Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare boxe de podea pentru amplificator JVC

Vizitator C_Ionut

Postări Recomandate

Bingo ZAL. Mi-ai luat-o inainte...Acum, eu nu inteleg de ce postezi incinte de 350 ron, cand ti-ai propus buget de 1500 max. Sa spunem 1250 ron. Cauta in liga celor de peste 1000 ron. Te pierzi in "nimicuri"...Vei gasi de vanzare (cauta Google), Magnat MSP 100Merita studiat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 44
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

9

• Luca

6

• hpavictor

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator C_Ionut

Faptul că mă straduiesc să respect sugestiile dvs imi limitează mult căutările "50-70W~35Hz-20.000Hz90-92dB/w/m3cai" iar condiţia ca boxele să fie pe 8 ohmi a avut ca rezultat ce se vede mai sus. Acum parcă nu m-aş hazarda să arunc peste 1000 de lei pe niste boxe sh achiziţionate din altă localitate fără să le ascult, datorită riscurilor existente; cam seamănă a loterie , că vorba aia "pe dinafară vopsit gardul, pe dinăuntru leopardul". Eu continui să caut şi dacă aveţi sugestii sunt binevenite. Magnaturile msp 100 au 100/140 watt si sunt pe 4 ohmi.O întrebare să nu mor prost: dacă su fost schimbate suspensiile difuzoarelor mai există vreo şansă ca acestea să-şi menţină proprietăţile anterioare schimbării? Pentru că am văzut multe anunţuri care specifică ca sunt schimbate suspensiile difuzoarelor de bas dar că aceste se aud impecabil. Care ar fi adevărul?

Link spre comentariu

E simplu : vazatorul aude intotdeauna " doar " impecabil . Clientul de obicei...are alta parere , dupa cateva saptamani de auditie . Le va vinde si el unui altui client , la fel de fraier , in continuare !Uita de orice tip de incinte asupra carora s-a intervenit , in special la cele care s-a " tunat " filtrul , prin inlocuirea condesatoarelor originale si s-au montat condesatoare MKT / MKP :bataie , au difuzoarele rebobinate , reconate sau suspensia inlocuita . Genul ala de gunoaie sunt doar pentru prostii fara bani ( evident si fara creier :) ) sau adeptii unui anumit user , celebrul consultant Elforum :flori .PS : la nivelul ala de pret , nicio incinta nu poate fi buna . Nu are cum . De ce oare nu se va vinde niciodata pe okazii Mercedes CLK la pret de Supernova :) ? Incercati sa nu fiti idioti .

Link spre comentariu

@nomikos,

Cum sa dai 1200 lei pe niste boxe clasice nemtesti ce au bass de 20 cm ? fac maxim 400 lei.

Ce au bass de 20 cm Vifa...

Oricum, au 4 ohm, si le retrag de pe lista!

@C_Ionut;

Eu nu am pus sugestiile alea ca litera de lege, ci doar orientativ. Nu spune nimeni ca nu pot fi in doua cai, sau ca nu-i bine sa poata sustine peste 100w, sau chiar 200w, s.a.m.d. Din contra... dar, sub aceste valori, nu cred ca as cauta, personal... spuneam doar ca e bine sa te orientezi peste un anumit nivel, daca tot ti l-ai propus.

Ca sa fiu sincer, personal mi-ar fi frica sa achizitionez sh, in orice conditii... desi am facut-o de multe ori, si n-am avut surprize. Dar, am facut-o doar cu vizionare, si cu ochi de vultur...

Link spre comentariu

Canton mi-au făcut întotdeauna impresie bună, cele de mai sus fiind şi pe 8 Ohmi ar fi bune. Sufrageria nu e o problemă ptr ele..................Cine are doar boxe de Kashtan ar trebui să se abţină. :ras:

Link spre comentariu

De ce ? Oamenii sunt fericiti cu ele , nu cu gunoaie pline de viermi si gandaci nazisti . Alea sunt cele mai bune ( compresie , impedanta 8 ohmi si sunet HiFi adevarat , din epoca sovietica ) nu au condesatori MKP / MKT ci doar PIO , sa moara dujmanu' cu bale la gura ca magaru' la plua ...Am avut 8 bucati ... imi pare rau ca le-am dat .

Link spre comentariu
Vizitator C_Ionut

Domnule Nomikos – sugestiile dvs le-am luat şi eu tot cu titlu orientativ; dar tot nu ştiu de câţi watt maxim pot pune boxele pe acest amplificator (http://www.hifiengine.com/library/jvc/a-s7.shtml) . Deci de câţi watt mimin şi câţi watt maxim pot să pun boxele? (de o săptămână citesc pe net toale legendele urbane şi ştiinţifice despre cum se măsoară puterea boxelor şi sunt mai în ceaţă ca la început când aveam o părere relativ bună despre cunoştinţele mele legate de acest subiect – acesta este şi motivul pt care am apelat la ajutor de specialitate, adică la ajutorul vostru).

Domnule Luca acest amplificator l-am achiziţionat pt ca doresc să-mi fac o linie audio vintage, iar acest produs se afla într-o stare aproape excelentă faţă de ce se găseşte pe piaţă, iar comparativ cu alte amplficatoare la fel de “bătrâne” acesta este chiar de putere mare. Vreau să mă bucur de muzica de pe cele 500 de casete care le mai am şi pe care nu le-am mai ascultat din anii ’90. Vreau un sunet analog redat cat mai curat şi clar inclusiv de pe vinil. Din această cauză nu aşi dori să-l schimb. Aşa arată “bijuteria”

post-83140-139829752625_thumb.jpg

Link spre comentariu

C_Ionut, ca să fiu cît mai uşor de înţeles, uite cum aş proceda eu: aş alege nişte boxe în care diful de joase să aibă puterea reală cel puţin egală cu a amplifului în toată banda audio (e vorba de acea 20Hz-20kHz). Dacă nu am acces la astfel de date, atunci măcar duble ca putere faţă de amplif, e vorba de puterea declarată pe etichetă, cea reală fiind incertă. Aşa stau liniştit în privinţa boxelor că nu se defectează dacă dau un pic mai tare volumul. Ca să stau liniştit şi în privinţa amplifului, aleg boxe pe 8 Ohmi, aşa nu va fi forţat la volum mare.

Dacă schimb vreodată ampliful, boxele pot funcţiona cu oricare altul, indiferent de marcă sau epocă în care a fost produs. Cu unele de 4 Ohmi e mult mai dificilă găsirea amplifului potrivit ptr ele.

Alt criteriu e camera de audiţie, aici apare variabila: boxe închise sau bas-reflex. În privinţa celor bas-reflex, majoritatea nu sînt realizate corect, sînt proiectate doar să arate frumos şi deschiderile sînt simple supape ptr diful de joase. Cu cele închise treaba e mai simplă, e nevoie doar să fie etanşe.

Astea sînt nişte criterii generale, depinde restul de buget, ofertă, condiţiile din casă...

....................

În cazul amplifului tău, ai nevoie de boxe de 8 Ohmi (restricţie impusă de STK-urile finale, radiator şi alte detalii), ori de 100W minim, ori cu diful de joase de minim 50W reali.

Link spre comentariu

Eu vad problema putin altfel. Amplificatoarele au specificata o putere, debitata in anumite conditii; Banda utila, atenuare la capete de banda, distorsiuni, etc.

Puterea marcata pe incinte, reprezinta o capabilitate in putere (cat poate suporta incinta), pe o anumita perioada de timp, intr-un anumit registru de frecvente/semnal alb, intr-o perioada anume de timp, fara a se distruge termic/mecanic.

Poti achizitiona incinte cu putere mai mica decat a amplificatorului, in ideea in care (cel putin eu asa fac), nu depasesc volumul peste 70%. Poti avea amplificator de 150W/8ohm, pe incinte de 50W. Nu-i nici o problema, in afara neatentiei sau tentatiei.

-Primesc 50W curati.

-Reprezinta o investitie, in ideea in care, in viitor, schimbi amp.

Este valabil si reversul. Nu sta pe ganduri la valori. Cumpara calitate. Nu se stie cand vei schimba piesa complementara, cu una de calitate mai buna.

Pe de alta parte, poti avea un amp. nenorocit de 50W, si niste superbe incinte de 150W. Cu credinta ca nu le poti arde, vei pompa in ele semnal corectat la capetele de banda. O crestere in aplitudine cu 3dB, reprezinta teoretic o dublare a puterii pe zona aia. Amplificatorul, incapabil de a sustine cresterea asta, reteaza semnalul, si trimite curent continuu in incinta. Si POC!

Eu am Technics SU-V300 pe Tesla ARS 9204, de 3 ani. Si totul e perfect.

Link spre comentariu

Nu-l mai speria cu curentul continuu în boxe, sînt cazuri rarisime. Asta se întîmplă doar dacă ampliful nu are protecţie cînd se defectează trz finali (nu e cazul aici, ampliful e protejat şi la semnal supramodulat şi la tensiune continuă la ieşire) sau chiar bagă cineva semnal dreptunghiular de frecvenţă foarte joasă dintr-un generator. Am făcut astfel de experienţe şi în afara deplasării comice a membranei difului de joase înainte şi înapoi nu s-a-ntîmplat nimic, căci boxele erau mult mai forţoase ca bietul amplif. În plus a trebuit să modific intrarea ptr a putea introduce semnalul, cond de la intrare izolînd galvanic.Acest JVC nici nu ar putea ajunge în situaţia descrisă, e vorba de alte amplifuri, realizări de maidan şi folosire asemenea, cu legende proliferate apoi pe net.

Link spre comentariu

Cu atat mai mult... o veste buna in plus pentru el. Mi-a facut si mie pofta, si am tot cautat chestii in ~400 ron. Tocmai am ratat niste JVC-uri, imi vine sa-mi dau una in cap...In rest, deocamdata, multe panarame.

Link spre comentariu

JVC e o marcă mai puţin cunoscută la noi, unde Akai făcea legea în anii 80, iar după 90 dacă nu aveai Technics erai jalnic. Alte mărci ştiute de români sînt Sony, Denon-Onkyo şi Yamaha, în rest pustiu.JVC făcea scule de calitate fără să se complice excesiv în scheme, eficiente.Am avut o linie între 1996-2002, acum îmi pare rău după ea.

Link spre comentariu
Vizitator C_Ionut

Vă mulţumesc încă odată pt răbdarea de care daţi dovadă!Într-un final cred ca am găsit boxele câştigătoare! Este vorba de pioneer cs 605, vânzătorul afirmă ca sunt în stare excelentă iar difuzorul de bas are 30 de cm, dar nu are suspensia cauciucată (cel puţin aşa mi se pare mie). Am căutat pe net şi nu am găsit mare lucru. Am ataşat şi 2 fotografii care nu sunt de la boxele pe care vreau să le achiziţionez. Au un singur mare defect costă 300 euro! Sfaturile dvs:sunt ok specificaţiile pt amplificatorul meu? este cât de cât preţul real? merită cumpărate, şi dacă da la ce preţ?

post-83140-139829753308_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări