Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Circuite de limitare la suburi

spinach

Postări Recomandate

Salutam,Am observat , la mai multe suburi , ca au in componenta un bloc , denumit "limiter" . Este un bloc care preia semnalul util de esire , prelucreaza si limiteaza semnalul de intrare . Acest bloc nu este o protectie a etajului final ; etajul final are protectia lui , propie.Este o protectie a difului ?Este o corectie pentru adaptarea la urechea umana ?Are si alte scopuri functionale ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• spinach

5

• dj_bryz

2

• franzm

1

Top autori în acest subiect

Sper sa nu grasesc se numeste high level ...si din cate i-mi aduc aminte acea functie este pentru semnal ridicat ...in caz ca nu exista iesire Pre-out (neamplificata) din receiver. Asa transforma semnalul puternic in unul normal pentru amplificarea lu si nu distorsioneaza functionand in regim normal.

Link spre comentariu

De fapt ce ma doare ?Am un sub JBL si un amplificator Yamaha . Nu se inteleg intre ele , adica in timp ce amplificatorul furnizeaza la esirea specifica pentru sub un semnal corespondent liniar cu semnalul din boxele fata , subul amplifica tot linear corespondent cu semnalul de intrare . Urechea inca are cerinte diferite , in functie de volum , astfel ca de cite ori modific volum amplificator , trebuie sa umblu la volum sub .Ma gindesc sa modific circuit de limitare din sub , pentru a limita dupa nevoia urechii nivelul de semnal .

Link spre comentariu

Urechea umana , are sensibilitate diferita la frecvente joase fata de medii ; adica , pentru nivele mici de sunet , este mai sensibila la frecvente joase ; pentru nivele ridicate de sunet , cam 100db , urechea aude la fel frecventele joase cit si cele medii .Eu am facut urmatoarea masuratoare :-am injectat in amplificator semnal de 45 Hz-am crescut semnalul -am masurat in permanenta nivelul de semnal de pe esirea de sub si de pe boxele fata -am repetat operatia cu semnal de 1000 Hz Ce am constatat:-ca in ambele situatii , masuratorile releva corespondenta intre cele 2 semnale , ba chiar sint cam identice graficele .-treaba este peste tot la fel , adica si daca se trece semnalul prin procesorul DSP , si daca se trece semnalul pe regim de "pur direct" , adica numai analogic.Concluzia : amplificatorul meu , nu face corectia fiziologica pentru urechea umana .Dar Yamaha nu sint producatori banali de amplificatoare ; ei au treditie consacrata . Probabil ca in conceptia lor ,corectia se face in interior subwofeer.Am studiat citeva suburi , produse de ei , respectiv SW-515 si sw-1500 ; nu am gasit altceva decit circuitul tip Limiter . Sau poate ca driverul lor are un raspuns care se adapteaza la urchea umana .Ce parere aveti ?

Link spre comentariu

Probabil nu se suporta subul cu amplificatorul ...desii nu cred ca asta ar fi problema. Mai exact care este durerea ta? Ca nu urca o data cu amplificatorul?Incearca o schimbare ,poate tipul tau de dorinta nu accepta combinatia din acel sub si amplif.Poate ai pretentii mari..nu stiu ce sa zic pentru ca fiecare are un fix al lui.(sper ca stii de gluma) :limb: Poate mie mi-ar placea cum suna..iar tie nu.

Link spre comentariu

Chestiunea este departe de gust ; este deranjanta . Adica in mod concret . maresc volumul la amplificator si subul se aude prea tare , trebuie sa il dau mai incet . Daca nu il reglez , se ajunge la aprox 60 w , subul sa fie la maxim si sa inceapa sa hirie.Acuma , cine stie , poate ca am eu urechile anormale .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări