vcdec Postat Martie 18, 2014 Partajează Postat Martie 18, 2014 Felicitari si sa-ti iasa pui electronisti, cu atata electronica in clocitoare... Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Martie 18, 2014 Autor Partajează Postat Martie 18, 2014 multumesc Vcdec fiecare aparat este aproape necesar 1-termostat este musai 2-hidrometru este necesar 3 timer este o usurarte nu tot trebuie sa ma duc eu sa misc ramele (eu uit el nu ) in rest ar mai fi alte aparate destul de necesare dar nu ma obosesc sa le construiesc acu vedem peste 19 zile cat de electronisti vor fi puii Link spre comentariu
Feretech Postat Martie 18, 2014 Partajează Postat Martie 18, 2014 Am terminat si eu incubatorul si am trecut la teste https://www.dropbox.com/s/i5565kwbjk0ksri/DSCK0348.JPG https://www.dropbox.com/s/mvj3vnt8d986kg4/DSCK0341.JPG https://www.dropbox.com/s/k997960v4nnous7/DSCK0351.JPG Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Martie 18, 2014 Autor Partajează Postat Martie 18, 2014 cate oua poti pune la incubat odata? Link spre comentariu
Feretech Postat Martie 18, 2014 Partajează Postat Martie 18, 2014 Inca nu stiu, daca calculez dupa un cofraj de oua ar intra cca 200 buc dar trebuie sa gasesc o solutie pentru suportul de oua care sa permita o circulatie a aerului cit mai buna.Circulatia aerului se face prin tubulatura cu 2 ventilatoare (1 sus 1 jos) blocul de rezistente am amplasat in locasul compresorului.Am montat si o rezistenta de 120 W /12V in caz de pana de curent sa treaca la alimentarea pe baterie si sa mentina caldura! https://www.dropbox.com/s/9z7ihk8b1yzh72x/DSCK0346.JPG Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Aprilie 4, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2014 la 19 zile deja am prima oratanie piscuitoare ouale sunt puse de duminica de la ameaza deci numai duminica ar fi 21 zile maine il pozez dupa ce se usuca :dans:multumesc inca odata tuturor celor care sau obosit cu prostiile mele si cu ideile mele si m-au rabdat cu toate ca sunt pisalog Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Aprilie 6, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 6, 2014 http://www.99poze.ro/839154/ poze cu puisori Link spre comentariu
GeoMar Postat Aprilie 6, 2014 Partajează Postat Aprilie 6, 2014 Sa-ti traiasca. Cati au iesit? Din cate oua? Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Aprilie 6, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 6, 2014 91 oua au iesit 124 pui viabili si care au viitor vi iesiti din ou au fost cam 135 dar au mai decedat Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 6, 2014 Partajează Postat Aprilie 6, 2014 Dintr-un ou ies mai mult pui? Subiectul asta ar merge mutat la o sectiune de realizari, ca are informatii utile pt alti posibili constructori Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Aprilie 7, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2014 sa pierdut un 1 din fata lui 91 tastatura cu bateri bata-o vina dei rectific din 191 oua au iesit 124 pui viabili (*vi si sanatosi)daca mai trebuie ceva informati despre realizarea incubatorului, eu ce am pun la dispozitia tuturora ,inclusiv mana de lucru (asta contra cost) Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Aprilie 10, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2014 la incubatorul meu cu 3 rame sa facut un frate mai mare cu 7 rame sa vedem cum va merge asta voi pune si poze cu el Link spre comentariu
unuldinei Postat Aprilie 10, 2014 Partajează Postat Aprilie 10, 2014 Felicitari pentru cei care duc lucrurile la capat ! Quartz-urile mai precise sunt cele in format mare , eventual cu "4 picioare". Am cateva intrebari : Ouale stau lejer in plasa aia ? Ce dimensiuni are ochiul plasei din interiorul ramei ? Parametrii de control ar fi : - temperatura la interior ; - umiditatea la interior; - cate intoarceri pe zi ; - aerul trebuie improspatat ; ???Toti parametrii astia au un grafic pe zile ? Acuma ... cu atatea succese in domeniu cine se apuca de un abator automatizat ?? Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Aprilie 11, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2014 ouale de bimensiune normala stau char lejer acolo cele mai mari sunt cam stramtorate dar am gandit un altfel de sistem(cofrag )in interior este doar citita umiditatea si astfel o poti creste/scadea manual temperatura este controlata de un ds18b20 cu pic 16f648 si este destul de precisa intoarceri la 90 grade face 4 /24 ore mai exact basculari la 90 grade improspatarea aerului se face automat prin tiraj natural (are 2 gauri una sus una jos )nu am grafic pe zile si nu ma nici prea intereseaza Link spre comentariu
CIBY2 Postat Aprilie 11, 2014 Partajează Postat Aprilie 11, 2014 Felicitari pentru realizare, dar totusi un procent de 70% eclozare mi se pare cam putin. Un 80-85% ar fi fost Ok pentru o instalatie homemade.Ai verificat inainte daca ouale au plod? Daca da, ai fost atent pe care dintre rame a fost eclozarea mai slabuta? Ma gandesc ca exista diferente de temperatura pe zone, diferente care trebuiesc corectate prin fluxul ventilatiei interioare. Pentru aerisire nu este bun sistemul cu gaura sus si gaura jos. Cel mai bine este o priza de aer in spatele elicei ventilatorului cu posibilitatea de obturare partiala. Cantitatea de aer introdusa este mai mica in primele faze ale incubatiei. Si da, trebuie un grafic, daca ne intereseaza marirea productivitatii!Dar vei castiga experienta si rezultatele se vor imbunatati!PSCred ca stii ca exista doua faze, incubatia pana la 18-19 zile si eclozarea, dupa aceea. Temperaturile difera, la fel si cantitatea de aer. In timpul eclozarii ouale nu se mai intorc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum