Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ascending & "blinking" buzzer

free_fiber

Postări Recomandate

Am un buzzer si as vrea sa fac o schema electronica sa-l fac sa sune intrerupt (gen piu-piu-piu) si din ce in ce mai tare.Exista oare prin Bucuresti circuite d-astea gata facute?Daca nu, imi puteti da o schema? Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• free_fiber

2

• Abram Burel

1

Top autori în acest subiect

Buzerele sunt de diverse feluri. O idee cât de cât completă îţi poţi face vizitând situl unui producător, cum ar fi Hit Point (http://www.hitpoint.com.tw/electronic/en/ebuzzer.htm).

Probabil că ce ar fi mai ieftin şi accesibil pe la noi sunt buzere piezo, fie simple care trebuiesc comandate de un piuitor, fie care piuie de capul lor, continuu sau întrerupt (asta e şi ordinea în care le găseşti mai uşor şi mai ieftin).

Cu puţină grijă probabil că se poate proiecta un montaj de comandă folosind un operaţional cuadruplu LM224 sau vreo două LM555 (atenţie la temperaturile de lucru), care de fapr să fie un lanţ de oscilatoare astfel:

- unul dă cadenţa de repetare a piuiturilor (să zicem una pe secundă sau ala ceva)

- al doilea dă frecvenţa piuielii (KHz)

Chestia cea mai interesantă este să-l faci să urle din ce în ce mai tare.

Pentru asta fie modifici amplitudinea celui de-al doilea oscilator, fie factorul de umplere (mai elegant).

Toată ghiduşia asta se poate face cu microcontroler, caz în care adaptarea modului în care zbiară drăcia se poate ajusta uşor din... program.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări