Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ultra simple class D 200W

Ema_power

Postări Recomandate

• Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• maxente

13

• dumitrumy

9

• Marian

8

• Ema_power

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Dupa ce am intins trancahusele pe masa sa mai fac cateva teste si incercari, nu intelegam de ce sinusoida are alternanta negativa e teșită, ca sa constat ca generatorul de semnal e lovit in aritpă

Asa arata semnalul din el.

SDS00003.thumb.jpg.5329f193fd21e302dd5a752f06f39c37.jpg

Momentan nu mai fac nici-un test cu el si nici nu cred ca o sa mai imi bat capu sa il repar ca e o vechitura comunista de-o seama cu tica. Oi cumpara altu

La amplificator i-am mai crescut putin frecventa de oscilatie pe la aproximativ 300khz, dar amplitudinea acelei tensiuni nu stiu cum sa o scad.

Link spre comentariu

CITAT:   La amplificator i-am mai crescut putin frecventa de oscilatie pe la aproximativ 300khz

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>.

Si cum ai facut asta daca este autooscilant?

Link spre comentariu
Acum 56 minute, gica70 a spus:

Pai tocmai ca e mai usor modificand valorile din oscilator.

Self-Oscillating Topologies
There are several techniques for creating a self-oscillating condition in a switching
amplifier. Many variations on these base techniques have been presented (e.g. [12],
[13], [9], [10], [11], [7]) while retaining the core operating principle. These categories
include: hysteresis, phase-shift, awl LC phase-shift.
One advantage of self-oscillation is the eliminat ion of the need for a low jitter clock
source, required for both high performance analog and digital input fixed-frequency
amplifiers. Switching frequency is then set by an oscillation condition and varies
nonlinearly as a function of the input signal. A notable exception to large switching
frequency variation is the one-cycle control topology in [7].
Disadvantages of the self-oscillating feature include intermodulation products 
genorated when using multiple amplifiers in a system; analysis and testing of class D
oscillator coupling and synchronization is given in [G]. Also, large-signal analysis
becomes feasible only with simulation, as the small-signal approximations typically
given only hold for modulation indices of D « 1. 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

EDIT:  Alt tabel pt filtrul de iesire

filtre-tabel5.jpg

Editat de dumitrumy
Link spre comentariu

Intrebare de incepator: la o schema de-asta cum te asiguri ca mosfetii nu au intervale de timp cand conduc simultan? Respectiv cum setezi sau "reglezi" dead time-ul?

Link spre comentariu

Decat sa cauti cai verzi pe pereti, adica reducerea unui riplu care face parte din principiul de functionare, mai bine ai pune mai multe oscilograme. Cum ar fi in pinii 1 si 7 ai operationalelor si in portile mos-urilor. Am vedea pe viu masinaria autooscilanta si ai raspunde si lui &matzah despre conductia simultana.

Am pus degeaba atatea tabele cu filtrele de pe iesire. Ele nu au ca scop sa reduca riplul ca nu este sursa de tensiune continua. Cum ai putea trece rapid de la alternanta pozitiva la cea negativa la 10kHz cu un filtru "mai bun"?

Am exagerat intentionat valorile filtrului, 22uH si 680nF sunt luate din tabel recomandat. Avem un riplu mare de curent dar asta pt a reuri sa tina in faza intrarea cu iesirea. La 220uH si 68nF avem un riplu mic de curent(adica riplu mic de tensiune pe sarcina) dar si un defazaj de aproape 60 grd.

20.png

19.png

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări