Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Timer 12 ore/ 21 zile pentru construirea unui incubator

pop_ady44

Postări Recomandate

deja si aici sa inceput off topicul?

oare unde nu vor apare carcotasi?

imi cer scuze moderatorului si implicit adminului dar nu m-am putut abtine 

Esti de toata bafta cu scuzele si cu nu te mai poti abtine.

Unde-i dom'le off topic ? unde ? palmipedele sunt ozn-uri ?

Link spre comentariu

hai sa lasam teoriile deoparte si sa facem ceva fara sa ne scoatem ochi unu altuia 

daca vreti faceti si voi si vedeti ce iese din incubator daca pui oua de gaina /gasca/rata /curca   ies cumva ozn?

nu prea cred,  numai in mintea voastra de oameni glumeti 

Editat de pop_ady44
Link spre comentariu

PALMIPEDE

Corect. 

Pentru @pop_ady44: In cazul incubarii oualor de gasca si rata (palmipede) trebuie crescuta umiditatea in incubator iar din a 15 zi ouale trebuie racite (pana la 25 grade parca, trebuie sa verific) prin deschiderea usii incubatorului. In asta a constat atentionarea de mai sus.

Stima,

Link spre comentariu

da asa este trebuie racite si umectate (stropite cu apa sub forma de film fin )

am incubat vreo 192 bucati si mi-au iesit 109 pui ,(gasca ),un incubator plin 

si rata am incubat 39 oua si o iesit 18 pui 

dar proprietarul oualor de rata nu o stiut sa imi spuna cat de proaspete/vechi sunt 

nu spun ca nu am distrus o prima sarje de oua de gasca (81)pentru ca nu stiam ca trebe umectate si umezeala dusa la 70-73% si trebe umectate 

curca nu o sa incubez nici odata ca sunt extraordinar de sensibili pui 

prepelite am incubat foarte multe si acolo trebe respectat niste chesti interesante 

Editat de pop_ady44
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

As dori sa construiesc un incubator,citind despre ce ati intimpinat   cit si cerintele tehnice  nu mi se pare gluma  . Cu ajutorul dumneavoastra  sper sa fac in prima faza un proect   apoi sa trec la realizarea lui . Pentru automatizare  va propun un mini PLC costa 150 E (e mult?)   pot sa-l programez singur nu e mare lucru  .De miine merg la talcioc sa vad ce gasesc  ,va doresc o zi buna 

LA MULTI ANI celot ce sarbatoresc ziua numelui.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

am trecut la construirea unui nou incubator de data aceasta cu rame de aluminiu (cornier de 20/20)

programul(softu)il face colegu Bercioiu 

ce problema intampin si va cer sfatul ;

1 cornierul find foarte subtire se va uza foarte tare in zona de basculare (boltul de basculare )

ce as putea face acolo ce bucse de cupru sau din ce ?

2 generatorul de aer cald vreau sa-l fac cu 2 ventilatoare de surse 120mm

oare vor fi suficient de fiabile in timp?

3 as pune comanda pe use (incorporat)cum recomandati sa fac trecerea de pe use pe corp ?

avand in vedere ca sunt cam 30 si ceva de fire 

Editat de pop_ady44
Link spre comentariu

1) Parerea mea este sa fixezi pe rame niste bolturi (eventual suruburi) care vor oscila pe coloanele exterioare, adica oscilatia sa se faca pe suport, nu pe rame.

2) Depinde de calitatea lor.

3) Lasi bucla de cablu si o fixezi in ambele capete atat pe usa cat si pe corpul carcasei, spre balamale bine inteles.

Editat de bercioiu
Link spre comentariu

Am inteles ideea .

si cum spui tu e o idee cu oscilarea pe suportul exterior 

Da asa este ,oscilarea se face prin balansare ,exact ca si la cantar ,la jumatea ramei sunt 2 bolturi/balama .

E acolo e un pic de gandire ,ca la fier merge cu un simplu surub de 6 folosit ca bolt .

Dar aici find asa subtire si avand in vedere ca am 60 grame/ou media si am 64 oua rezulta 3840 grame plus greutatea cofragului si a ramei de incubare eclozare .

Ma gandeam sa dublez pe 5-6cm cornierul cu niste platband de aluminiu de 5mm pe care sa o nituiesc pe lateral sa am in ce bucsa dar aici este marea dilema .

Ce bucse folosesc (material )?

as avea cupru 

sau fier 

La prinderea pe perete nu e problema ca folosesc o plathanda de aluminu sau fier carese va preta cel mai ok

Editat de pop_ady44
Link spre comentariu

Nu ai inteles...

Dai cate o gaura de 6.2 mm pe fiecare parte a ramei, treci prin gauri niste suruburi de 6 mm din interior catre exteriorul ramei (spre peretele interior al incintei), fixezi suruburile cu piulite pe rame, iar pe peretele incubatorului dai gauri in care vor intra suruburile.

Link spre comentariu

Am primit schita este exact cum am gandit-o .

Multumesc de idee 

mai raman separatoarele ce la vechiul incubator erau tesatura de sarma intinsa (aici vreau sa fac ceva sin sticlotextolit 

Vad ca nici eu nu pot pune atasamente .

Editat de pop_ady44
Link spre comentariu

intrebare pentru cei cu experienta mecanica .

-daca pun bucse de cupru cu diametru exterior de 7 si interior de 5 bolt oscilant(fier) in bucse de 4,9 va rezista in timp?

ori mi se va uza bucsa foarte repede ?

precizez ca sunt 4 oscilati pe zi de sfert de tura( teoretic o tura complecta /zi)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări