adigh Postat Februarie 5, 2014 Partajează Postat Februarie 5, 2014 ... Datele complete pentru aceste tuburi le gasiti pe net. Experientele de genul acesta sunt FOARTE inutile,iar motivatia a ceea ce am afirmat eu ati dat-o chiar dv.,adica ati spus ce am spus eu dar cu alte cuvinte. "Decir lo mismo de forma diferente",am zis bine cu ajutorul lui n'ea Gogu ???? Dar pana la urma nu depinde foarte mult si de gusturile fiecaruia ? ... Daca am gasi datele complete ale tuburilor am vedea din datasheet diferenta intre doua EL84 da firme diferite sau ani de fabricatie diferiti.Si din experiente "inutile" se pote invata. Bineintele ca depinde de gust dar cautam un citeriu cit de cit obictiv de a demarca doua tuburi. Cu n'ea Gogu va descurcati. Nu prea am inteles ce ati vrut sa spuneti la un moment dat cu plecatul pe afara. Sa stiti ca pe aici umbla multi ciini cu covrigi in coada numai ca sunt greu de prins sa le iei covrigii. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Februarie 5, 2014 Partajează Postat Februarie 5, 2014 dar se pot face trafuri atit de neutre incit urechea nu poate sesiza distorsiunile introduseDin gura se poate orice! Practic tu poti face asta?Cum ramane cu doua lampi care au acelasi procent de distorsiuni dar care suna diferit? (suna diferit pentru ca au spectrul armonic diferit => timbrul diferit )Si ca sa "simplificam situatia" vorbim de OTL sa putem sa scoatem traful de iesire din ecuatie. Link spre comentariu
adigh Postat Februarie 5, 2014 Partajează Postat Februarie 5, 2014 dar se pot face trafuri atit de neutre incit urechea nu poate sesiza distorsiunile introduseDin gura se poate orice! Practic tu poti face asta?...Bineinteles ca pot si oricine poate ...... daca stie cum.Vrei sa afli si tu sau ai intrebat doar asa... Link spre comentariu
THOMAS Postat Februarie 5, 2014 Partajează Postat Februarie 5, 2014 Imi place parabola cu covrigi,e faina... in Romania,asa dupa cum umbla caini cu covrigi in coada,numai ca cei mai multi dintre noi prind gaura,sau arunca covrigul si mananca cainele!!! Stati linistit,nu am facu referire la dv. cu cei de pe afara,eu am copilul plecat in UK de cativa ani,matusile mele si cateva verisoare un USA de fff multi ani,doua dintre cumnatele mele sunt in Spania si una in Italia deci stiu foarte bine cum se munceste si cat este de greu este pe acolo,eu doar m-am catranit un pic cu gandul la acei oameni (uni cu care am copilarit si cam le cunosc "valoarea") care numai dupa cateva saptamani in Italia sau in alte tari uitau sa vorbeasca romaneste,sau probabil nu stiau romaneste nici cand erau p'aci(!). Personal am fost cam in toata Europa(si nu numai) si inainte si dupa asa zisa revolutie unde am avut de rezolvat anumite proiecte foarte serioase,deci stiu cu ce "se mananca" occidentul. Eu am un mare respect pentru cei care au plecat si s-au realizat peste hotare cinstit si cu onoare ,un exemplu il avem si aici pe forum dl.M.Gabriel care ne face mandri sa spunem ca suntem romani (eu il cunosc personal ,aici in Rmania este cam vecin cu mine intr-o localitate la 10Km de locatia mea) un om cu un caracter deosebit,puternic si cu bun simt si care nu a uitat ca este roman. Va respect si pe dv.,iar "meciurile" noastre din aceste discutii nu or sa faca niciodata obiectul unei caracterizari radicale in ceea ce va priveste,asa este pe un forum. Off-topic,poate fi stearsa aceasta discutie,dar am vrut sa fie lamuritoare public! icon_jook Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 5, 2014 Partajează Postat Februarie 5, 2014 Unii nu cauta gaura din covrig , ci cea de sub coada cainelui ...Sper ca stiti de gluma . Link spre comentariu
adrian_pic Postat Februarie 5, 2014 Partajează Postat Februarie 5, 2014 Bineinteles ca pot si oricine poate ...... daca stie cum.Vrei sa afli si tu sau ai intrebat doar asa...NU, eu am doua miezuri si vreau sa le bobineze cineva pentru GM70. Daca te simti capabil si te bagi (sa faci trafuri atit de neutre incit urechea nu poate sesiza distorsiunile introduse) spune-mi un pret si daca il consider ok batem palma. Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 5, 2014 Partajează Postat Februarie 5, 2014 Pana si ONGAKU are un timbru specific datorat trafo out ...S-au scremut sa nu atace cu trafo interstage , ca sa nu strice si mai mult sunetul final ... Trafo ( out sau interstage ) este cea mai dificila componenta din amplificator . La PP sunt alte conditii , nu putem baga in aceeasi oala cele doua tipuri ( SE si PP ) . Link spre comentariu
adrian_pic Postat Februarie 5, 2014 Partajează Postat Februarie 5, 2014 Timbrul final al amplificatorului este dat si de lampi si de traf. Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 5, 2014 Partajează Postat Februarie 5, 2014 Se pare ca si tu esti detinatorul adevarului absolut , ca si @adigh .Fii fericit . Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Februarie 5, 2014 Autor Administratori Partajează Postat Februarie 5, 2014 Cine sta bine cu finantele poate cumpara/realiza amplificatoare cu 300B de la EML si cu asta se va linisti in ceea ce priveste "muzicalitatea".Am spus ca am sa cumpar 2 bucati 300B de la EM si am sa o fac dar nu mai sunt(eram) convins ca vor fi mai muzicale ca alte lampli. Preturile lor clar ca nu reflecta realitatea nici la finale si nici la lampile redresoare dar nu e prost cine cere ci este prost cine da. Vad ca ai pus un Yamamoto, sint adevarate bijuterii, ar merita citita povestea din spatele brand-ului... bunaoara bucata aceea de lemn este tratata cu rasini in mediu vacuumatic astfel incit devine un fel de compozit. Ulterior se prelucreaza pe CNC, inclusiv (sau mai ales) acele gauri de aerisire.Si eu aplic asta la mic mobilier, nu e mare scofala si voi face carcasa la amplificator tot prin acelasi procedeu si bineinteles tot pe CNC dar asta nu cred ca il va face mai muzical, poate doar putin mai audiofil.Oricum am aflat multe din ce ma intereseaza in acest subiect... pareri binevenite. Oarecum subiective dar pertinente si cat de cat la subiect.Promit ca nu mai deschid subiecte de astea pentru ca in final tot la transformatoare ajungem Link spre comentariu
adigh Postat Februarie 5, 2014 Partajează Postat Februarie 5, 2014 @adrian_pic,Eu am bobinat transformatoare si cu siguranta voi mai bobina. Inca nu mi-am pus lucrurile la punct dar daca nu esti grabit, se face.Daca te grabesti, apeleaza la altii.Nu-mi place sa bobinez pe miezurile altora (necunoscute). Uneori sunt bune dar pot aparea si surprize. Ce miezuri ai ? Dimensiuni fizice si calitate miez. Au carcase ? Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Februarie 5, 2014 Autor Administratori Partajează Postat Februarie 5, 2014 Vorbiti pe PM despre asta ! Link spre comentariu
adrian_pic Postat Februarie 5, 2014 Partajează Postat Februarie 5, 2014 Se pare ca si tu esti detinatorul adevarului absolutAs vreau eu Victor sa fiu detinatorul adevarului absolut! Dar ironia sortie este ca nici o farama de adevar nu detin :cry: . Eu doar am completat afirmatia ta doar ca sa "inchid cercul" ca iar se pleaca de la una si se ajunge la alta. Asa "fortam" ca discutia sa se poarte intre anumite limite si nu tot sa se largeasca ringul sau unii sa ignore anumite "variabile" doar ca sa le iasa lor socoteala. Eu consider ca nu se poate vorbi separate despre lampa si traf. Lampa + traful este o entitate. Asa iau un 300B Western Electric si fac un traf pe genunchi si trag concluzia: 300B = sucks! Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Februarie 5, 2014 Autor Administratori Partajează Postat Februarie 5, 2014 Eu consider ca nu se poate vorbi separate despre lampa si traf. Lampa + traful este o entitate. Asa iau un 300B Western Electric si fac un traf pe genunchi si trag concluzia: 300B = sucks!Asta e clar de aceea NU am intrebat de trafuri pentru ca nu iti voi da tie sa-l faci pe genunchi si nici nu il voi face eu ci il voi cumpara sau il dau sa-l faca la cine stie si poate, de exemplu Lazaroiu. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 5, 2014 Partajează Postat Februarie 5, 2014 Timbrul final al amplificatorului este dat si de lampi si de traf. Link spre comentariu
Postări Recomandate