Fulgerik Postat Septembrie 9, 2014 Partajează Postat Septembrie 9, 2014 Principalul mod de defectare al acumulatorilor NiCd este datorat străpungerii membranei dintre electrozi de către cristalele de Ni formate pe suprafața electrodului Ni.Prin aplicarea unui impuls scurt de curent foarte mare aceste cristale care scurtcircuiteaza electrozii se topesc si acumulatorul revine la viață. Dar in scurt timp in alta zona se va străpunge din nou membrana.Impulsul de curent trebuie sa fie foarte mare, zeci sau sute de amperi, si foarte scurt. Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition Postat Septembrie 9, 2014 Partajează Postat Septembrie 9, 2014 (editat) Acela cu care am experimentat nu stiu exact ce tip era dar era greu precum bateriile "alcaline". Nu aveam zeci sau sute de amperi. Cel mai probabil din ce-mi amintesc am incarcat acumulatorul la 15V la un transf de vreo 10W cu redresor vreun minut. Toate celelalte observatii si experiente le-am facut cu baterii alcaline. O problema a uzurii lor erau si scurgerile, unele chiar nefolosite incepeau sa curga o solutie lesioasa probabil KOH sau NaOH. Editat Septembrie 9, 2014 de ExtremeEdition Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum