Ema_power Postat Februarie 3, 2014 Partajează Postat Februarie 3, 2014 Cum spune si in titlu este vorba de un amp in calasa D auto oscilant care poate debita 200w pe o sarcina de 4 ohmi. Schema nu imi apartine, doar cablajul si faptul ca am pus-o in practica si functioneaza. Este primul amp in aceasta clasa incercat de mine si a functionat din prima! In arhiva gasiti cablajul lay desenat de mine! Class D 200 Wrms with 2 mosfet schematic .pdf Link spre comentariu
capabilu Postat Februarie 3, 2014 Partajează Postat Februarie 3, 2014 Bravo.Felicitari si auditie placuta! Link spre comentariu
nel65 Postat Februarie 3, 2014 Partajează Postat Februarie 3, 2014 Detalii despre L1_30uH se poate? Link spre comentariu
Ema_power Postat Februarie 3, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2014 Bobina recomandata se face pe tor T106-2, cum nu am avut, am improvizat, adica un traf de sursa pc musai cu gap de 1-2mm, bobinat si masurat cu lc-metru! Link spre comentariu
tiptronic Postat Februarie 4, 2014 Partajează Postat Februarie 4, 2014 Cate spire are L1 si ce diametru are sarma? Link spre comentariu
Voltus Postat Februarie 4, 2014 Partajează Postat Februarie 4, 2014 Ceva detalii despre calitatea sunetului ? Link spre comentariu
Ema_power Postat Februarie 4, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2014 Numarul de spire este in functie de miez(sarma de 1 mm), de aceea se masoara inductanta! In privinta calitatii sunetului, eu personal nu am remarcat nici o diferenta in auditie fata de clasa AB. Avand in vedere ca este un amp full range inaltele se aud excelent! Aveam indoieli in acest sens stiind ca acest tip de amplificator se foloseste cu precadere in subwoofere. Oricum a sfarsit intr-un subwoofer! Asta este filtru pentru sub: Link spre comentariu
MrPerform Postat August 20, 2014 Partajează Postat August 20, 2014 Salut. Acum un an am incercat si eu acest amplificator dar nu am reusit sa il ascult decat pe bas. Imi poti da mai multe detalii despre cum ai facut cu ferita de pe iesire si la ce tensiune ai alimentat? Link spre comentariu
Mondan Postat Noiembrie 11, 2014 Partajează Postat Noiembrie 11, 2014 <personal nu am remarcat nici o diferenta in auditie fata de clasa AB> Ai acultat amplificator cu TL494 ? Cum ti se pare fata de el ? R8 10m inseamna 10mega nu ? Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Noiembrie 11, 2014 Partajează Postat Noiembrie 11, 2014 c.i.tl494 este controler si este folosit in surse calculator etc,iar tl074p este un operational quad.valabil pentru dnl.mondan. Link spre comentariu
Mondan Postat Noiembrie 11, 2014 Partajează Postat Noiembrie 11, 2014 Nu le-am confundat. Intreb doar diferenta intre calitatea sunetului intreele 2 tipuri de amplifuri (cu TL494driver si cu TL074 driver). Apoi la ampliful cu TL074 driver ma intreb daca i se poate pune driver MOSFET. Ar fi bine, dar nu prea cred. Ultima unitate logica IC1B scoate o "mixtura intre digital si anlogic" (normal ca digital si analogic sunt antonimi, de asta am pus ghilimele) <Salut. Acum un an am incercat si eu acest amplificator dar nu am reusit sa il ascult decat pe bas. Imi poti da mai multe detalii despre cum ai facut cu ferita de pe iesire si la ce tensiune ai alimentat?> Mai bine dai tu detalii ce ai incercat. Aceesi schema cu rezultate diferite suna ciudat. Asa fara sa stiu ce ai incercat, uite-te la conensatori, sa nu fi realizat filtru. Micsoreaza ca test fiecare capacitate pe rand. In special la intrare. Link spre comentariu
petreablack Postat Februarie 26, 2016 Partajează Postat Februarie 26, 2016 Am facut si eu montajul asa de proba sa vad cum suna , la putere mica merge bine dar cand dau in el se aude cum ar fi descentrata bobina difuzorului , desi difuzorul e ok , am incercat mai multe ferite pe iesire ,toruri ,trafuri de surse si acelasi rezultat. M-am jucat un pic si cu condensatorul C7 cu valori intre 100p si 2nF dar degeaba. Sunetul la putere mare nu se mai aude clar ci infundat ca din butoi mai ales mediile si inaltele , pe bas persistand acel carait . Are cineva vreo idee unde ar putea fi problema? o fi din cauza ca nu am imperecheat tranzistorii? Link spre comentariu
iulianmls Postat Martie 3, 2016 Partajează Postat Martie 3, 2016 Eu am încercat filtrul ieșire cu ei33 cu gap 2 mm 13spire 25uH și se incazea bobina. Am înlocuit cu etd39' gap 1mm, 11 spire și nu se mai încălzește foarte tare. Pentru offset am încercat mai multe tl074 până am obținut 35mv și 60 mv . La +/- 45v se incazea încălzește mai tare tranzistoarele 2n, restul este acceptabil. Difenta nu am sesizat în comparație cu amplif clasă AB. Pentru mosfeturi am folosit un radiator din sursa PC. Nu am împerecheat tranzistoarele, dar am încercat mai multe tl-uri. Link spre comentariu
maxente Postat Noiembrie 1, 2018 Partajează Postat Noiembrie 1, 2018 Daca mai are cineva arhiva cu desenul cablajului la acest amplificator facut de @Ema_power, il rog frumos sa o mai posteze aici. Multumesc. Link spre comentariu
cristi7521 Postat Decembrie 4, 2018 Partajează Postat Decembrie 4, 2018 Nu am testat amplificatorul. Fisierul lay 200w class D atx-amplificator-elforum.rar Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum