maxente Postat Iulie 12, 2021 Partajează Postat Iulie 12, 2021 Dupa ce am intins trancahusele pe masa sa mai fac cateva teste si incercari, nu intelegam de ce sinusoida are alternanta negativa e teșită, ca sa constat ca generatorul de semnal e lovit in aritpă Asa arata semnalul din el. Momentan nu mai fac nici-un test cu el si nici nu cred ca o sa mai imi bat capu sa il repar ca e o vechitura comunista de-o seama cu tica. Oi cumpara altu La amplificator i-am mai crescut putin frecventa de oscilatie pe la aproximativ 300khz, dar amplitudinea acelei tensiuni nu stiu cum sa o scad. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Iulie 12, 2021 Partajează Postat Iulie 12, 2021 CITAT: La amplificator i-am mai crescut putin frecventa de oscilatie pe la aproximativ 300khz >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>. Si cum ai facut asta daca este autooscilant? Link spre comentariu
gica70 Postat Iulie 12, 2021 Partajează Postat Iulie 12, 2021 (editat) Pai tocmai ca e mai usor modificand valorile din oscilator. Editat Iulie 12, 2021 de gica70 Link spre comentariu
dumitrumy Postat Iulie 12, 2021 Partajează Postat Iulie 12, 2021 (editat) Acum 56 minute, gica70 a spus: Pai tocmai ca e mai usor modificand valorile din oscilator. Self-Oscillating Topologies There are several techniques for creating a self-oscillating condition in a switching amplifier. Many variations on these base techniques have been presented (e.g. [12], [13], [9], [10], [11], [7]) while retaining the core operating principle. These categories include: hysteresis, phase-shift, awl LC phase-shift. One advantage of self-oscillation is the eliminat ion of the need for a low jitter clock source, required for both high performance analog and digital input fixed-frequency amplifiers. Switching frequency is then set by an oscillation condition and varies nonlinearly as a function of the input signal. A notable exception to large switching frequency variation is the one-cycle control topology in [7]. Disadvantages of the self-oscillating feature include intermodulation products genorated when using multiple amplifiers in a system; analysis and testing of class D oscillator coupling and synchronization is given in [G]. Also, large-signal analysis becomes feasible only with simulation, as the small-signal approximations typically given only hold for modulation indices of D « 1. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> EDIT: Alt tabel pt filtrul de iesire Editat Iulie 12, 2021 de dumitrumy Link spre comentariu
maxente Postat Iulie 12, 2021 Partajează Postat Iulie 12, 2021 (editat) Abia cu un condensator de 1,5uF dupa bobina am reusit sa reduc amplitudinea tensiunii la 540mVpp Bobina are 30uH (45sp. pe un T106-2) Am crescut frecventa auto oscilanta micsorand condensatorul C7 de 820pF la 330pF Mai adaug schema inca o data aici Class D 200 Wrms with 2 mosfet schematic .pdf Editat Iulie 12, 2021 de maxente Link spre comentariu
matzah Postat Iulie 12, 2021 Partajează Postat Iulie 12, 2021 Intrebare de incepator: la o schema de-asta cum te asiguri ca mosfetii nu au intervale de timp cand conduc simultan? Respectiv cum setezi sau "reglezi" dead time-ul? Link spre comentariu
Barbu Paul Postat Iulie 12, 2021 Partajează Postat Iulie 12, 2021 Cu intrarea la masa (GND) si sarcina cuplata la iesire, montajul nu trebuie sa autooscileze. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Iulie 12, 2021 Partajează Postat Iulie 12, 2021 A mai intrebat cineva cat este R8, parca nu am vazut raspunsul. Vrei sa te uiti pe placa? Link spre comentariu
gica70 Postat Iulie 12, 2021 Partajează Postat Iulie 12, 2021 Scrie pe schema, 10M. Link spre comentariu
maxente Postat Iulie 12, 2021 Partajează Postat Iulie 12, 2021 Am impresia ca acolo e o greseala cu rezistenta aia de 10 mega, dar nu stiu sigur. Care e treaba mai exact cu ea ca eu am pus una de 1 mega ? Si in montaju facut de @Ema_power vad tot una de 1 mega pusa (maro - negru - verde) Link spre comentariu
Barbu Paul Postat Iulie 13, 2021 Partajează Postat Iulie 13, 2021 Nu este greseala, amplificatorul este in configuratie de integrator. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Iulie 13, 2021 Partajează Postat Iulie 13, 2021 Decat sa cauti cai verzi pe pereti, adica reducerea unui riplu care face parte din principiul de functionare, mai bine ai pune mai multe oscilograme. Cum ar fi in pinii 1 si 7 ai operationalelor si in portile mos-urilor. Am vedea pe viu masinaria autooscilanta si ai raspunde si lui &matzah despre conductia simultana. Am pus degeaba atatea tabele cu filtrele de pe iesire. Ele nu au ca scop sa reduca riplul ca nu este sursa de tensiune continua. Cum ai putea trece rapid de la alternanta pozitiva la cea negativa la 10kHz cu un filtru "mai bun"? Am exagerat intentionat valorile filtrului, 22uH si 680nF sunt luate din tabel recomandat. Avem un riplu mare de curent dar asta pt a reuri sa tina in faza intrarea cu iesirea. La 220uH si 68nF avem un riplu mic de curent(adica riplu mic de tensiune pe sarcina) dar si un defazaj de aproape 60 grd. Link spre comentariu
maxente Postat Iulie 13, 2021 Partajează Postat Iulie 13, 2021 Ar fi asa: pinu 1 Pinu 7 G-S mosfetu de sus G-S mosfetu de jos Si aici intrarea in bobina Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum