pop_ady44 Postat Aprilie 15, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 15, 2014 o sa fi tare dezamagit cand il vei pune in incinta :daiera de mere mult succes eu am incercat cu vreo 4 feluri de quarturi si cu vreo 7-8 feluri de scheme simple complexe etc nu am reusit sa o controlez plus ca am citit undeva ca acea fregventa distruge embrioni (sunt doar zvonuri nefondate dar trebuie studiat) Link spre comentariu
comanici Postat Aprilie 15, 2014 Partajează Postat Aprilie 15, 2014 o sa fi tare dezamagit cand il vei pune in incinta :daiera de mere mult succes eu am incercat cu vreo 4 feluri de quarturi si cu vreo 7-8 feluri de scheme simple complexe etc nu am reusit sa o controlez plus ca am citit undeva ca acea fregventa distruge embrioni (sunt doar zvonuri nefondate dar trebuie studiat)Am sa incerc asa cand am sa ajung in acea etapa.Ceata trece printr-un filtru de hota , sau poate printr-o panza , pana sa difuzeze in incubator.Cum iti influenta temperatura ? Link spre comentariu
xaxa Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 exista un vaporizator profi la petshopuri, pentru serpisori iguane si alte alea. numa ca imi vine sa cred ca e cam scumpda poate ca o mica pompa vibrator pentru filtrele de la acvarii si o microduza de 5ron de la sistemele de udare plante prin pulverizare puse in calea ventilatorului ar face treaba pe la 50ron. incubatorul asta seamana intrucitva cu o minisera pt plante exotice, minus transparenta si rasucitorul de oua. Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Aprilie 17, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2014 treaba e ca in perioada de formare a embrionului si incubare nu prea e voie sa cresti mult umiditatea undeva la55%sau putin peste in perioada eclozari trebuie suita umiditatea sus de tot 75% Link spre comentariu
albasete Postat Aprilie 17, 2014 Partajează Postat Aprilie 17, 2014 Felicitari pentru realizare ! Am si eu o nelamurire: la incubatoarele acelea mici din comert am vazut ca nu-i nevoie de mentinerea umiditatii intre anumite valori. Practic, soacra mea intorcea incubatorul cu totul, nu stiu de cate ori/zi, dar nu am vazut sa existe un dispozitiv sau ceva similar pentru apa/umiditate. La acestea de capacitate mai mare am inteles, sunt mai multe oua,etc. Cu ani in urma ma batea si pe mine un gand sa fac incubator din frigider, mai facuse cineva pe la tara, dar...Si mai am o intrebare: cand iese puiul din ou, nu se poate rani in plasa aceea ? Multumesc. Link spre comentariu
comanici Postat Aprilie 17, 2014 Partajează Postat Aprilie 17, 2014 umiditatea trebuie mentinuta in limita a 58-65% in primele 4-6 zile dupa trebuie scazuta la 45-55%pana in ziua a 18 dupa care trebuie sa se suie iar la 65 -75 %dar merge si cu 55-62 %sii cu vaporizor quart urca ca si nebuna la 80-90%si ori cum incerci tot nu e ok plus ca daca scazi picatura de apa o ia aiurea umiditatea plus ca apare condens ce nu e ok pt ouale de gainaSalutareRegret ca revin cu intrebarea care face referire la controlul umiditati, nerealizabila din experimentele dumneavoastra pe baza unui vaporizator ultrasonic.Sunt nedumerit si in masura in care aveti disponibilitatea si dorinta sa impartasiti cu noi din experintele dumneavoastra , v-as ruga sa clarificam cateva aspecte, sigur in masura in care nu va deranjeaza aceasta rugaminte a mea.Din expunerea de mai sus am inteles asa : / daca am inteles gresit va rog ,corectati-ma!/ 1- Fie umiditatea ajunge la valori mari 80-90% in conditii de apa suficienta a dispozitivului ultrasonic , fie daca micsorati cantitatea de apa / scazi picatura de apa o ia aiurea umiditatea, spuneti dumneavastra / banuiesc ca scade drastic si probabil exista o fluctuatie de doua cifre a valorilor citite de higrometru intr-un timp relativ scurt , deci un comportament departe de o stare stabila in jurul valori prestabilitite si o fluctuatie a umiditatii in limite rezonabile ,astfel incat sa se respecte umiditatea recomandata. 2- Condensul care apare . 3-Spuneti ca ati incercat diferite tipuri de vaporizatoare cu scheme complexe, daca ati putea sa fiti mai explicit ar fi bine, nu pot interpreta fraza./ modele diferite de vaporizator si scheme de automatizare diferite ? sau ce ?Eu cred urmatoarele :Valori mari a umiditatii nu se pot datora decat in injectarea unei cantitati de "ceata" mare intr-un timp relativ scurt , timp de raspuns mare a traductorului de umiditate , nu din caracteristica electrica ci doar din pozitionarea senzorului fata de sursa de umiditate, debitul de aer generat de ventilator , neuniformitatea aerului, turbionari . Ati incercat un reglaj al sursei de ceata, fie prin controlarea debitului de apa ,fie utilizand un alt model de vaporizator cu alte caracteristici ,deci modificand implicit debitul de ceata produs de aparatul in sine, /aici doar presupun , asa cum am spus mai sus/ si nu un reglaj in volum prin distribuirea uniforma a cetei in volumul incintei.Pentru condens as interpreta asa: condensul apare , cand se intrunesc cateva conditii ,in functie de temperatura si umiditate /gradul de saturatiea vaporilor de apa in aer/se poate atinge punctul de roua, la contactul a doua fronturi cu temperaturi diferite / aerul este suprasaturat si cedeaza o parte din umiditatea retinuta /vapori de apa/ sub forma lichida.De aici ar rezulta faptul ca ceata cu un grad mai mare sau mai mic de umiditate si cu temperatura diferita / probabil suficient de mica in comparatie cu cea a incintei, a peretilor frigiderului sau a oualelor/ va condensa.Am mai spus dar precizez inca odata poate nu am fost suficient de clar, eu am achizitionat un vaporizator ultrasonic in fapt un umidificator de camera ,controlat electronic cu citire si reglaj al umiditati cu trepte de viteza implicit al debitului de ceata si care se gaseste pe toate drumurile la un pret decent, pe site-urile care vand second hand.Deci dupa parerea mea ar trebui controlata temperatura cetei / o rezistenta electrica de incalzire a apei din cele submersibile utilizate in acvaristica , poate usor modificata din ce am inteles merg undeva pana la 32 de grade /astfel incat ceata rezultata ,sa aibe o temperatura cat mai apropiata de temperatura interna a incintei si astfel se evita fenomenul de condens.Un circuit dedicat , adica pur si simplu o teava din pvc /din cele utilizate la instalatiile sanitare/ pusa pe verticala si care are cateva seturi practicate /la diferite intervale pe lungimea tevii /de gauri dispuse in evantai / 45 de grade stanga si dreapta fata de axa verticala/ gauri cu un diametru determinat prin incercari/ de preferinta cat mai mic zic eu,ca difuzia sa se faca cat de cat sub jet usor de presiune Mai cred ca ar trebui gasita o teava , care sa aibe un corespondent in sensul ca diametrul exterior al tevii utilizate sa poata fi imbracat de un diametru interior al altei tevi /o teava scurta cat tine un set de gauri pe inaltime / ca un manson /, sa culizeze astfel incat sa poti interveni asupra debitului de ceata astupand sau eliberand prin culisare o parte mai mare sau mai mica de gauri.Totusi inca nu as renunta la ideea de a introduce ceata pe ventilator, rezistente, mai ma gandesc.Poate am sa urc azi sau maine in functie de timp un set de poze cu stadiul si componentele achizitionate si costurile orientative implicate in eventualitatea ca un coleg vrea sa-si faca o idee, de cat va cheltui in cazul in care se va apuca de asa ceva.Majoritatea componentelor sunt luate de pe situ-rile pe care le stiti si dumneavoastra si nu din comertul capitalist unde te lasa fara grai, unele sh-uri, altele absolut noi, la preturi uneori decente sau mai mult decat convenabile.Deci nu va fi chiar un cost real , pentru ca au fost achizitionate de-a lungul unei perioade de 6/8 luni cu rabdare si tutun.Va multumesc anticipat pentru raspunsul dumneavoastra. Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Aprilie 24, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2014 (editat) ok va voi raspunde scurt si la obiect frecventa ultrasonica care vaporizeaza apa ucide embrioni daca este pus in interior (testat de mine) daca este pus la exterior e mai complicat am descoperit o metoda simpla de a creste umiditatea metoda e simpla consta in 2-3 colere de calculator care sufla pe luciu apei scazand turatia scazi umiditatea si invers (crescand)cresti eu la 1500-1600 rpm am 55-59 %umiditate care este arhi suficienta pt perioada de incubare la 2300-2400 am cam 75-80 % suficient sa eclozeze chiar si prepelitele citirea de turatie am facut-o cu un aparat profesional imprumutatde la cineva in incitele mari este benefica ventilatia suplimentara mult succes eu cred ca este cea mai ieftina metoda cea cu colere pe vechiul forum mai este un post dar vad ca aici nu apare asa ca o sa raspund aici pt acel post randamentul de 85% lasa de dorit ati eliminat ouale ce le scoti in ziua a 7? domnu caragea ganditi bine ce spuneti eu am avut randament de134 pui din 192 oua .cu oua sortate doar pt deformari ale coji nici barem 1 nu a fost verificat la bec deci dumneata nu a-i luat in calcul acelșe oua care eu nu le am eliminat asa ca DOAMNE multam e ok si vorba lui tata „toata mama isi lauda odrasla chiar de e c----oasa” Editat Aprilie 24, 2014 de pop_ady44 Link spre comentariu
Phaeton Postat Mai 8, 2014 Partajează Postat Mai 8, 2014 felicitarii penrtu realizari dl" pop_ady44" frumoasa realizare,inca o data felicitari! a-ti mai pus sarje, cum merge, a crescut randamentul ? am un frigider zil si vreau sa ma apuc de treba (sa scap de cuscra de langa bucuresti-a auzit ia ceva) ma-ti convins! ma gindeam la o rezistenta de 100w/220v pusa in afara cuvei cu ventilator+temostat, crede-ti ca e deajuns, dar ma-ti pus pe ganduri cu umiditatea, mai analizez, uzer-ul "comanici"ce a mai facut,spunea de niste poze,eram curios! Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Mai 8, 2014 Autor Partajează Postat Mai 8, 2014 umiditatea o cresc relativ usor in marja 50-70% cu mai multe colere de calculatoare sarje am pus deja a 3 urmeaza sa iasa si vedem cum creste/scade randamentul momentan cu oua puse le gramada ma incadrez la 70-75 % daca vreti detali pe pm Link spre comentariu
comanici Postat Mai 13, 2014 Partajează Postat Mai 13, 2014 felicitarii penrtu realizari dl" pop_ady44" frumoasa realizare,inca o data felicitari! a-ti mai pus sarje, cum merge, a crescut randamentul ? am un frigider zil si vreau sa ma apuc de treba (sa scap de cuscra de langa bucuresti-a auzit ia ceva) ma-ti convins! ma gindeam la o rezistenta de 100w/220v pusa in afara cuvei cu ventilator+temostat, crede-ti ca e deajuns, dar ma-ti pus pe ganduri cu umiditatea, mai analizez, uzer-ul "comanici"ce a mai facut,spunea de niste poze,eram curios! Salut Da , am sa pun cateva poze pentru conformitate , sa nu creada cineva ca din plictiseala m-am apucat de posturi, cu stadiul, si cu unele subansamble, sunt departe de finalizare si nici nu intrevad vre-o posibilitate de a termina intr-un timp rezonabil, din cauza lipsei de timp si de a forta testarea. Trebuie inteles din capul locului, ca nu-mi apartine conceptual, eu doar am modificat / major anumite lucruri/ acolo unde am crezut eu teoretic, ca este nevoie de imbunatatiri functionale sau de mod de realizare, plus faptul ca am mers pe varianta de sertare pe care le pot trage afara , pe glisiere, poate un moft dar si cu ceva suport de utilitate in spate. Conceptul ca si principiu de functionare pe ansamblu ,este preluat de pe blogul casasigradina. Ca atare nu pot spune am facut asa , faceti asa ca mine, pentru ca n-am testat si poate fi un esec, ceva in genul 60%-70% randament, cifra pe care eu o consider un fas, hai sa fac ceva ca ma plictisesc. Sincer nu mai doream sa postez, intrebasem in doua posturi cum s-a obtinut un "esec" cu vaporizatorul ultrasonic, nu ceream o solutie , doar cum s-a procedat in ideea, sa trag o concluzie si sa pot evita erorile, dar cred ca cel mai bine, este sa experimentezi singur, sa tragi concluziile si sa refaci solutia daca se mai poate. Deci nu va pot spune ,pentru ca netestand nu stiu , ce anume nu functioneaza cu privire la umiditate , intrebarile si raspunsurile catre si de la domnul Pop , fiind un fel de dialog al surzilor.,,,, no offence Schimbari majore / zic eu /fata de conceptul de pe blogul de mai sus , referitor la functionare: Evitarea unui programator PLC >>utilizarea unui simplu releu cu functii/ +releu de actionare ptr schimbarea sensului de motor.Aici din pacate va trebui si o comanda manuala de aducere pe orizontala dupa cele 18 zile cand incepe eclozarea./ cca 50 de lei/ ca si ponirea dupa doua zile , mai trebuie un timer si un buzzer probabil , nu le detin. Actuator de antena parabolica >>>contine din fabricatie doua limitatoare de cursa , ca atare se poate modifica si realiza extrem de simplu cat se va deplasa tija si va misca sistemul de intoarcere a oualelor./cca 45 lei/ Tubulatura interna pe doua ramuri ptr circulatie aer incalizit, poate si "ceata " in incinta si uniformizare fiin un incubator de volum sigur vor fi problem si diferente de temperatura in straturi, / in jur de 90 de lei/ se poate opta ptr varianta de tubulatura utilizata in instalatii sanitare cu costuri mult, mult mai mici. Posibil un circuit separat de umidificare / inca nu m-am hotarat unde anume sa introduca ceata / bazat pe un umidificator cu ultrasunete./ cca 60 de lei/ Sistemul de intoarcere bazat pe sumansamblu de rulmenti , impreuna cu glisiera , un moft plus utilitate / de evitat din cauza costurilor/ eu am avut posibilitatea de a le primi gratis, vorbesc de piesele facute pe strung, freza, cadmiate/zincate. Modificari de de constructie Evitarea oricaror repere de lemn, sigur va suferi in timp de la umezeala si temperatura plus deranjul de a face temeinic o curatare dupa utilizare cu substante specifice.Utililizarea unei lampi UV-C pentru "mentenanta" din pacate sunt foarte scumpe cca 130 lei .n-am luat si nici nu cred ca o sa iau. Doua ventilatoare pe generatorul de caldura, utilizare de textolit/ cca 16 lei/ suporturi de ceramica pentru rezistente / modalitatea de a intinde nichelina va fi ca in acel blog o tesatura sa-i zicem/ inclusiv suport ceramic pentru prindere pe textolit a rezistentelor./ cca 25 lei Cum in sistem avem variabile , temperatura, umiditate, debit de aer, ,inertie termica pe senzori PT100 o termorezistenta Jumo /30 lei/ am cautat sa pot interveni asupra parametrilor lor, direct sau indirect./ Termorezistenta era in teca de inox,m-am riscat si m-am chinuit sa o scot din acea teaca o ora , din motive de timp de raspuns , inertie termica mare/ se poate utiliza si PT 100 tip capsula tranzistor dar cu timp de raspuns extrem de mic, eu l-am considerat un neajuns, poate gresesc Pwm pentru ventilatoare / 26 lei/ Variator tensiune ptr Rezistenta electrica / cred ca incerc o dimensionare la cca 130/140 w , cca 45 /50 lei in functie de ce cumperi poti lua si la 10 lei , vre-o chinezarie. Regulator temperatura PID 175 lei. Numarator electronic/ cate intoarceri face combinat cu un releu reed sau un limitator cca 22 lei. Glisiere cca 80 lei in functie de preferinte si loc de achizitie se pot lua mai ieftin De ajuns pe azi. Multumesc pentru rabdare.Poze mai jos http://oi61.tinypic.com/2poz989.jpg http://i59.tinypic.com/iqvgu8.jpg http://i59.tinypic.com/119mrmd.jpg http://i61.tinypic.com/2hf6mbr.jpg http://i57.tinypic.com/250uu8n.jpg http://i59.tinypic.com/fwirte.jpg http://i60.tinypic.com/htxkhs.jpg http://i60.tinypic.com/2byy36.jpg http://i61.tinypic.com/14so106.jpg http://i61.tinypic.com/23uvbbn.jpg http://i62.tinypic.com/15vrc7.jpg http://i61.tinypic.com/qp42gk.jpg http://i61.tinypic.com/2eb8zkx.jpg http://i59.tinypic.com/2i8uo9t.jpg http://i62.tinypic.com/33wws38.jpg http://i62.tinypic.com/r0403m.jpg http://i59.tinypic.com/160apg2.jpg http://i61.tinypic.com/1q0geq.jpg http://i60.tinypic.com/ic8fas.jpg Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Mai 13, 2014 Autor Partajează Postat Mai 13, 2014 (editat) bun uite un filosof care vrea sa faca un incubator artizanal dar investeste 1000lei si vei obtine ce? un esec din cauza oualor sau a greselilor inevitabile de constructie eu cu acei bani fac 3 si imi mai ramane ceva (si nu imi dau cu tezla in coaie ca am investit in nimic ) daca 70 % este esec apoi ce sa zic fa dumneata mai performant (precizez clar ca nu am verificat nici barem 1 ou daca este cocosit si nu am verificat la 7 zile daca a-u fecundat le-am lasat sa vad ce iese) daca mneata crezi ca discutia noastra a fost cea a 2 surzi te rog frumos sa ma ierti si sa nu imi mai poluezi topicul pe vitor pastreaza-ti ideile ingineresti pentru mneata sau fati un topic de idee inginereasca multe scuze of topic dar nu am reusit sa imi controlez nervi si ma suparat nesimtirea unor oameni Editat Mai 13, 2014 de pop_ady44 Link spre comentariu
marius_3004 Postat Mai 14, 2014 Partajează Postat Mai 14, 2014 Un procentaj de 70% reusita la incubatie e unul multumitor,il poti creste verificand ouale inainte de a le pune la incubat cum spunea cineva mai inainte,chiar cu o sursa de lumina si o gaura intr-un carton,se vede embrionul,cele care nu au le elimini.Ca sa cresti sansele ouale care le vrei puse la incubat se aduna cam cu o saptamana inainte si se pun la pastrare intr-o camera cu temperatura pana in 20 grade cat de cat constanta(adica fara fluctuatii de temperatura,intoarse in fiecare zi.Umiditatea o poti creste cu fitile puse in vasul cu apa din care scoti cat e necesar(faci probe).Asa nu ai nevoie de ventilatoare separate.Imi cer scuze,n-am citit tot topicul,poate a fost oferita solutia.Cel mai mare procent obtinut a fost undeva pe la 85% incubatie reusita.Succes. Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Mai 19, 2014 Autor Partajează Postat Mai 19, 2014 (editat) deci am avut asa 138 pui vii 3 cazuti in tava cu apa 28 morti in ou (aveau un fel de umoare apoasa si erau inecati banuiesc ceva gaini hranite cu furaje nonconventionale (sunt de la aceeas gazda toate)) 19 oua tulburi (nefecundate) si 4 sparte la introducerea extragerea sertarelor ouale nu sunt sortate decat la ochi sunt luate la gramada daca nici asta nu este un rezultat multumitor atunci eu cred ca vreti perpetum mobile adica imposibilul umiditatea am rezolvat-o tot cu un termostat si 2 ventilatoare care merg si pentru termostatarea calduri am reusit sa o controlez in pragul 50-90% am introdus o rezistenta de la un fierbator in apa si am incalzit apa in praguri 40grade 45 grade 50 grade si uite asa a crescut si umiditatea peste 45 grade am avut probleme cu ambalarea termica a incintei dar si umiditatea a fost exagerat de mare93% acuma trebuie un meserias care sa lucreze cu un senzor de umiditate sa faca un controler se baga cineva? Editat Mai 19, 2014 de pop_ady44 Link spre comentariu
rodanny Postat Mai 21, 2014 Partajează Postat Mai 21, 2014 Salutari, Intreresant proiectul.. Dar nu gasesc nicaieri schemele si codul sursa..... Se pot posta ? As dori sa imi termin si eu clocitoarea inceputa acum 2 ani..dar de care nu am mai avut timp... mai am daor partea electronic si un pic la invartirea oualelor..... Va multumesc, Danny Link spre comentariu
bercioiu Postat Mai 22, 2014 Partajează Postat Mai 22, 2014 Proiectul nu este postat pentru ca nu este open source. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum