Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ultra simple class D 200W

Postări Recomandate

Asa arata o documentatie, ai vazut cata informatie a adus colegul care a desfacut surse sa puna oscilograme cand te chinuiai cu sursa rezonanta. (Nu a mai postat de atunci, a ajutat si s-a retras la munca lui probabil).

Observ ca nu prea folosesti 2 canale probabil pt a fi mai clara imaginea. Totusi in montajul asta hibrid (analog-digital) fronturile sunt cam aiurea si ca sa pastreazi "stilul" ar fi bine sa sincronizezi cu celalalt canal sau extern cu un semnal cat mai dreptunghiular si se poate apoi in PAINT vedea corespondenta semnalelor. 

EDIT: o incercare de a sincroniza pe "hartie" semnalele:

max3.png

max4.png

Editat de dumitrumy
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

E ok daca am luat ca referinta masa (GND) ?

Sonda cu galben am pus-o in poarta de sus si cea cu mov in poarta de jos si i-am dat invert.

SDS00015.thumb.jpg.4179bc1a87adde6fbd35b45fbae68549.jpg

Mai jos cu galben poarta de sus si cu mov intrarea in bobina.

SDS00016.thumb.jpg.a521e5b56b109b463e73de440af4ef90.jpg

Si aici e invers, cu galben e intrarea in bobina si cu mov poarta de jos.

SDS00017.thumb.jpg.56f05444d45a42e2455ba040a0f7977f.jpg

Editat de maxente
Link spre comentariu

Vorbeam de sincronizare la modul general, schema asta mananca timp mult pt ca trebuie disecata in fiecare nod. Cu iesirea functie de comanda in porti e mai simplu, dovada ca am facut sincronizarea in PAINT. Mie mi-a sarit in ochi trecerea de la un semnal de comanda asimetric la unul de iesire simetric si de aceea am facut comentariul.

In prima poza se vede ca am aproximat bine ce ai vizualizat din nou iar in a doua se vede ca nu mai pot face aceeasi suprapunere a semnalelor despre care am spus-iesire operational 2 fata de iesire forta.

max3a-5.png

max6.png

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

EDIT: poate ar trebui sa verifici si ce a spus &Paul

CITAT:   

Postat Ieri la 19:28

Cu intrarea la masa (GND) si sarcina cuplata la iesire, montajul nu trebuie sa autooscileze.

>>>>>>>>>>>>>>>>>

Eventual sa pui 10-20-50 ohm pana oscileaza si poate semnalul de la pinul 7 capata fronturi mai frumoase si poate devine mai simetric.

Editat de dumitrumy
Link spre comentariu

Amplifu asta auto oscileaza din prima cum il alimentez, indiferent ca are intrarea la masa sau nu, si indiferent ca are sau nu sarcina pe iesire. De fapt pe cablaj exista o rezistenta de 1k5 pusa de la iesire catre masa, asa a fost desenat cablaju de autor cred, in schema nu e rezistenta aia. 

Intr-adevar cam urata forma la pinu 7.

Link spre comentariu

Semnalul in porti fiind raportat la ramurile de alimentare ( NU la masa ) se masoara numai diferential.

Daca nu ai sonda diferentiala atunci poti face masuratoare diferentiala cu 2 sonde fara clestii de masa, canalul 1 la sursa, canalul 2 la poarta si selectezi din butonul "math" functia Ch1-Ch2.

Link spre comentariu

Zic si eu asa, la pezneala: daca cu intrarea la masa ai tensiune medie zero la iesire, inseamna ca circuitul se autocorecteaza chiar si cu diverse asimetrii intre componente/ ramuri. Ia pune la fel cu sincronizarea cu iesirea, oscilogramele in emitori T1 si T2.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări