Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Care este cea mai muzicala lampa?

Badman

Postări Recomandate

• Răspunsuri 80
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Badman

13

• zal

11

• hpavictor

11

• adigh

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Daca tot ti-ai exprimat parerea despre cea mai xxx lampa , de ce nu-i lasi si pe altii sa se manifeste ? Crezi ca doar tu ai dreptate si altii nu ? Oricum sper :) ca Vasile sa inchida aceasta sectiune , daca tot ti-ai manifestat parerea in acest sens , ca se va distruge si acest topic . Nu o sa mai ai motive sa intervii impotriva celor care nu au parere buna despre KT1x0 , 6L6 sau EL34 :) .Mai sunt multe lampi , majoritatea mai bune decat cele enumerate , spre exemplu PL509 sau GU81M :) .Daca unii useri habar nu au sa le foloseasca , nu inseamna ca ele nu sunt bune !

Link spre comentariu

Să fie bine, ca să nu fie rău... (Trăiască Hagi!), de aia propun construirea unui lampofon sau tubofon, valvofon (era să scriu o prostie aici) în care să ascultăm toate lămpile posibile, pe principiul xilofonului.

Link spre comentariu
  • Administratori

ce a ajuns topicul meu... unii dintre voi aveti un dar nemaipomenit de a freca orice discutie indiferent daca este serioasa sau nu.

Maine fac curat ce nu e la obiect va fi sters adica ce nu seamana cu asta:

lmi place lampa x in configuratia y

Link spre comentariu
  • Administratori

Facati o lista cu cele mai cunoscute lampi fabricate pentru audio si eu le pun in lista de vot. Exotismele si ciudateniile nu am sa le pun in lista oricat de extraordinare le-ar crede unii.

Link spre comentariu

Vasile , mai bine ii lasi sa se gandeasca o luna , timp in care sectiunea va fi inchisa .Daca nu le trece febra pana atunci , desfiintezi sectiunea .E simplu :) !Maidanezii de pe strada se vor opri din latrat , aproape sigur .

Link spre comentariu

Cele mai răspîndite lămpi finale la noi şi cele mai uzuale configuraţii folosite:EL34EL84 (6P14P)6P3S (6L6G)6P3S-E (5881)807GU50Apoi sub formă de tabel cu fiecare lampă: CT (contratimp) sau SE, cu variantele de funcţionare pentodă, ultraliniar, triodă. Ptr completare se poate adăuga şi negativare automată sau fixă la fiecare, dar ies prea multe căsuţe.

Link spre comentariu
  • Administratori

Ok, am sa o mai completez eu un pic.

Daca nu le trece febra pana atunci , desfiintezi sectiunea .

Nu se desfinteaza nimic, este foarte utila aceasta. Eu am invatat multe lucruri de aici si cred ca sunt o gramada care sunt in aceeasi situatie ca mine. Ca sunt 70-80% aiureli asta e alta problema si se datoreaza userilor sociopati si nu sectiunii dar totusi daca asculti pe cine trebuie inveti multe.
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Vasile, legat de muzicalitatea unei lămpi,capcana e mare, se dau exemple de tuburi care au fost văzute doar in poze sau care nu au fost ascultate niciodata,eu nu stiu cum poti spune de tubul X ca e mai muzical decît Y daca nu ai ascultat amplificatoare cu adevarat hi_fi,construite cu tuburile date ca exemplu.În continuare eu cred ca acest subiect este extrem de subiectiv si ține doar de preferintele utilizatorului.

Link spre comentariu

+1Cate bordeie , atâtea lămpi :) ! Asta e democratia , fiecare are impresia ca are dreptul sa-si exprime opinia in public , iar altii au impresia si / sau obsesia ca sunt adevarati formatori de caractere , lideri de opinie ...Noroc ca doar @Vasile este stăpânul butoanelor !

Link spre comentariu

Ar mai putea intra în listă şi tuburi de tv ca EL/PL500-504 (6P36P), EL/PL36 (6P13S), EL/PL509-519 (6P45P)... sau tuburi din surse ca 6N5S-6N13S (6AS7-6080), 6S33S... strict din punctul de vedere al folosirii lor în ţară şi pe forum.Tot la cele dedicate audio combinatele triodă-pentodă ca ECL/PCL82 (6F3P)...

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări