Vizitator bbyxtm Postat Februarie 2, 2014 Partajează Postat Februarie 2, 2014 Bună ziua. Aş dori să vă adresez câteva întrebări in legătură cu această schemă. Din păcate acum sunt de pe telefon şi nu pot posta link,dar se găseşte imediat pe google. In primul rând m.ar interesa dacă pot folosi aceleaşi 12 CI pentru a utiliza schema stereo. De la sine înţeles ca aş adaugă celelalte componente necesare funcţionarii. A doua întrebare ar fii dacă pot folosii potentiometre stereo in loc de cele mono din schema. A treia întrebare este dacă tensiunea trebuie aplicată la fiecare CI sau doar la cele 3 din schemă... Ultima întrebare ar fii dacă există potentiometre cu translatie stereo cu poziţie din aceea la mijloc,gen balans la corectoarele de ton. Dacă mai am nelămuriri o să revin. Mulţumesc anticipat PEgalizator grafic 10 benzi cu TL074 http://wiringdiagramcircuit.com/10-band-graphic-equalizer-by-tl074-jfet-op-amp/ Link spre comentariu
modoran Postat Februarie 2, 2014 Partajează Postat Februarie 2, 2014 Un integrat din asta are 4 operationale incluse, deci ai nevoie de 3 integrate in varianta mono sau 6 bucati pentru varianta stereo. Link spre comentariu
Vizitator bbyxtm Postat Februarie 2, 2014 Partajează Postat Februarie 2, 2014 Cam asta mă nedumerirea şi pe mine.. Poate nu citisem eu schema bine.. Acum ceea ce ar mai fii este ca TL074 nu există în librăria eagle. Şi nu am găsit librăria online. O să mai încerc mâine să modific un alt ci cu 14 picioruse. Sper să reuşesc. Ma bătea gândul să folosesc librăria unui LM391* pe care să o modific Link spre comentariu
zal Postat Februarie 2, 2014 Partajează Postat Februarie 2, 2014 Există şi altele din această familie, TL064, 084... Link spre comentariu
Vizitator bbyxtm Postat Februarie 2, 2014 Partajează Postat Februarie 2, 2014 Versiunea care o am eu de eagle nu are nimic din "familia" TL dacă îi pot zice aşa. Dar în legătură cu alimentarea încă nu am primit nici un sfat. Cum spuneam mai devreme , trebuiesc alimentate toate 6 ci? Să fiu sigur că nu fac vreo greşeala când o să mă iau mâine dimineaţă "la trântă" cu eagle. Ceva modificări la design pcb mai trebuie să fac ? O să revin cu ceva după ce termin de introdus schema în eagle şi fac şi layoutul la pcb Link spre comentariu
Mircea Postat Februarie 3, 2014 Partajează Postat Februarie 3, 2014 Daca credem ce zice site-ul asta: http://www.esawdust.com/blog/eagle/eaglepartsearch.php, TL074 este in biblioteca LINEAR. Mai simplu, in campul SEARCH din fereastra de cautare-inserare componente scrii *TL074* (neaparat cu **) si ai sa gasesti. Nu cred ca nu ai biblioteca LINEAR, vine cu programul. Altfel, sunt atatea site-uri care te lasa sa descarci biblioteci. Inclusiv cel Eagle CAD USA. Altul este cel de pe Element14 (trebuie sa-ti faci cont). Link spre comentariu
Vizitator bbyxtm Postat Februarie 3, 2014 Partajează Postat Februarie 3, 2014 Daca credem ce zice site-ul asta: http://www.esawdust.com/blog/eagle/eaglepartsearch.php, TL074 este in biblioteca LINEAR.Mai simplu, in campul SEARCH din fereastra de cautare-inserare componente scrii *TL074* (neaparat cu **) si ai sa gasesti. Nu cred ca nu ai biblioteca LINEAR, vine cu programul. Altfel, sunt atatea site-uri care te lasa sa descarci biblioteci. Inclusiv cel Eagle CAD USA. Altul este cel de pe Element14 (trebuie sa-ti faci cont).De căutat cu ** , nu am căutat.Cont pe element14 am. Când ajung acasă mă apuc de treabă Link spre comentariu
Vizitator bbyxtm Postat Februarie 3, 2014 Partajează Postat Februarie 3, 2014 de editat nu mai pot edita sa adaug ceea ce am lucrat acum va rog sa imi spuneti ce am gresit pentru ca sigur am gresit (in afara de dimensiunile pieselor (sunt aproximative) refac schita dupa doar sa stiu eu ca am facut bine desenul la PCBacum ce nu inteleg este de ce traseele le am in 2 culori ? schema2_electronica.pdf schema_PCB.pdf Link spre comentariu
Mircea Postat Februarie 3, 2014 Partajează Postat Februarie 3, 2014 1. Renunta la SMD-uri. Incearca cu capsule DIP.2. Cand ai 2 culori este pentru ca lucrezi pe ambele fete ale PCB-ului. Fa-l cu capsule DIP sau cauta cablajul deja facut. Link spre comentariu
Vizitator bbyxtm Postat Februarie 4, 2014 Partajează Postat Februarie 4, 2014 1.cablaj gata facut nu am gasit ca am si cautat 2. nu realizasem ca este cu SMD(CI presupun )Asta este cam ceea ce am lucrat eu 14 ore sau cam asa ca ma enerva auto-routarea (nu imi facea cum vroiam eu)3. acum o intrebare : cum ingros putin circuitele ( mi se par cam subtirele) o sa fac prin metoda Toner-transfereste normal si color acum ( nu am dat printare in oglinda)- potentiometrele as dori sa le montez pe o placa montata peste aceasta dar le-am pus pe montaj acum 4.dupa ce termin modificarile, cum scot doar circuitele (fara adnotari)si partea de sus separat ? Mentionez ca folosesc Eagle Profesional 6.4 schema_v4.2bkp.pdf Link spre comentariu
Vizitator bbyxtm Postat Februarie 7, 2014 Partajează Postat Februarie 7, 2014 o ultima intrebare inainte de a cumpara ceea ce imi trebuie ce alimentare trebuie la TL074 ?2x15vcc sau doar 15vcc ? o sa pun si schema si PCB pe care am lucrat . Am reusit sa aduc pcb la o dimensiune de 200x50mm care consider eu ca este cat de cat acceptabila . Daca reuseste careva sa o micsoreze mai mult eu unul nu am reusit Link spre comentariu
ratza Postat Februarie 9, 2014 Partajează Postat Februarie 9, 2014 Eu vă recomand să folosiţi SMD-uri de cîte ori aveţi ocazia. Sînt mult mai ieftine decît omoloagele THD, plus că nu mai trebuie să daţi găuri. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum