Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Timer 12 ore/ 21 zile pentru construirea unui incubator


pop_ady44

Postări Recomandate

De scazut o scazi simplu ,evacuand aeru afara cu un mic ventilator .

 

Da dar cu o conditie: ca aerul care intra inapoi sa aiba umiditate mai mica decit cea dorita (probabil ca este valabil mai tottimpul), dar ce te faci daca umiditatea exterioara este ridicata?

 

Propunerea mea este sa fortezi condes pe un element peltier urmind ca apa conensata sa fie evacuata.

Aerul de recirculare poate sa treaca peste partea rece a unui element peltier ce are partea calda expusa la exterior sau cel putin nu in contact cu aerul recirculat.

Gradul de condens se poate regla prin controlul tensiunii sau curentului ce alimenteaza elementul peltier.

 

Numai bine!

Link spre comentariu

Da de acord  dar cand  umiditatea esterioara e mare, nici cea interioara nu scade ca sa avem  creste sa putem   scadea .

 

Nu inteleg ce vrei sa spui.

 

Daca nu ai nevoie sa scazi "niciodata " umiditatea, atunci nu ai nevoie de solutia propusa de mine, dar daca totusi trebuie sa limitezi umiditatea maxima la - sa zicem 70% (nu stiu care sint recomandarile), atunci o poti scadea prin metoda propusa de mine dar limitind aportul de aer exterior sau trecindu-l mai inti pe la celula de condensare a umiditatii.

 

Spor!

Link spre comentariu

De exemplu ;

Cand vremea este mohorata ,este umiditate in aer, in incubator este umiditatea ok pe motiv ca nu mai porneste„ vaporizorul” ,si schimbarea narturala de oxigen se face introducand si umiditate de la exterior (TIRAJ NATURAL LIBER) care este incalzita si un pic uscata de ”aeroterma„interna care face caldura .

intrarea de aer este in partea de jos a ”incubatorului „si in fata obligand aerul rece ce intra sa treaca pe la incalzire 

iesirea este in spate si are un ventilator care este pornit doar la nevoie (aerisirea zilnica ,umiditate mare )

In teorie e greu de explicat cel mai ok este cand omul vede negru /alb sau pipaieste miroase ,

Link spre comentariu

Solutia lui sesebe cu element peltier este foarte buna.

 

Cred ca acest element de condensare n-ar trebui sa fie in contact direct cu volumul de aer din incubator pentru evitarea perturbatiilor termice.

Il vad amplasat intr-un ghid (tub, canal) aer prin care este recirculat aerul si condensul rezultat deversat in rezervorul cu apa al incubatorului.

 

O alta metoda simpla de control al umiditatii ar fi pe cale naturala prin obturarea controlata a luciului de apa expus aerului cald din incubator.

Am vazut chestia asta facuta cu gauri a caror suprafata expusa este reglata prin cercuri pivotante peste ele.

Link spre comentariu

E greu sa va explic cam cate experimente am facut eu in 3 ani si cate oua am distrus .

Si sa stiti ca  in tot deauna  solutile  cele mai simple sunt si cele mai fiabile si cele mai  bune.

SPOR 

Editat de pop_ady44
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Numai de la cine o facut incubatorul au de la cel care o proiectat (Timerul )  .

Ori cum  nu este un proiect open source ,de acea nu gasesti scheme .

Editat de pop_ady44
Link spre comentariu

salut,tu ai facut incubatorul,

esti multumit de automatizarea respectiva ?

Eu da sunt super multumit .

Este economic si nu tot trebe sa-i porti de grije daca are umiditate sau daca o scazut apa sau asa mai departe .

Link spre comentariu

?

Nu inteleg acest semn de intrebare .

Este complect automatizat ,daca ramane fara apa in tava de apa , porneste o pompa, sa o complecteze ,

daca scade umiditatea ,o creste singur crescant temperatura apei din tava .

Intoarce singur ouale la intervale stabilite .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări