Ombladon2002 Postat Februarie 3, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2014 Schema urmatoare este buna pentru ce am eu nevoie? Mai am nevoie de altceva ca sa o realizez? Link spre comentariu
leo 17 Postat Februarie 3, 2014 Partajează Postat Februarie 3, 2014 la mivarom comanda e de 25 de lei plus transport 8 lei ...ia din recuperari ...e mai economic asa ...sau apeleaza la un prieten sa te ajute cu ceva componente ....poi ce ai facut tu comanda e ok Link spre comentariu
Ombladon2002 Postat Februarie 3, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2014 Stiu cum lucreaza cei de la mivarom,nu am pus restul de piese in cos pt ca nu avea rost.Sa recuperez,nu am de unde,iar toti prietenii mei sunt la stagiu in care pentru ei rezistentele sau sigurantele sunt acelasi lucru,deci nu ma poate ajuta nimeni. Link spre comentariu
ovy83 Postat Februarie 3, 2014 Partajează Postat Februarie 3, 2014 in locul la d3 nu as pune 1n4148,as pune un mbr 1645.schema aceasta o folosesc la un atv pentru copii cu motor de 100w/12 v si merge fara probleme.la buz 11 -radiator mare ,la mbr unul micut. bafta! Link spre comentariu
ovy83 Postat Februarie 3, 2014 Partajează Postat Februarie 3, 2014 potentiometrul l-am adaptat la picior(acceleratie) si in momentul cand deaccelereaza blocheaza putin motorul. cu aceata schema are si putere-nu musai la accelaratie mare si viteza.doar cu bateriile stau cam prost...tensiuni la intrare in modul si iesire:U in=12v,U out=11,40 V.atv-ul l-am primit cu o bat de 6v/4ah si un "motoras". am modificat cam toata inst.electrica. de motor a fost mai greu,nu mmai stiu de pe ce site l-am luat.aa...l-am luat cu tot cu reductor,pentru roti. Link spre comentariu
Ombladon2002 Postat Februarie 3, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2014 In loc de D3 o sa pun un MBR 760. Link spre comentariu
leo 17 Postat Februarie 3, 2014 Partajează Postat Februarie 3, 2014 cauta o sursa pc defecta si ei de acolo o dioda de reresare iesire ....una de putere ...e mai fiabila pt montajul tau Link spre comentariu
Ombladon2002 Postat Februarie 3, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2014 Pai de acolo am scos si MBR-ul,mai am si 2 diode SBL3040PT,STPS30L40CW..adica toate diodele din 2-3 surse defecte. Link spre comentariu
aly4quad Postat Februarie 3, 2014 Partajează Postat Februarie 3, 2014 mai trebuie spus ca in functie de ce il pui pe motor sa faca, acel motor va cere mai multi amperi, banuiesc ca acel consum de 200w se refera la mersul in gol, nicidecum in sarcina.P.S. Una e daca ii pui o elice mica pe post de ventilator si alta e cand il folosesti pe post de macara sa iti ridice jde mii de kilograme... E o parere... Este consumul cu axul aproape blocat....NU POT SA CRED... Link spre comentariu
Ombladon2002 Postat Februarie 3, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2014 Este consumul cu axul aproape blocat....NU POT SA CRED...Ce-i asa de incredibil?Mie mai ciudat mi s-ar parea un motor care in gol consuma 200w la 12V... Link spre comentariu
Ombladon2002 Postat Februarie 7, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2014 potentiometrul l-am adaptat la picior(acceleratie) si in momentul cand deaccelereaza blocheaza putin motorul. cu aceata schema are si putere-nu musai la accelaratie mare si viteza.doar cu bateriile stau cam prost...tensiuni la intrare in modul si iesire:U in=12v,U out=11,40 V. atv-ul l-am primit cu o bat de 6v/4ah si un "motoras". am modificat cam toata inst.electrica. de motor a fost mai greu,nu mmai stiu de pe ce site l-am luat.aa...l-am luat cu tot cu reductor,pentru roti. Asta am reusit sa fac cu ce aveam prin casa. As putea testa circuitul fara sa folosesc un mosfet(neavand unul)? Daca da,cum? Link spre comentariu
ovy83 Postat Februarie 7, 2014 Partajează Postat Februarie 7, 2014 din pinul 3 al 555 pune un led inserat cu un rezistor de 1k la + si ar trebui sa varieze ''lumina''in functie de ajustarea semireglabilului.nu prea se intelege bine foto si incearca sa o redimensionezi.presupun ca pe radiator se afla acea dioda mbr? pentru mos trebuie unul mai maricel Link spre comentariu
Ombladon2002 Postat Februarie 7, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2014 Multumesc pentru ajutor,asa am facut si functioneaza.Da,pe radiator se afla un MBR760.Inca nu am de unde sa iau un mos,nu cred ca se poate recupera dintr-o sursa de pc,nu? Link spre comentariu
ovy83 Postat Februarie 7, 2014 Partajează Postat Februarie 7, 2014 nu se gasesc pe placi de sursa.va trebuie unul N-MOSFET pe 50V si minim 30A,cel mai apropiat fiind buz 11 sau mai bun buz 111 55V, 80A este cam scump dar o sa faca fata si la un motor de 300w. Link spre comentariu
Ombladon2002 Postat August 28, 2014 Autor Partajează Postat August 28, 2014 Pana la urma am folosit un IRF 540 (just for fun,deoarece nu mai aveam nevoie de variator pentru motorul de 200W,dar am vrut sa il probez) doar ca apare o problema cand alimentez cu el un motor mai mic (50W),adica motorul "tremura" ceva mai mult la turatie mica,dar isi pastreaza tremuratul si la turatie maxima,se comporta exact cum se comporta si cel de 200W,atunci cand scot din circuit dioda antiparalel,adica se balbaie/tremura,care sa fie problema? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum