Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ultra simple class D 200W

Postări Recomandate

• Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Numarul de spire este in functie de miez(sarma de 1 mm), de aceea se masoara inductanta! In privinta calitatii sunetului, eu personal nu am remarcat nici o diferenta in auditie fata de clasa AB. Avand in vedere ca este un amp full range inaltele se aud excelent! Aveam indoieli in acest sens stiind ca acest tip de amplificator se foloseste cu precadere in subwoofere. Oricum a sfarsit intr-un subwoofer!

Asta este filtru pentru sub:

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

Nu le-am confundat. Intreb doar diferenta intre calitatea sunetului intreele 2 tipuri de amplifuri (cu TL494driver si cu TL074 driver).

Apoi la ampliful cu TL074 driver ma intreb daca i se poate pune driver MOSFET. Ar fi bine, dar nu prea cred.

Ultima unitate logica IC1B scoate o "mixtura intre digital si anlogic" (normal ca digital si analogic sunt antonimi, de asta am pus ghilimele)

<Salut. Acum un an am incercat si eu acest amplificator dar nu am reusit sa il ascult decat pe bas. Imi poti da mai multe detalii despre cum ai facut cu ferita de pe iesire si la ce tensiune ai alimentat?>

Mai bine dai tu detalii ce ai incercat. Aceesi schema cu rezultate diferite suna ciudat.

Asa fara sa stiu ce ai incercat, uite-te la conensatori, sa nu fi realizat filtru. Micsoreaza ca test fiecare capacitate pe rand. In special la intrare.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Am facut si eu montajul asa de proba sa vad cum suna , la putere mica merge bine dar cand dau in el se aude cum ar fi descentrata bobina difuzorului , desi difuzorul e ok , am incercat mai multe ferite pe iesire ,toruri ,trafuri de surse si acelasi rezultat. M-am jucat un pic si cu condensatorul C7 cu valori intre 100p si 2nF dar degeaba. Sunetul la putere  mare nu se mai aude clar ci infundat ca din butoi mai ales mediile si inaltele , pe bas persistand acel carait . Are cineva vreo idee  unde ar putea fi problema? o fi din cauza ca nu am imperecheat tranzistorii?

Link spre comentariu

Eu am încercat filtrul ieșire cu ei33 cu gap 2 mm 13spire 25uH și se incazea bobina. Am înlocuit cu etd39' gap 1mm, 11 spire și nu se mai încălzește foarte tare. Pentru offset am încercat mai multe tl074 până am obținut 35mv și 60 mv . La +/- 45v se incazea încălzește mai tare tranzistoarele 2n, restul este acceptabil. Difenta nu am sesizat în comparație cu amplif clasă AB. Pentru mosfeturi am folosit un radiator din sursa PC. Nu am împerecheat tranzistoarele, dar am încercat mai multe tl-uri.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări