Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv Buntz ctv 1468

Mays

Postări Recomandate

• Răspunsuri 40
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mays

8

• elmar

7

• palcu ion

3

• iod2

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Optocuplorul 817 l-am schimbat preventiv desi dadea bine la masurare, o sa mai masor inca o data diodele din secundar si celelalte piese, poate am omis ceva atunci eram si putin nervos cand am vazut cum macelarise respectivu lipiturile

Revin cu detalii, multumesc dle @elmar pentru indrumari

Link spre comentariu

ai in primar sursa diode in4148 eu alea leas schimba daca tveul a fost trasnit diodele alea fac probleme 

O sa le schimb, dar am si d515 zenner 7.2v, care acum am observat ca a fost schimbata de cel dinaintea mea si nu stiu ce este neavand nici o notatie pe ea, va rog sa-mi spuneti cum as putea identifica acel zenner de 7.2 cum este ,marcata ?

Link spre comentariu

O sa le schimb, dar am si d515 zenner 7.2v, care acum am observat ca a fost schimbata de cel dinaintea mea si nu stiu ce este neavand nici o notatie pe ea, va rog sa-mi spuneti cum as putea identifica acel zenner de 7.2 cum este ,marcata ?

scoateti dioda din circuit cautati un transformator de 12v cu punte si cond puneti o rezistenta de circa 50omi si dioda pusa pe minus si asa vedeti ce tensiune scoate cam asa ceva 

post-223979-0-14446400-1410099318_thumb.png

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Ca sa nu mai deschid alt topic,am o problema cu un buntz stv2191,l-am primit de la cineva a zis ca si-a luat altul si n-are ce sa faca cu el.Defectul consta pe partea de BO,imaginea este ingusta pe orizontala si B+ este mica 110v tubul este flat deci B+ trebuia sa fie 125v. Am pus sursa pe bec si toate tensiunile sunt ok numai B+ este mica.

Rezistenta R487 am gasit-o intrerupta,am atasat si o poza  cu rezistenta care la mine era de 100ohm,sursa este pe tranzistori si am schimbat "celebrul" A1015 tot cu A1015,semireglabilul e ok.

post-207277-0-31002900-1413539947_thumb.png

Editat de DragosMarian
Link spre comentariu

Ca sa nu mai deschid alt topic,am o problema cu un buntz stv2191,l-am primit de la cineva a zis ca si-a luat altul si n-are ce sa faca cu el.Defectul consta pe partea de BO,imaginea este ingusta pe orizontala si B+ este mica 110v tubul este flat deci B+ trebuia sa fie 125v. Am pus sursa pe bec si toate tensiunile sunt ok numai B+ este mica.

e posibil ca tensiunea de 110v sa fie si ea buna daca celelante tensiuni sunt bune...

verificati condensatorul de pe bara de 110 si daca este consum marit pe acesta bara . daca nu este nici o problema aici .

defectul este din baleiaj linii ,corectie e-w(daca exista) sau dump alterat!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări