu un Marantz, sau un Sony cu un Harman Kardon.Unele au protectia aia altele nu. Daca ai noroc sa ai unul cu protectie toate bune si frumoase dar daca nu ai... iese cu :cry: @adibrs2416Asa cum ti am spus, si cum ti am atasat si planurile pentru boxe.Semnalul pe boxe e de 8 ohmi.Alege una din configuratiile pe care ti le-am propus si construieste proiectul de boxa.Daca vrei sa iasa ceva cat de cat de "Doamne Ajuta" alegi un proiect de acolo si ai sanse mari ca rezultatul muncii tale sa poata fi numit "Boxe audio" Daca vrei sa incurci fire, sa faci impedante la ghici si sa iasa un zgomot de palnie sau de tunel, sa ai o auditie metalica asta in cazul in care nu reusesti sa faci alta bucurie : sa arzi difuzoarele sau sa arzi finalii din Intervision-ul tau, alege difuzoarele dupa culori, dupa dimensiune, dupa ce iti place tie, sistem de prindere sau dupa pret "difuzoare de 150 Lei" sau la cantitate "eu vreau 2 asa, unu asa, si 4 ca sa dea bine la calcul.Proiectele sunt standardizate. Facute de Sal. Nu are sens sa iti bati capul daca nu te pricepi ca o sa ai un rezultat care cu siguranta nu o sa te satisfaca si pe urma o sa regreti si investitia.Asa treaba e simpla : E totul "mura in gura". Difuzorul asta+Difuzorul asta+Filtrul asta. Cutia e asta. Tubul de bas in parametrii astia. Antifonarea. Le-ai pus cap la cap ai conectat boxa si treaba e gata.Fiecare face cum crede de cuviinta. Alegerea e a ta pe mai departe. Spor si succes la proiect.Mersi , pana la urma o sa construiesc boxa cu doua difuzoare unu de bass si unu de inalte ca si in proiectul de la Sal , arata estetic mai bine cu 2 difuzoare de bass si unu de inalte dar pana o sa ma invat cum se construiesc niste boxe de calitate mai dureaza sunt doar la inceput , uite niste boxe facute de mine si suna destul de bine

post-74227-139829753271_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator adibrs2416

imi spune cineva pe cati ohm e fiecare intrare de boxa la amplificatorul intervision sa1100rk , nu gasesc nicaieri specificatiile tehnice ale acestui amplificator si pana imi construiesc boxele pt el as vrea sa folosesc 2 boxe pe 4 ohm pe intrarea fr si fl de la o combina si pe si pe sr si sl 2 sateliti de la un sistem genius tot pe 4 ohm dar mi-e frica sa nu ard finalii, sau macar cum masor impedanta si cu ce?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări