UDAR Postat Februarie 13, 2014 Partajează Postat Februarie 13, 2014 OK, ai aflat părerile noastre - nu neapărat corecte. Urarea de succes rămâne ( sincer ) valabilă dar, apropo, până acum m-am concentrat pe IGBT, de ce sunt mai bune AUIRFB4410 decât FDP3632? După DS - ( experiență practică nu am cu niciunele ) avem așa FDP3632 Rdson = max. 9mΩ, Qtot = max 110nC, factor de merit 990 pVs ; AUIRFB4410 Rdson = max. 10mΩ, Qtot = max 180nC, factor de merit 1800 pVs. Cu cât e mai mic factorul tranzistorul e cotat mai bine ( la aceeași tensiune de drenă ).Edit @giongiu. Nu e neapărat o prejudecată ; și eu prefer MOSFET , nici eu nu am lucrart cu IGBT - deși am analizat teoretic destul de serios o sursă de putere în semipunte care nu s-a materializat dar la care, la oferta disponibilă atunci ( circa 2000 ) era clar avantajul IGBT. Între timp lucrurile s-au mai schimbat DAR vorbim de modificarea a ceva existent, proiectat și probabil optimizat ( APC este totuși un brand ) , nu vorbim de un proiect nou, de la zero. Link spre comentariu
Mondan Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 Eu recunosc ca sunt interesat:- a meritat investitia, esti multumit de ea- cum merge acum, daca ai facut modificarilepentru initiatorul topicului. Link spre comentariu
Vizitator viomarmi22 Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 Încă nu am făcut modificările,pentru că aștept încontinuare niște mosfet-uri,pe care le voi primi la începutul lunii aprilie,între timp mi-am cumpărat și un invertor sinus pur model xantrex prosine 1800i-24V de care sunt foarte mulțumit de consumul în gol de numai 1.5wh,în rest vă voi ține la curent cu modificările pe care le voi face în UPS-ul de 48V. Link spre comentariu
tim_matrix Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 Încă nu am făcut modificările,pentru că aștept încontinuare niște mosfet-uri,pe care le voi primi la începutul lunii aprilie,între timp mi-am cumpărat și un invertor sinus pur model xantrex prosine 1800i-24V de care sunt foarte mulțumit de consumul în gol de numai 1.5wh,în rest vă voi ține la curent cu modificările pe care le voi face în UPS-ul de 48V.UPS-ul APC de 1500W consuma mult in gol are eficienta proasta nu merge pe solar au incercat multi.Stiu invertorul 1800i este bun are si display unde afiseaza Ah si Vbat faci calcul imediat si stii cat consum ai pe sarcina dar consumul lui in gol este de 15wh doar in stand-by are consum mic sub 3w.La varfuri este slab are pana in 2700W/1sec Link spre comentariu
Vizitator viomarmi22 Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 Încă nu am făcut modificările,pentru că aștept încontinuare niște mosfet-uri,pe care le voi primi la începutul lunii aprilie,între timp mi-am cumpărat și un invertor sinus pur model xantrex prosine 1800i-24V de care sunt foarte mulțumit de consumul în gol de numai 1.5wh,în rest vă voi ține la curent cu modificările pe care le voi face în UPS-ul de 48V.UPS-ul APC de 1500W consuma mult in gol are eficienta proasta nu merge pe solar au incercat multi.Stiu invertorul 1800i este bun are si display unde afiseaza Ah si Vbat faci calcul imediat si stii cat consum ai pe sarcina dar consumul lui in gol este de 15wh doar in stand-by are consum mic sub 3w.La varfuri este slab are pana in 2700W/1secConsumul UPS-ului este de cca. 1.4Ah,undeva la 70Wh în gol,dar sunt multe componente active inutile care consumă și pe care le voi anula,pentru că nu mă interesează funcția UPS,apoi voi schimba și mosfet-urile cu unele mai bune și sper să-l fac mai puțin gurmand,pentru că acest UPS mi se pare foarte bine lucrat în partea electronică de invertor. Link spre comentariu
Vizitator viomarmi22 Postat Martie 8, 2014 Partajează Postat Martie 8, 2014 OK, ai aflat părerile noastre - nu neapărat corecte. Urarea de succes rămâne ( sincer ) valabilă dar, apropo, până acum m-am concentrat pe IGBT, de ce sunt mai bune AUIRFB4410 decât FDP3632? După DS - ( experiență practică nu am cu niciunele ) avem așa FDP3632 Rdson = max. 9mΩ, Qtot = max 110nC, factor de merit 990 pVs ; AUIRFB4410 Rdson = max. 10mΩ, Qtot = max 180nC, factor de merit 1800 pVs. Cu cât e mai mic factorul tranzistorul e cotat mai bine ( la aceeași tensiune de drenă ).Edit @giongiu. Nu e neapărat o prejudecată ; și eu prefer MOSFET , nici eu nu am lucrart cu IGBT - deși am analizat teoretic destul de serios o sursă de putere în semipunte care nu s-a materializat dar la care, la oferta disponibilă atunci ( circa 2000 ) era clar avantajul IGBT. Între timp lucrurile s-au mai schimbat DAR vorbim de modificarea a ceva existent, proiectat și probabil optimizat ( APC este totuși un brand ) , nu vorbim de un proiect nou, de la zero.Am găsit două mosfet-uri la 100V care din parametri mi se par superiori la tot ceea ce am găsit până acum,dar trebuie să-i comand de la mouser.com,pentru că la TME nu au așa ceva : http://www.fairchildsemi.com/ds/FD/FDP085N10A.pdf și ăla mai cu mușchi : http://www.fairchildsemi.com/ds/FD/FDP045N10A.pdf,cred că voi comanda vreo 16 buc. din cei de 96A la 1.96€ -10 buc.+ Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum